Gönderen Konu: 2010 model corolla devir saatinde dengesizlik  (Okunma sayısı 1956 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 115400
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
2010 model corolla devir saatinde dengesizlik
« : Şubat 02, 2010, 15:42:10 »
2010 model benzinli comfort corolla sahibiyim ,aracımdan çok memnunum allaha şükür şu ana kadar bir problem yaşamadım inşallahta yaşamam.Kafama takılan bir durumu sizlere de danışmak istiyorum.Araç 1.viteste iken özellikle de ilk kalkış anında ayağımı daha debriyajdan tam kaldırmadan yani yarım debriyaj şeklinde iken devir saati ileri geri oynayarak sanki stop edecekmiş gibi oluyor.Hafif bir titreme oluyor,hızlı kalkışlarda bir problem olmuyor sadece yavaş kalkmak isteyince oluyor.Aynı durum geri vitesteykende yaşanıyor devir saati aşağı yukarı hareket ediyor.Bu durumu yaşayan arkadaşlar var mı?sebebi ne olabilir?ya da normalde ben mi evham yapıyorum?Cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden tüm toyotacılara saygılarımı sunuyorum

Toyota Club Türkiye

2010 model corolla devir saatinde dengesizlik
« : Şubat 02, 2010, 15:42:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 172998
  • Model Yılı: '90
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2010 model corolla devir saatinde dengesizlik
« Yanıtla #1 : Şubat 02, 2010, 16:28:00 »
sorun arabada değil azıcık sizde kaşkarken benim corollada aynını yapıyor.önemli değil.dert etme çünkü her araba kalkışta fazla gaz vermedin mi yapar
1990 Mercedes 300 sel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 02, 2010, 16:59:05 »
aynne arkadaşımızın dedigi gibi sorun sizden kaynklanıyor gibi gözüküyo  ayanızı debriyajın üstünde biraz fazla tutunca bile o şekilde olay gerçekleşebilir
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 02, 2010, 17:35:23 »
Yeni nesil Corolla ve Aurisler`de gaz kelebegi elektronik aktarmali oldugu icin gaz pedalina bastiginiz sirada bastiginiz yükseklige göre aktarilan veri saniyenin belli bir oraninda gec iletilmektedir ve bu yüzden kalkislarda motor vibrasyon yaratir. Benim arac 2007 Auris, ayni durumu bazen ben de yasiyorum, tek yapmaniz gereken gaz pedalina bastiktan sonra diger modellere göre hafif daha debriyaji gec zamanda kaldirmak..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 122000
« Yanıtla #4 : Şubat 02, 2010, 20:43:36 »
normal abi bendede aynı olay var..
öztyta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 115400
  • 12 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 03, 2010, 09:09:44 »
Yorumlarınız için teşekkür ederim sorunun benden kaynaklanmasına sevindim diyebilirim arıza olduğunu düşünmek istemiyorum çünkü.Zaten belirttiğim gibi hızlı kalkışlarda sorun yaşamıyorum sadece yavaş kalkınca oluyor.Ne yapalım bizde artık hızlı kalkış yaparız yerine göre tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 03, 2010, 11:42:51 »
Hızlı kalkmayın, tam tersi gaza erken basın ama, ayağınızı debriyajdan biraz yavaş çekin. Araç hareketlendikten sonra çekin. Araba değiştirince bile bi süre insan şaşırabiliyor çünkü her arabanın debriyajında ayrı bir kavrama karakteri oluyor. Ama bi sefer alışınca tek vücut gibi oluyorsunuz.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 04, 2010, 16:05:54 »
bu sorun geri giderken 2005 corollada da oluyor sizin araçta olmasının sebebi aracın ağır olup motorun yetersizliği ve debriyajın çok erken kavraması