Gönderen Konu: 2005 corolla teyp ve yolbilgisayarı ektanı giti bidaha açılmadı ?  (Okunma sayısı 16040 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
 Arkadaşlar !  2005 corolla sol /AT teyp ve yol bilgisayarı bozuldu ekranda yazı yok teyp ve radyo çalmıyor ,servise gittim sigorta sağlam deyip  beni oto elektronikçiye yönlendirdiler, tabi orada da çözüm bulmadılar ,değişmesi lazımmış 300 TL fiyat çıkardılar .Bu konuda tecrübesi olan var mı? yardım !

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Teyp ve yol bilgisayarı arızası 4.günün sonunda kendiliğinden çözüldü .Şuan çalışıyor iyiki oto elektronikçiye uyup değiştirmemişim ,300 Tl istiyordu ,aynı arıza sorunu olan arkadaşlara tavsiyem hemen kurcalatmayın zaman bazen ilaç olabilyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
Bugün aynı problem bende de oldu. Aracın içini detaylı temizlik yaptırdım. Bir baktım radyo ve yolbilgisayarı ekranı yok.Herhalde aracın içi kurutulurken fazla ısıdan sigorta da yanma oldu diye tahmin ediyorum. Ama problem sigortada değilse bir kaç gün bekleyim bari bende.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
Teyp ve yol bilgisayarı arızası 4.günün sonunda kendiliğinden çözüldü .Şuan çalışıyor iyiki oto elektronikçiye uyup değiştirmemişim ,300 Tl istiyordu ,aynı arıza sorunu olan arkadaşlara tavsiyem hemen kurcalatmayın zaman bazen ilaç olabilyor .
Allah bir kulunu sevindirmek isterse önce eşeğini kaybettirir sonra geri buldururmuş. geçmiş olsun.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Allah bir kulunu sevindirmek isterse önce eşeğini kaybettirir sonra geri buldururmuş. geçmiş olsun.
:D:D:D:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: B+
Benimde aynı teyp ve lcd erkanda görüntü kalmadı.Yorumlara bakılırsa sigortadan değil sanırım.bendemi beklesem biraz acaba..İçimizde bu konularda daha tecrubeli birisi varsa lütfen yardımcı olurmusunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Arkadaşlar bu gün ben de aynı sorunla karşılaştım.Sigortalara bakıttım sağlam.Servisi aradım biz bişey yapamayız ancak söküp göndeririz dediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Arkadaşlar bu model arabaların kronik problemi bu arıza. Araç temizletildiğinde, yağmurlu havalarda falan nemden etkileniyor ve birkaç gün çalışmıyor. Sonra kendiliğinden düzeliyor. İlk seferinde bende servise gitmiştim ama sonra alıştım artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
merhaba arkadaşlar forumda gezerken dikkatimi çekti bende de 2003 model toyota var linea terra bende ise şu şekilde gelisti olay ...
babam seyyar lamba ayarlıyormuş araba için Allah korusun yolda filan kalırsak lazım olur diye birini ayarlamış sökmüş onu diger ampulu baglamıs onuda çakmaklıga takarken sigoratayı attırmış galiba ama tam eminde değilim çünkü çakmaklığı hiç kullanmıyoruz aklıma tek gelende sigoratanın atmış olabileceği  teypteki göruntu filan hepsi gitmiş arabanın sigorta kutusunu aradım bulamadım bir türlü dügmelerine basıyorum teyp in ama lambası yanıyor fakat yazılar ve ses yok sizce ben ne yapmalıyım ? aynı şekilde o olaydan sonra direksiyonun sol tarafındaki yan aynaları filan dügmeden ayarlıyordum onlarda bu kez iptal oldu onlarda herhangi bir tepki göstermiyor

yani bir ampul un açtığı zarar => radyo & teyp ve aynalar ? yardımlarınızı bekliyorum kardeşler...

Balıkesir merkezden selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
merhaba arkadaşlar,
Bir gün önce ekran gitmişti.Bir gün sonra tekrar gelmiş.Burdaki tavsiyeleri okudum söktürmedim.Başınıza gelirse hemen söktürmeyin bir kaç gün bekleyin .Nemden ,rutubetten etkileniyor herhalde.Yazında sıcakta kaldığında yazılar erimiş gibi oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '16
Ynt: 2005 corolla teyp ve yolbilgisayarı ektanı giti bidaha açılmadı ?
« Yanıtla #10 : Aralık 21, 2010, 20:42:19 »
merhaba arkadaşlar forumda gezerken dikkatimi çekti bende de 2003 model toyota var linea terra bende ise şu şekilde gelisti olay ...
babam seyyar lamba ayarlıyormuş araba için Allah korusun yolda filan kalırsak lazım olur diye birini ayarlamış sökmüş onu diger ampulu baglamıs onuda çakmaklıga takarken sigoratayı attırmış galiba ama tam eminde değilim çünkü çakmaklığı hiç kullanmıyoruz aklıma tek gelende sigoratanın atmış olabileceği  teypteki göruntu filan hepsi gitmiş arabanın sigorta kutusunu aradım bulamadım bir türlü dügmelerine basıyorum teyp in ama lambası yanıyor fakat yazılar ve ses yok sizce ben ne yapmalıyım ? aynı şekilde o olaydan sonra direksiyonun sol tarafındaki yan aynaları filan dügmeden ayarlıyordum onlarda bu kez iptal oldu onlarda herhangi bir tepki göstermiyor

yani bir ampul un açtığı zarar => radyo & teyp ve aynalar ? yardımlarınızı bekliyorum kardeşler...

Balıkesir merkezden selamlar

aynaları ayarlama düğmesinin altında bulunan birtane kapaklı cep var, onu çekerek çıkar onun altında bulunur sigortalar. bir de kaputu açtığın zaman en sağda hemen çamurlukla bitişik uzunlamasına ince siyah bir kutuda bulunur. kapaklarının altında hangi sigortanın nereye ait olduğu yazar. oradan kontrol edebilirsin.
2016 Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Aralık 25, 2010, 21:17:25 »
Arkadaşlar selamün aleyküm hayırlı akşamlar...

Sigorta işini hallettim sigortalardan birinin içindeki baglantı kopmuş onu değiştirdim aynalarda radyo teyp te hepsi normale döndü... yardımlarınız için çok teşekkür ederim... M.Ercan arkadaşın dediği gibi direksiyonun sol tarafındaki aynaların ayarlandığı kutunun altında kucuk bir kutu daha var ruhsat kutusunun genişliğinde onu çıkrdıktan sonra sigortaların bir kısmını orda buldum bir kismini ise ön kaput un orda sol tekerleğin birazcık daha üst karafında kapalı kutuda sagolun Allah razı olsun... 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #12 : Aralık 26, 2010, 00:55:23 »
2005 corolla aracımda müzik sisteminin  bir sabah belli belirsiz görüntü verdiğini ve sesi olmadığını fark ettim. bir müddet sonra da hiç cevap vermedi. sanki biri fişini çekti.
parkları yaktım komple aydınlatmasıda yok idi.
bir gün evvel aracımı yıkatmıştım bununla alakalımıdır hala çözebilmiş değilim. başka bir şey için servise uğradığımda bunuda sordum.onlarda 400 eurodan başlar dediler.bizi uğraştırma sana bir tel no verelim bizde oraya gönderiyoruz şişlide dediler.
akşam evde yukarıdaki yorumları okudum. bende acele etmemeye karar verdim. 2 gün sonra önce okunacak şekilde (ama canlı değil) ekran geldi sonra müzik sistemi çalıştı. aydınlatmada geldi.  cd yi moralim bozulmasın diye daha denemedim.
kıssadan hisse bu arıza bi şekilde ortak kader olmuş. servise yada benzer para tuzaklarına hemen koşmamak gerekiyor.sabır göstermekte toyotanın çözüm metodu hanesine eklenmiş belli.

istanbulda tek firmanın bu işe servis olması bence yanlış. bir sistemin arıza yapmasına değil sonuçta kul yapısı olabilir. ben asıl toyota nın araçtaki ciddi bir parçasına resmi olarak istanbul gibi bir metrapolde sadece bir servise/merkeze yönlendirilmemize ve buna toyotanın el atmamasına kızıyorum.en az 2-3 farklı şirket ve servis olmalı.rekabet ve tercih işin içine girmeli.
toyotadan memnuniyet derecemizin 5 olmasını istiyorsa garantisi bitince bizi kurtların önüne düşürmeyecek tedbir ve düzenlemeyi toyota düşünmeli. en ufak bir müzik sistemi (corolla teyp ve yolbilgisayarı ektanı) arızasında 400 euro ödeme ihtimali, paldır küldür şişliye gidip servisin insafına kalma mecburiyeti, araba alırken tercihlerimi etkiler.
bu elektronik servisi için ise oh ne ala mualla.  sabancının amca çocuğu olsa bu servisi bana ver başkada açma amcacım der heralde.
öylemi acaba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 29, 2010, 16:37:52 »
Aynı problemi taki geçen seneye kadar bizim araçta veriyordu her kış bi sabah bakıyorum çalışmıyor teyb yol bilgisayarı onlarla alakalı hiç tık yok sanki fişi çekilmiş babama söyledim oto elektrikçiye gitti adam teybin nasıl söküldüğünü bilmiyordu koptum :D :D :D aradan bir kaç gün geçti gidip gelmeye başladı sonra geldi hep öle kaldı ama bunu her sene tekrarlardı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir kere TOYOTA, hep TOYOTA
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
benim ufaklık dün gece,
cep telefonu şarj aletini çakmaklıktan çıkartmış. Çakmaklık içinde kalan parça kısa devre yaptırdı. Küçük bir çat sesinden sonra, yol bilgisayarı ve radyo gitti. Kontrol de edemedim. İnşallah sorun, yukarıdaki gibi çözülür.  :islik:
Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
benim ufaklık dün gece,
cep telefonu şarj aletini çakmaklıktan çıkartmış. Çakmaklık içinde kalan parça kısa devre yaptırdı. Küçük bir çat sesinden sonra, yol bilgisayarı ve radyo gitti. Kontrol de edemedim. İnşallah sorun, yukarıdaki gibi çözülür.  :islik:

merkezi kilt çalışmaz tavan ve bagaj lambası çalışmaz bi öndeki ükünün yukarısındaki kutuyu açıp 15amperlik olan dome sigortasına bakın bendede atmıştı bir kez
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...