Yeni yapılan köprü ve otoyolları 2 tanesini yanlışlıkla 3 köprüyü bir defa kulandım. Ve her defasında ödeme yaparken sisteme sövüp saydım. Mesela İstanbul İzmir otoyolu arabadan çok yakıyor. Bana karı ne ? sadece düz ve sıkıcı bir yol. Mecbur kalmadıkça kullanmam. Hoş kullanmasam ne yazar geçiş garantisi verilmiş.
Bir kaç yıl önce ilk defa özel aracımla İstanbul'a gittim. Bilmediğim için navigasyonla Bağcılar ilçesine ulaştım. Dönüşte 2. köprüyü bulduktan sonra atık navigasyona da gerek kalmamıştı. Anadolu yakasına geçince artık Sakarya'ya bir şey kalmadığını sanıyordum. Yanlış bir yerlere gitmemek yolu uzatmamak için Ankara tabelalarını takip etmeye başladım. Ama o yol bitmek bilmedi. HGS den geçtim, nakit gişelerden geçtim ne olduğunu anlamaya çalışıyordum. Neyse bir kaç ay sonra da hukuk bürosunun birinden icra davası açılacağına dair yazı geldi. Araştırdım şaka değil, dolandırıcı değil, gerçekten de hakkımda kaçak geçiş cezası vardı. Üstelik HGS bakiyem de olmasına rağmen.
Neyse uzatmayayım 3. köprü bağlantı yollarını kullanmışım, plakam okunamamış, mışmış, mişmiş .. Allahtan meblağ çok yüksek değildi de ödedik kurtulduk. Hoş şikayet etsem kimi kime şikayet edeceğim. Önceleri kendime kızsam da yıllar sonra kendime haksızlık ettiğimi anladım. Nereden bilecektim ki bütün tabelaların 3. köprüye çıktığını
(Not: .... kadı, kadıyı kime şikayet edeceksin? Halimiz budur.)