Gönderen Konu: Radyatör Sorunu  (Okunma sayısı 2564 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla
    • Kastamonu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Radyatör Sorunu
« : Şubat 02, 2010, 19:45:43 »
Tekrardan merhabalar.

Arkadaşlar arabaya antifiriz koydum+ su koydum.Birde motor suyunun olduğu yere su eklediğim su çok az kalmıştı.Suyu bayağı koymuştum.Neyse arabayı çalıştırdım 5 dakika felan.Daha sonra havalandırmayı açtım.5 dakika soğuk üfledi ısınmadı.Motordan ses gelmeye başladı.Baktım motor suyu azalmış.Halbu ki ben dolana kadar koymuştum. Acaba radyatör felan mı delindi.?
Olanı yapmak değil,imkansızı başarmak önemlidir.

Toyota Club Türkiye

Radyatör Sorunu
« : Şubat 02, 2010, 19:45:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Radyatör Sorunu
« Yanıtla #1 : Şubat 02, 2010, 19:52:39 »
rayatör delinmişse aracınızın alt kısmı ıslanır ya da dikkatli bakarsanız kaçak olan yeri görürsünüz, radyatör suyunu nasıl boşalttınız, hortumu mu söktünüz, musluktan mı boşalttınız???
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla
    • Kastamonu
« Yanıtla #2 : Şubat 03, 2010, 04:18:28 »
rayatör delinmişse aracınızın alt kısmı ıslanır ya da dikkatli bakarsanız kaçak olan yeri görürsünüz, radyatör suyunu nasıl boşalttınız, hortumu mu söktünüz, musluktan mı boşalttınız???

hava yağmurluydu onun için nereden kaçırdığına bakamadım.suyu hortumu sökerek boşalttım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 03, 2010, 11:50:59 »
Soğutma sisteminin  içine suyun işlemesi zaman alır. Büyük hava kabarcıkları oluşur. Bunlar motor ısındıkça patlar ve su içerilere işler. O yüzden şimdilik tamamlamaya devam edin. (Mutlaka her gün kontrol edin) Bir yandan da sızıntı çatlak falan araştırın. Eksilme durursa ne ala.. Yoksa baktırırsınız.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla
    • Kastamonu
« Yanıtla #4 : Şubat 03, 2010, 19:35:43 »
Bugün tekrardan kontrol ettim.Motor suyunu koyduğum yerdeki suyu sonuna kadar doldurmalımıyım yoksa yarısına kadar doldursam yeterli mi ?

Ama araba şuan çalışıyor.Yardımlar için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 04, 2010, 15:28:57 »
Hazne üzerinde min - max çizgileri olması lazım. Ama oraya bakmak yeterli değil radyatör kapağını açıp (soğukken) bi bakmanız gerekir. Haznedeki seviye değil radyatördeki seviye önemli. Boğazına kadar dolu olmalı. Haznedeki su, buharlaşarak kaçan suyun yerine oradan emsin, tamamlasın diye.

Tedbir olarak radyatör kapağını değiştirmenizi öneririm. Ucuz bişeydir. Periyodik değişmesi gerekir ve eskirse su kaybına yol açar.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac