0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hayır yani niye tren değil de otoyol ? yol mu yok ? var. çok acelesi olan uçakla gidiyor ki o fiyatlarla uçak daha mantıklı. bitmedi asfalta yapılan yatırımlar.
Büyük konuşmak gibi olmasın ama bedava olsa dahi kullanmam sanırım o köprüyü. Yakın bir arkadaşım oranın denetiminde görevli firmada teknisyen. Bizzat kendisi söylüyor, kullanmayın diye. İlk yapılma aşamalarında Japon'ların verdiği hiçbir tolerans değerlerini yakalayamamışlar ki, toleranstan bahsediyoruz. Azami değerleri dahi yakalayamamışlar. Bu bizi çok uğraştırdı, diyordu. Milimetrelerle yapılan hesaplarda santimetre farklar oluşmuş. Bir müddet böyle devam etmiş. Daha sonra bizim ultra-zeki mühendislerimizden biri, Japon'ların verdiği tolerans noktalarında oynama yapılabildiğini keşfetmiş. Şu anki durumda, inşaat yapılıyor, değerler ölçülüyor, olması gereken değerlerde ise devam, değilse verilen değerler değiştirilip köprüden alınan verilere uygun gibi gösteriliyormuş. Teknik terimleriyle anlatıyordu ama pek ilgili olduğum konular değil. Kendi ben kullanmam diyor, bize de kullanmayın diyor.
Bilemiyorum ama devlet yol veya köprü yapacak ve bunun üstünden milyonlarca aracın geçeceğini bilecek ve sağlamlıktan ödün verecek. Pek aklıma yatmıyor ama olursada şaşırmam. Burası Türkiye der geçeriz.
Yap işlet devret ise, elbette kar edecek, yoksa kim sermaye koyar? Körfezden dolaşmaya rakip bir fiyat olursa çok da iş yapar. Yapanlardan Allah razı olsun. On onbeş sene önce hızlı tren geliyor deseler gülerdim, şimdi gerçek oldu. Orada çalışan teknisyen böyle dedikodular çıkarıyorsa yazık. Öyle bir sorumluluğa ortak olacağına istifa etsin.
15 sene önce iç savaşın alası vardı. 40bin kişi öldü.
Bilemiyorum ama devlet yol veya köprü yapacak ve bunun üstünden milyonlarca aracın geçeceğini bilecek ve sağlamlıktan ödün verecek. Pek aklıma yatmıyor