Gönderen Konu: multi mode (mmt) şanzıman debriyaj balatası sorunu  (Okunma sayısı 53642 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: multi mode (mmt) şanzıman debriyaj balatası sorunu
« Yanıtla #60 : Ocak 22, 2011, 09:58:07 »
valla kaliteyi çok bozmaya başladı toyota :( ahh ahhh gözünü seveyim ben efsane kasaların 4a-fe motorların -_-
ama gönlüm efsaneden yana...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ocak 22, 2011, 09:58:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ocak 22, 2011, 10:52:31 »
yahu sizin yüzünüzden rüyama girdi bu mmt şanzıman...
dün gece rüyamda bizim evin ordaki yokuşu çıkarken araba ötmeye başladı, sonra gitmemeye başladı falan  :o...
zıplayarak uyandım...  :wacko:
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #62 : Ocak 22, 2011, 11:10:06 »
dün gece rüyamda bizim evin ordaki yokuşu çıkarken araba ötmeye başladı, sonra gitmemeye başladı falan  :o...
eyvah eyvah rüyalarına kadar girmeye başladıysa hiç hayr-ı alamet değil :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Ocak 22, 2011, 11:11:09 »
sorma abi herşeyden huylanır oldum...
Allah'tan şimdiye kadar bi problem olmadı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #64 : Ocak 22, 2011, 11:13:32 »
sorma abi herşeyden huylanır oldum...
Allah'tan şimdiye kadar bi problem olmadı...
maşallah bundan sonrada olmaz inşallah.. bizim ki de otomatik vites. şeytan kulağına kurşun bırak ufak bir sesi bir damla yağ kaçırma bile yok.. 4a-fe motorlar kesinlikle a dan z ye mükemmel sorunsuz ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Ocak 22, 2011, 11:19:52 »
toyotanın bu kadar ünü varsa o motorlar sayesinde var zaten ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #66 : Ocak 22, 2011, 11:21:34 »
kesinlikle katılıyorum.. :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • €ng`n
« Yanıtla #67 : Ocak 22, 2011, 13:58:42 »
anladığım kadarıyla Dizel motorlarda bu mmt şanzıman problem çıkartıyor. Diğer araba markalarına baktığım zaman dizel motorlara mmt şanzıman %90 ında yok. Problem çıkartacağını bildikleri için koymadıklarını düşünüyorum.
Toyota çeşitlilik olsun diyemi böyle bir şey yaptı acaba. Yada bilemedimi :) yada detaylı test etmedenmi araçları sürdüler piyasaya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #68 : Ocak 22, 2011, 20:23:36 »
valla benimde rüyalarıma girmiştir sık sık.. ama esas mmt yüzünden sık sık kabuslar gören arkadaşım var.. bu gerçek.. eski sorunsuzluğu gerçekten yok toyotanın..
benzinlide de sorun var.. ama çok daha gizli ve çıkan sorunu genelde kullancıı anlamıyor.. sorunu kendinde buluyor.. zira yokuş yukarı benzinliler sürekli pati çeker.. hele yağmurlu havada gazı ayarlayamazsanız yokuşta kalkmanız imkansız. üstelik bayansanız bunu daha iyi tahmin edebilirsiniz..
Araba kullanmayı biliyorum ben. 3 tane arabam var şu anda ayıptır söylemesi. Şimdiye kadar da arabam oldu. Kullandım yıllarca sattım sonra.
Ama mmt yi kullanmayı bir türlü öğrenemedim :(
F1 pilotu değilim ki öğreneyim..
http://www.toyotaclubtr.com/tanisma/tanisma-30178/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #69 : Ocak 24, 2011, 23:46:33 »
gerçekten abartılan bi konu yada ben çok şanslıyım hangisi karar veremedim şu an'a kadar yaris 1.4 dizel mmt , 2006 corolla dizel mmt geçti elimden suanda da 2009 dizel corolla mmt kullanıyorum ama hiç bi sorunu yok devir saatimde 4 bin 5 binlerde kullanmama ragmen hiç problem yok. tamm kabul ediyorum ilk kalkışta zayıf kalıyor kavrama eksikligi var ama unutmayınız ki elektronik debriyajlı bi araç kullanıyoruz mutlaka böyle bi eksiklik olucak diye düşünüyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Ocak 25, 2011, 06:14:08 »
Bende son zamanlarda klimada acayip bir kökü almaya başlıyorum sigara kokusu gibi hatta sigara kokusundan daha beter bir koku bakalım servise gosterecem bu hafta icinde ne diyecekler. Kokudan aracın icinde durulmuyor ne olabilir sizce. Sizde durumlar nasıl arkadaslar klimadan koku olayından

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Ocak 25, 2011, 08:33:48 »
karısına ve mmt vitese laf söyleyenler daş olsun ne diyim:)
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #73 : Ocak 25, 2011, 14:51:27 »
karısına ve mmt vitese laf söyleyenler daş olsun ne diyim:)
Bu ne biçim laf? mmt kullanmadığınız ap açık ortada.. mmt ler gerçekten yokuş yukarı yoğun trafikte sorun çıkaran sistemlerdir. laf söyleyeni bilmem ama bu söylediğiniz sıkıntı yaşayan insanlara kaba şekilde sus konuşma demekten başka birşey değil gibi geldi bana..
üstelik bir bayan ile mmt gibi tasarım hatası bir sistemi nasıl birbirine eş koşarsınız anlamış değilim.

yaris mmt hiç kullanmadım. ama çok zorlanınca sorun çıkaracağını düşünüyorum. Üstelikte tüm corolla ve aurislerde yokuş yukarı yoğun trafikte sorun çıkarmıyor diyen gerçekten bu vaziyette hiç kullanmamış demektir.
Lütfen burada laflarımıza dikkat ederek kouşalım. ben mmt ye laf ediyorum, ve bana taş ol diyenin bu lafının altında asla kalmam..
mmt de sorunum yok diyenler gizli ayıbı görmeyenlerdir.
Araba kullanmayı biliyorum ben. 3 tane arabam var şu anda ayıptır söylemesi. Şimdiye kadar da arabam oldu. Kullandım yıllarca sattım sonra.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Ocak 25, 2011, 15:23:10 »
Bu ne biçim laf? mmt kullanmadığınız ap açık ortada.. mmt ler gerçekten yokuş yukarı yoğun trafikte sorun çıkaran sistemlerdir. laf söyleyeni bilmem ama bu söylediğiniz sıkıntı yaşayan insanlara kaba şekilde sus konuşma demekten başka birşey değil gibi geldi bana..
üstelik bir bayan ile mmt gibi tasarım hatası bir sistemi nasıl birbirine eş koşarsınız anlamış değilim.

yaris mmt hiç kullanmadım. ama çok zorlanınca sorun çıkaracağını düşünüyorum. Üstelikte tüm corolla ve aurislerde yokuş yukarı yoğun trafikte sorun çıkarmıyor diyen gerçekten bu vaziyette hiç kullanmamış demektir.
Lütfen burada laflarımıza dikkat ederek kouşalım. ben mmt ye laf ediyorum, ve bana taş ol diyenin bu lafının altında asla kalmam..
mmt de sorunum yok diyenler gizli ayıbı görmeyenlerdir.

bu kadar esprili bi cevabı anlayamıyorsan anlayışın eksik demekki
imzamda var 2 arabamda yarı otomatik bilerek aldım ve ilgili konularda da yazdığım gibi çok memnunum vites sadece geriye kaçırma değildir
gizli ayıp görmezden gelmiyorum toyata babamın fabrikası değil 2,5 yılda mmt bana problem yaşatmadı, hatta yarı otamatiği sevdirdi de gidip 2. arabamı gene yarıotomatik aldım param yetse yaris mmt alacaktım
bu internette yazılanın altında kalma şeyi değil sen memnun değilsin ben çok memnunum olay o
yazdığım cevabın esprisini anlayamamana üzüldüm
eşimle eş koşmuyorum
O BİR ESPRİ...
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #75 : Ocak 25, 2011, 16:16:37 »
bu kadar esprili bi cevabı anlayamıyorsan anlayışın eksik demekki
imzamda var 2 arabamda yarı otomatik bilerek aldım ve ilgili konularda da yazdığım gibi çok memnunum vites sadece geriye kaçırma değildir
gizli ayıp görmezden gelmiyorum toyata babamın fabrikası değil 2,5 yılda mmt bana problem yaşatmadı, hatta yarı otamatiği sevdirdi de gidip 2. arabamı gene yarıotomatik aldım param yetse yaris mmt alacaktım
bu internette yazılanın altında kalma şeyi değil sen memnun değilsin ben çok memnunum olay o
yazdığım cevabın esprisini anlayamamana üzüldüm
eşimle eş koşmuyorum
O BİR ESPRİ...
bu konuda espiri kaldıramıyorum kusura bakma.
üstelik yazdıklarımda herşey açık. geriye kaydırmasına takılmış değilim. hala ben de derdimi anlatamadım. tekrar ediyorum "yokuş yukarı yoğun trafikte dur kalk yapıldığı anda" sorun ortaya çıkıyor. izmirde yokuş yukarı yoğun trafikte 30 dakikadan fazla kalınan bir ortam olduğunu düşünmüyorum. olsa zaten mesele ortaya çıkardı. ama istanbulda bu zaman 1-1.5 saate çıkıyor. gerçi bu kadar olmadan araçlar genelde sorun çıkarmaya başlıyor. hatta seninki 2008 modelmiş. tam 20 dakika diyorum. elfreni ile m modunda tam 20 dakika yokuş yukarı yoğun trafik similasyon yap, önce ses ve koku, 40 dakika boyunca ısrarcı olursanda vites geçmeme ve baskı balata yanma sorunu olmazsa bende kendimi köprüden aşağı atmazsam ne olayim..
bu kadar iddialıyım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #76 : Ocak 25, 2011, 22:00:22 »
Böyle bir riski taşıyan aracı kullanmaktan memnunsanız tabiki diyecek birşeyimiz yok. Güle güle kullanınız..

Daha önceden söylediğim gibi, sürüş tarzınız, kullandığınız ortam, burada öne çıkıyor. Önemli olan kullanıcının ihtiyaçları. Sizin için en iyi araba her zaman en pahalı olan ya da en çok özelliği olan araba olmak zorunda değil. Bunu belirleyen kullanıcının ihtiyaçları. Bu durum sadece araba için değil, başka cihazlar için de geçerli, telefon, tv gibi. sadece konuşmak ve sms atmak için telefon kullanıyorsanız Iphone almak ne kadar akıllıca olur, düşünmek lazım. Eğer çok kötü bir yoldan 3-4 yılda bir geçiyorsanız aracınızın bozuk yoldaki performansı çok da önemli olmamalı. Çok sık araziye çıkıyorsanız asfalt arabası değil, cip almanız gerekir, ya da en azından düz vites. Bu yüzden MMT'nin çok yavaş ilerleyen yollardaki sorunu benim için önemli değil ancak başka biri için önemli olabilir. Kısaca özetlersem, burada fanatiklik değil, mantık önemli. Kullanım yeriniz, şartlarınız ve öncelikleriniz önemli.
Corolla 2008 M/M Benzinli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #77 : Ocak 26, 2011, 07:10:13 »
Daha önceden söylediğim gibi, sürüş tarzınız, kullandığınız ortam, burada öne çıkıyor. Önemli olan kullanıcının ihtiyaçları. Sizin için en iyi araba her zaman en pahalı olan ya da en çok özelliği olan araba olmak zorunda değil. Bunu belirleyen kullanıcının ihtiyaçları. Bu durum sadece araba için değil, başka cihazlar için de geçerli, telefon, tv gibi. sadece konuşmak ve sms atmak için telefon kullanıyorsanız Iphone almak ne kadar akıllıca olur, düşünmek lazım. Eğer çok kötü bir yoldan 3-4 yılda bir geçiyorsanız aracınızın bozuk yoldaki performansı çok da önemli olmamalı. Çok sık araziye çıkıyorsanız asfalt arabası değil, cip almanız gerekir, ya da en azından düz vites. Bu yüzden MMT'nin çok yavaş ilerleyen yollardaki sorunu benim için önemli değil ancak başka biri için önemli olabilir. Kısaca özetlersem, burada fanatiklik değil, mantık önemli. Kullanım yeriniz, şartlarınız ve öncelikleriniz önemli.
bu verdiğiniz ders için teşekkür etmeliyim sanırım. Arkadaşım haklıymış. sanal ortama girip mmt nin ne olduğunu sakın anlatmaya kalkma yoksa dilinde tüy biter, nefesin yetmez demişti. çok haklıymış.
bir sistemin ayıbı eğer gizliyse bunu açığa çıkartmak çok zor olabilir. ama bu gizli ayıp aslında vardır ve orada duruyordur. siz demişsiniz ki, ben sıkışık trafikte ve yokuş yukarı çok kullanmam. yada sürüş tarzınızdan bu ortaya çıkar. elfreni ile m modunda kullanmaktan başka sürüş tarzı varmı önerilen? var olan ayıp çıkmazsa beni irdelemez. bana dokunmayan yılanda bin yıl yaşasın, gidip başkalarını soksun o zaman. bende izleyeyim. bu savunmayı yapan arkadaşlar, bir gün öyle birşey gelirki başınıza, acil bir iş için yetişmeye çalıştığınız bir yere giderken, tefadüf ki bir yokuş ve yoğun trafik ortamında denk gelirsiniz, alim alla bu iş hayati önem taşıyorsa, işte o zaman bu söylenenler daha bir önem kazanır.
kimse mmt de ayıp yok diyemez. diyenler gerçekten ayıbın farkında olmayanlardır. aynen sizler gibi 70 bin km dir arabamı kullanıyorum sorun yok diyen bir forumcu, 70 binde baskı balata için 1500 tl parayı verince daha ne mesajlara çıkıyoor, nede konuşuyor.  şimdi sesleri duyar gibiyim. 70 bin kullanmış daha nolsun. ömür boyu kullanacak değil ya :)
1 aydır şu forumu takip ediyorum, depo dan gelen çalkantı sesi için binlerce kişi yorum yaptı, hepsi kabul etti problemi. ama şu mmt ayıbı ile ilgili kimse gidipde aracını teste tabi tutup aa evet sorun varmış demedi.. güneş balçıkla sıvanmaz.. her ne olursa olsun bu araçları kullanmak risktir. bunu ben değil, konunun uzmanı profesör doktorların kendisi söylüyor...
ama bizim ülkemizde prof. ları kim takaar.. malum herkes bir uzman..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #78 : Ocak 26, 2011, 19:05:09 »
bu verdiğiniz ders için teşekkür etmeliyim sanırım.

Asıl biz size teşekkür ederiz! Hiç sorunumuz olmadığı halde arabadan soğuttunuz bizi! Forumda günde 3-5 kere kötüleyip duruyorsunuz! Bizde sorun yoksa napalım yani???
Bu gün bizim evin yokuşunda 10 kere denedim, ne ötüyor ne kokuyor... Demekki ben malım, bozamadım mmt'yi? Duvaramı çarpsam acaba napsam?? Ayrıca el frenine gerek de kalmıyor, olay sağ ayağının hızına bakıyor. Ben çoğu zaman kullanmıyorum el frenini.

Arabayı alalı 2 ay oldu, sırf bu forumdaki yazılanlardan dolayı soğudum... Honda dan filan anlaşmalımısınız anlamadım ki?

Kendiniz yazmışsınız başka bir topikte, arabayı satamıyormuşsunuz, çünkü her alıcıya oturup anlatıyormuşsunuz böyel böyle sorunu var diye... E gidin bayi ye satın, ordan ikinci el başka bir araç alın? Bunu da bizmi söyleyeceğiz? Yada mahkeme açın???

Ama sabah akşam burada sorunu olmayanlara "gerzek" muamelesi yapmayın! Bizim arabalarımız da problem çıkmadıysa bizim suçumuz ne????? Yada benim toyotanın sahibi babam değil ki savunayım?

2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #79 : Ocak 26, 2011, 20:08:45 »
bu verdiğiniz ders için teşekkür etmeliyim sanırım.
Burada kimse kimseye ders vermiyor, herkes kendi fikrini söylüyor. Kimse kimseye zorla bir şey sevdiremez, nefret de ettiremez. MMT'den hoşlanmıyorsanız almazsınız, almışsanız satarsınız, bizim göremediğimiz sorunlar konusunda da uyarırsınız, biz de size teşekkür ederiz. Ancak kimsenin kimseye beğenilerinden dolayı eleştiri hakkı olduğunu sanmıyorum.

Bu muhabbet fazla uzadı, değerli fikirlerini bizlerden esirgemeyen bütün arkadaşlara teşekkürler.
Corolla 2008 M/M Benzinli