Gönderen Konu: 2005 Corolla ABS yetersizliği  (Okunma sayısı 1784 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
2005 Corolla ABS yetersizliği
« : Ocak 31, 2010, 13:45:27 »
Araç 2005 Corolla 1.6 sol sedan.Dün gece misafirlikten gelirken yerler buz tutmuş ve üstünede kar yağmıştı.2km'lik yol boyunca aşşağı doğru iniyoruz motor freniyle, bir ABS leri deneyeyim dedim.Önler kışlık mıchelin arkalarda mevsimlik, frene bastım ilk bastığım 1. saniyede çok güzel bir frenleme oldu merkez kaçın öne doğru olduğunu hissettim, fakat 1.saniyeden sonra ABS aracı saldı gitti 10metreye ancak durdurdu ve bu bana anormal geldi 1.saniyedeki gibi tutsa frenler 3metreye dururdu eminim bide dreksiyonu az bi kırınca arka hemen kopuyor bunu dengeleyen sistemin olmaması kötü bazı sürücüler abs ye güvenip giriyor viraja arka kopunca ne oluyor diyip toplayamıyolar bile acemiler ve sıcak kanlılar için tabi... :D :D :D (Not:Aracın hızı 30-40 gibi birşeydi.)

Toyota Club Türkiye

2005 Corolla ABS yetersizliği
« : Ocak 31, 2010, 13:45:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Ynt: Ae12 ABS yetersizliği
« Yanıtla #1 : Ocak 31, 2010, 17:51:29 »
Abs aracın kaymasını nasıl engelleyecek anlamadım. Abs nin amacı kilitlenmeyi önlemek değil miydi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 213000
  • Model Yılı: '09
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 Corolla ABS yetersizliği
« Yanıtla #2 : Ocak 31, 2010, 19:02:44 »
abs tekerleklerin kilitlenmesini önler. buzlu yolda çok kısa mesafede durduramayabilir. ilk frene bastığın yerde buzlanma az ise araç durmuştur.  ikinci denediğin yerde buzlanma çok fazla ise ne yaparsan yap araç kayar. arkanın savrulmasıda sanırım arkalara kış lastiği takmamışsın bu yüzden olması büyük bir ihtimal.
2009 Corolla D-4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 31, 2010, 19:58:45 »
Birincisi virajda ABS kime ne yapsın...
İkincisi ve önemli kısmı !!! Bu yaşta araba kullanırsan ABS sana ne yapsın !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 31, 2010, 20:36:22 »
Birincisi virajda ABS kime ne yapsın...
İkincisi ve önemli kısmı !!! Bu yaşta araba kullanırsan ABS sana ne yapsın !!!

:alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:
Arkadaşın hisslerin bilgisayardan daha iyi algılayıp tepki veriyor..Buzda kaymayı önlemek abs nin görevi değil.ABs nin zaten ne işe yaradığınıda çoğumuz bilmiyor.Abs yi frene basınca 5 metre da aracı durduracak sanılıyor..Kazaların çoğu abs den kaynaklanmıyor maalesef.Yeterli  takip mesafesine özen göstermediğimizden dolayı adamın arkasına yapışıp limuzin olmamızdan kaynaklanıyor
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 31, 2010, 21:49:30 »
öncelikle arda arkadaşımız inşallah birdaha araç kullanmaz (ehliyetini alana kadar). ayrıca aracın arkasının kopma sebebini kendisi yazmış. önler kar lastiği arkalar dört mevsim olunca kayar abi. hatta Allah korusun aracın arkası önünü geçer...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 04, 2010, 16:30:43 »
Arkadaşlar, Arda arkadaşımız, konu kilitli olduğu için aşağıdaki mesajı eklememi rica etti benden. Ben de, noktasına virgülüne dokunmadan sizlerle paylaşıyorum:

Abilerim yanlış anlamışsınız beni, ben abs nin yanında bunu destekleyecek anti spin sistemi gibi birşey olsaydı güzel olurdu dedim.Ve yolda arkanın frene basınca kopma sebebini çok iyi biliyorum.Ama bundan 2yıl önce bindiğim bir skodada vardı böyle bir sistem fren sertliğini ve sağ sol denge ayarını yaparak spini engelliyordu bu sistemin aynısını çekiştede kullanıyordu.(Site üyelerine söz veriyorum ehliyeti alana kadar trafikte araç kullanmayacağım.Zaten genelde babamında haberi olmuyordu :D)ehliyetede 6 gün 1yıl var :D )ABS=Anti Blokaj sistem
Folgsamkeit macht frei...