Gönderen Konu: Akü Sorunu  (Okunma sayısı 6071 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla
    • Kastamonu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Akü Sorunu
« : Şubat 02, 2010, 16:58:27 »
Tekrar merhaba.Geçen hafta kar yağısından dolayı araba donmuştu.Çalışmamıştı.Geçen gün çalıştırdım arabayı akü boşalmış çalışmadı.Dayımın arabasıyla akü takviyesi yaptık çalıştı.Şimdi arabayı çalıştırdım.Motor ısınsın biraz çalışsın diye.10 dakika felan çalıştırdım.İstop ettim.Biraz teybi taktım.10 dakika felan teyp birden kapandı.Arabayı çalıştırdım çalışmadı. Büyük ihtimal akü bitmiştir değil mi?
Arabayı nasıl çalıştırabilirim.En azından tamirciye götürmek için.İllaki takviye mi yapmak gerekir.
Olanı yapmak değil,imkansızı başarmak önemlidir.

Toyota Club Türkiye

Akü Sorunu
« : Şubat 02, 2010, 16:58:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Ynt: Akü Sorunu
« Yanıtla #1 : Şubat 02, 2010, 17:02:32 »
tabiki takviye yabmanız gerekir veya vurdurucaksınız ama bunu pek tavsiye etmiyoruz,sonrada bi oto elektirikçisine gidp akü voltajını ve şarj degerini ölçtürn  eger akünüz eski degilse şarja bırakın   eskiyse yenisiyle degişiceksiniz kış aylarında bu sorunla  çogu insan karşılaşabilir geçmiş olsun ..
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 03, 2010, 03:01:40 »
eğer akünüzde belirli bir değerden aşağıda voltaj kalmışsa zaten yenide olsa ekide olsa çöp olur  yeni akü almanız gerekir(bana akü satan kişi öyle demişti)
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #3 : Şubat 03, 2010, 03:04:41 »
Karlar eriyene kadar çalıştırmayan çoğu kişide bu sorun oluyo. Takviye yapın takviye yaptığınız araç rölantideyken belki sizin arabanızı çalıştırmaya yetcek kadar anlık güç veremiyebilir, eğer öyle bir durum olursa takviye yaptığınız araçta gaz verirken sizin aracı çalıştırmayı deneyin. Akü tamamen boşaldığında bazen bu sorun oluyor karşı taraf o kadar fazla anlık güç veremiyebiliyor. Sonrada Salih beyin dediği gibi elektrikçiye götürün kontrol ettirin. Eğer vurdurmaktan başka bi çareniz yoksa vurdurun ama varsa sakın vurdurmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla
    • Kastamonu
« Yanıtla #4 : Şubat 03, 2010, 04:17:34 »
teşekkürler arkadaşlar.takviye ile çalıştırdık.
Olanı yapmak değil,imkansızı başarmak önemlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 03, 2010, 10:31:42 »
Takviye,vurdurma ile çalıştırdıktan sonra 5-10 dakika daha çalıştırmaya devam edip motoru kapatıp aracı o şekilde bırakırsanız araç bir sonraki denemenizde(3-5 saat sonra veya ertesi gün gibi..) büyük ihtimal çalışmamazlık yapabilir.

Bunun için çalıştırdıktan sonra 20-30 km biraz yüksek devirli sürerek yol yapın
''Düşmanlarımız önce subayları öldürür''

Mustafa Kemal ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 05, 2010, 17:34:44 »
çalışmayan araca takviye yaparken takviye kablolarını bağlayıp marşa basmadan o şekilde 3-5 dakika beklenmesi sonra marşa basılması daha iyi sonuç veriyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #7 : Şubat 07, 2010, 00:51:24 »
çalışmayan araca takviye yaparken takviye kablolarını bağlayıp marşa basmadan o şekilde 3-5 dakika beklenmesi sonra marşa basılması daha iyi sonuç veriyor
Bi gece arkadaşın aküsü tamamen bitmişti x noktasında orda 10 dk bekledik sonra bastık marş almadı sonra aktarma yaptığımız arabada gaza asıldık devirkesiciye kadar nerdeyse anca öyle marş aldı araba, sonra y noktasında aynı gece bi daha akü bitti bu sefer benim arabadan aktardık yine aynı şekilde. Yani tamamen bitmişse 1 saat bekleseniz  o anlık gücü veremiyo bitmiş akü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #8 : Şubat 07, 2010, 14:39:15 »
elektrikçiye gitmeden önce akünün suyunu kontrol edin. sularda eksilme var ise tamamlayın. daha sonra takviye ile belli bir süre çalıştırın. daha sonra bütün ışıkları açın ve marşa birine bastırın akünün su kısımları açıkken gözleyin eğer bir gözünde bile olsa bir kaynama görülüyorsa akü benim bilgilerime göre miyadını doldurmaya yaklaşmış demektir. böyle durumlarda tabiki bu bir öneridir, beni bir kaç ay daha idare etsin derseniz akünün suyunu tamamladıktan sonra her göze bir çay kaşığı karbonat atın. bu şekilde belli bir süre çalıştırın. belli bir süre idare eder. eğer bu problemler yok ise yukarda arkadaşlar bu konu için sizi yönlendirmişler. belirttiğim gibi kendim tarafından denenmiş bir şeyi anlattım. malum kışın aküler %25 daha pahalı. gerisi size kalmış. geçmiş olsun saygılarımla.