0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bir çok bilgisayarın elektrik girişinin yanında bulunan 220 V - 110 V ayar düğmesi ile oynayın Sonucu ben de merak ediyorum [/quote]1 ohm luk direnç ile cam sigortası patlar. eğer güç kaynağı dandikse shotky diyotlarıda ve yüksek volt transistörleride patlar bu dahada masraf demektir iyi bir supply ise 5-7 ytl ye kendiniz yapabilirsiniz. diğerinde masraf artar
Vay, bir elektronikçi daha. Aramıza hoşgeldin geçen güç kaynağıma bakıyordum da, Asus'un bir PSU'su ile karşılaştırdım, çok dandik kaldı, transformatör vs hiçbir şey yok içinde [/quote] savolun arkadaslar hoşbulduk.evet genelde son model psularda transformatör yok onun yerine daha hızlı çalışan trodial tip transformatörler var (spms sistemi)
Bir de şunların Türkçe meallerini alsak ne güzel olur [/quote] psu :kasanın arkasındaki 220v luk fişi taktığımız yer ( donanımların düşük volt ihtiyacını karşılıyan güç kaynağı )smps : switch mode power supply anahtarlamalı tip güç kaynağıtrodial : çeşitli madenlerden oluşmuş manyetik tepkisi yüksek metal parçatransformatör : elektrik enerjisini elektromanyetik indüksiyon yolu ile dönüştüren elektrik makinesidir.