Gönderen Konu: 2005 corolla Verso kapı açılınca tavan lambaları yanmıyor  (Okunma sayısı 4802 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
 selam arkadaşlar aracım 2005 verso tavan lambalarım kapı açılınca çalışmıyor ;fakat on konumunda lambalar yanıyor kitapçıktaki gösterilen sigortaları kontrol ettim sağlamlar bakabileceğim biryerler bilenlerin bilgilerini rica ediyorum teşekkür ederim saygılarımla...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
Ynt: 2005 corolla Verso kapı açılınca tavan lambaları yanmıyor
« Yanıtla #1 : Şubat 03, 2010, 00:58:34 »
Kapılarda sensör (Lastik gibi siyah bişey) var onlara bi bakın derim.Temassızlık vs. olabilir
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 03, 2010, 01:02:24 »
Tek kapıdamı çalışmıyor.Yoksa diger kapılardada mı aynı sorun var.Tak kapıda ise kapı switchi sorunlu olabilir.Ama on konumunda çalışması door da çalışmmasıda ilginç.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 03, 2010, 09:41:58 »
Tek kapıdamı çalışmıyor.Yoksa diger kapılardada mı aynı sorun var.Tak kapıda ise kapı switchi sorunlu olabilir.Ama on konumunda çalışması door da çalışmmasıda ilginç.

Tüm kapılarda aynı durum var tavan lambasını değiştirirken oldu bu olay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #4 : Şubat 15, 2010, 13:58:41 »
Tevfik bey merhaba
Tavan lambası problemini çözebildiniz mi? Tavan lambasaını değiştirirken aynı sıkıntı bende oldu. Manuel olarak lamba açılıyor ama kpı açılınca yanmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 15, 2010, 20:23:54 »
switch hareket edince temas ettiği metallere dikkat edin. door konumunda temas etmesi gereken yere tam temas etmiyor olabilir. ben de öyleydi...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • hayat verso olmadan yaşanmaz
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #6 : Kasım 26, 2010, 14:03:12 »
selam arkadaşlar bende verso kullanıyorum aynı sıkıntıyı bende yaşadım fakat versolarda beş ayrı yerde sigorta tablası var tavan lambalarının direksiyonun altındaki küçük tablada(yandakide değil)sigortası var.değiştirince sorununuz çözülecektir.Ayrıca şunu hatırlatayım aracınızda ampul değiştirirken mutlaka değiştirdiğiniz ampulde elektrik olmamasına dikkat etmelisiniz.saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
bende 2006 verso var        pazar günü  benimde tavan lambalarımın sigortası attı   değiştirdim. ama bir türlü  kapılar açılınca  kendisi otomatik  yanmıyor sadece manuel yanıyor. 2 adet elektrik ustası ile çalıştık  sigortaların tamamını kontrol ettik.   hatta direksiyonun sol alttaki    sigorta  kutusunu   beyniyle  ( ayrıca hava yastığı beynide bu kutudaymış) .    ama lakin arıza bulunamadı.  bu japonları anlamak güç   ne yaptında bu sistemi bir yerlere koydun  bunun çözümünü bulan varsa lütfen  burada paylaşsın  inanınki  çok  makbule geçer.

Mesaj Birleştirildi: Mart 09, 2015, 22:06:19
düzeltme.   HAVA  yastığı  BEYNİ   bu sigorta kutusunda değil    bu sigorta kutusunu sökebilmek için  gösterge paneli  ve  hava yastığı beynini  sökmek zorunda kaldılar.
 soför  kapısının ordaki  plastik kapağı açınca görünen sigorta panelinden bahsediyorum.  o kutu  göründüğünden hem büyük   hemde  sökmesi çok zaman alıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
bende 2006 verso var        pazar günü  benimde tavan lambalarımın sigortası attı   değiştirdim. ama bir türlü  kapılar açılınca  kendisi otomatik  yanmıyor sadece manuel yanıyor. 2 adet elektrik ustası ile çalıştık  sigortaların tamamını kontrol ettik.   hatta direksiyonun sol alttaki    sigorta  kutusunu   beyniyle  ( ayrıca hava yastığı beynide bu kutudaymış) .    ama lakin arıza bulunamadı.  bu japonları anlamak güç   ne yaptında bu sistemi bir yerlere koydun  bunun çözümünü bulan varsa lütfen  burada paylaşsın  inanınki  çok  makbule geçer.

Mesaj Birleştirildi: Mart 09, 2015, 22:06:19
düzeltme.   HAVA  yastığı  BEYNİ   bu sigorta kutusunda değil    bu sigorta kutusunu sökebilmek için  gösterge paneli  ve  hava yastığı beynini  sökmek zorunda kaldılar.
 soför  kapısının ordaki  plastik kapağı açınca görünen sigorta panelinden bahsediyorum.  o kutu  göründüğünden hem büyük   hemde  sökmesi çok zaman alıyor

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=57819.0
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...