Gönderen Konu: Torpidoyu Parlatıcı İle Silince  (Okunma sayısı 3401 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Torpidoyu Parlatıcı İle Silince
« : Ocak 31, 2010, 06:21:48 »
Merhaba uzun süredir forumda olmama rağmen ilk defa 2010 toyota corolla comfort'um hakkında bıseyler sormak ıstedım ben bugun arabamın ılk defa ıcını kendım sıldım eskıdende kullandıgım benzın ıstasyonlarında satılan yesıl kadıfe bezlerle sıldım arabamın ıcını bı guzel sonra aklıma nerden geldıyse (gelmez olaydı) ayakkabı parlatıcısıyla on konsolu parlatayım dedım.Parlattımda ama bundan once hıc ıcı krem araca bınmedıgımden oturu bılmıyordumkı arabanın konsolu ıgrenc bır sekıl aldı yarım saat sonra bı guzel konsolun rengı koyulastı hemen gorunce selpakla sıldım cıktı ama tum konsolu temızlemem 1 saatımı aldı tamemen cıkardım ama sonradan farkkettımkı plastık olan kılometre saatı kapagınıda sılmısım ve ınce ınce cızıkler meydana gelmıs gunduz gozuyle bellı olmuyor ama  gece (helekı benım gıbı ekran ısıgını sonuna kadar yakmayı seven bırı olunca) gozle cok fazla goruluyor yemın edıyorum sınırımden kendımı yıyecegım hala nasıl yaptım böyle bısey gormemek ıcın gece ıse babamın arabasıyla geldım pazartesı gunu servıse gidecegım acaba garantıden yada kaskodan degıstırılermı??? bıde aracım comfort modelı oldugu ıcın dıgıtal klıma yok servıste dıgıtal klıma montajı mumkunmudur acaba?. Bana montajı ne kadara patlar??? bıde aracım taslı yola gırınce ozellıkle arka tampondan gelır gıbı tas sekmesı sesı gelıyor yenı kasa corolla sahıplerı acaba sızın aracanızdan benzer sesler gelıyormu sözde 2010 larda ses sorunu kalkmıstı bana öyle dıyıp sattılar babam amortısörler yenı oldugundan gelır zamanla gecer dedı ama tam bılmıyorum daha arabam 2100 km de 3 aylık sızcede bu sorun gecermı forumda okudukalrımda dıreksıyon kutusundan ses geldıgını söyluyorsnuz genellıkle. Benım aracımın ıcınden masallah tık ses gelmıyor motor sesını bıle duymuyorum allahtan vıtes degıstırme oklarını koymuslar :) bıde aracın ıcınde kesınlıkle sıgara ıcılmemesıne ragmen keske kultablarını dıger yenı model araclardakı gıbı kapaklı cıkabılen sılındır seklınde kutu yapsalardı cunku guzel bozuk para kutusu oluyor ondan :) İnsallah bahsettıgım ses sorunu gecıcıdır şimdiden verecegınız cevaplar ıcın tesekkurler...

Toyota Club Türkiye

Torpidoyu Parlatıcı İle Silince
« : Ocak 31, 2010, 06:21:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: [b]Acaba olurmu??[/b]
« Yanıtla #1 : Ocak 31, 2010, 08:26:55 »
 Taylan öncelikle torpido konusuna gerçekten üzüldüm. Geri dönüşü olmayan bir olay gelmiş başına. İşin daha kötü tarafı kasko ödemez, garanti kapsamına mümkün değil girmez...
 Dijital klima takılması biraz maliyetli olur. Elegant üzerinde klima ile ilgili olan bütün parçaları tek tek alman gerekir, bu da yaklaşık bir 10 bin TL'yi bulur...
 Arka tampondan gelen ses konusu da biraz garip. İlk kez duyuyorum, görmeden bir şey söylemek çok güç...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Ynt: Torpidoyu Parlatıcı İle Silince
« Yanıtla #2 : Ocak 31, 2010, 11:46:45 »
Kullandığınız torpido siliciler, torpidoyu gerçekten iğrenç yapıyor. Torpidoyu sürekli bu tarz şeylerle silenler var mı bilmiyorum, ama eski siyah parlak torpidolu araçlarda ancak kullanılabilir, o durumlarda bile, sadece itici bir parlaklık elde edilir. Ben torpido kısmını sadece hafif nemli bezle silerim.

Dijital klima takmaya yanaşan servis olmaz bence. Arabanın bir kısmını komple değiştirmek, her yiğidin harcı değildir.

Öncelikle, sesin taş vurmadan gelip gelmediğini tespit etmeniz gerekiyor.
Benim aracımda da aynı rahatsızlık var, taşlı yolda, çamurluğun iç tarafına çarpan taşların sesi içeride çok belirgin duyuluyor.
Bu da çok hoş bir durum değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 VERSO PREMIUM
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 31, 2010, 14:17:51 »

gecmiş olsun

o tür sesler benim arabamda da duyuluyor siz söyleyince dikkatimi cekti.

diğital klıma işi bencede olmaz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 31, 2010, 15:02:13 »
takma kafana Taylan, bunlar sorun değil, sonra "bulmuşta bunuyor" derler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 31, 2010, 15:37:26 »
aynı şeyin benzerini ben yaptım.Arabanın gösterge çubuklarını farklı renge boyadım.Boyadıktan sonra beğenmedim.Aseton ile sileyim derken zeminlri mahvettim.Bazen hiç karıştırmamak en iyisi.
Şimdi yeni kadran arıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ocak 31, 2010, 17:27:55 »
Sağolun arkadaşlarım,Abilerim az önce baktım aracıma torpidoda bısey kalmamıs ama km saati gostergesının kapagı ıyıce cızık geldi gozume. Artık neyse parası verıcez yenısını taktırcaz derdımıze yanalım...Bide ses sorunu canımı sıkan bı konu oldu son zamanlarda eger bu sorunu servıste cozulmezse yarın.Bu yaz sonu corolla bana veda eder...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 31, 2010, 17:34:00 »
torpido parlaticilar ve siliciler uygun olmayan kimyasallar iceriyor ve bunlardan bazilari arac günesteyken torpido malzemesine zarar verebiliyor, nemli ve kimyasal icermeyen sabunlu bezle temizlemek en iyisi..

Bu arada arac kilometre saatinin cami hassas plastikten yapilmis, yumusak bezle silseniz bile ciziliveriyor, benim arac 2007 Auris, oto yikamaciya götürmüstüm orda da ic temizlik yaptirirken cizikler meydana geldi, gerci kullanilan bez sert ve kirli olmamasina ragmen gene de kilometre isiklari altinda beliriveriyorlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 31, 2010, 17:40:15 »
torpido ve göğüsü temizlemenin en sağlıklı yolu nemli bezle silmektir, arka taraftan gelen ses ise bizim ae 101 deki gibi  sanırım, aracın alçak olmasından kaynaklanan birşey,yani takmayın kafanıza...
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 31, 2010, 19:19:50 »
geçmiş olsun torpido için
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #10 : Ocak 31, 2010, 19:22:05 »
geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 31, 2010, 22:03:58 »
taş sekmeleri lastiklerin modelinden kaynaklanan bi durum olmalı.çamurluk içlerinde her halikarda incetaş sekmeleri duyulur heralde.arka paçalıklar yoksa tampona kadar sıçrıyo demekki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Şubat 01, 2010, 00:16:55 »
arkadan gelen o ince ses taş sekmesinden kaynaklanmıyor arkadaşlar ,ufak bir çukura dahi girsen o ses geliyor özellikle arkadan bagaj kısmından geliyormus gibi hissediyorsunuz ama ne kadar kişisel olarakta kontrol etseniz bulamıyorsunuz bu sesten kurtulmak için servisinize gidin ve gelen sesi tarif ederek mumlama yaptırmak istiyoruz diyin onlar ne demek istediğinizi nlayacaktır ve o sesten kurtulacaksınız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • bugün toyota'n için ne yaptın?
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 01, 2010, 00:32:03 »
sesler için bi şey diyemem de, gösterge camındaki çizikleri pasta cila ile giderebilirsin. ama iyice araştırıp  emin olmadan denemeni tavsiye etmem. çünkü bende sonax'ın pasta cilası vardı, üzerinde "plastik aksamlarda kullanmayın" yazıyordu. yalnız bu şeffaf plastik aksamlar için geçerli olmayabilir. kullanılabiliyorsa sorununu çözecektir gibi geliyor bana...
94 corona 2.0 GLİ 3SFE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Şubat 01, 2010, 03:31:20 »
Herkese çok teşekkürler bu sabah ışten cıkar cıkmaz ılk ısım servıse gitmek olacak akşam servisten cıktıktan sonra sonucları sızlere bıldırecem....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • __DEVLET BABADA MÜHENDİZZ TOYOTACI__
« Yanıtla #15 : Şubat 01, 2010, 12:05:08 »
bekliyoruzz
a_m_k        2009 model, siyah, benzinli, COMFORT  1.6 motor, M/M ve tabiki COROLLA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Şubat 01, 2010, 12:43:48 »
öncellikle çok üzüldüm başınıza gelen olay için bende 2010 elegant corolla sahibiyim 9500 km civarında aracım benim frenlerden gelen ses dışında hiç bir sorunum olmadı arka fren disk balata ve kampana değişti ön fren balatalarım değişti ses şimdilik kesildi.Arka tampon sesini daha önce duymamıştım ve torpido temizleyicilerinin en kalitelisi bile olsa  sakın kullanmayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Şubat 01, 2010, 13:32:37 »
öncellikle çok üzüldüm başınıza gelen olay için bende 2010 elegant corolla sahibiyim 9500 km civarında aracım benim frenlerden gelen ses dışında hiç bir sorunum olmadı arka fren disk balata ve kampana değişti ön fren balatalarım değişti ses şimdilik kesildi.Arka tampon sesini daha önce duymamıştım ve torpido temizleyicilerinin en kalitelisi bile olsa  sakın kullanmayın

Frenlerden benımde ses gelmeye basladı bugun gıcırtı gıbı bısey degılmı ? arkadaslar dedemın rahatsızlıgı yuzunden bugun servıse gidemedim.Bakalım yarın gıtmeye calıscam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 01, 2010, 13:52:32 »
o ses bende de oluyor... normal sanıyordum.....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Şubat 01, 2010, 14:22:22 »
Bu kadar sorun çıkıyosa atın ingilizce bi mail toyotaya ilgilenirler bi güzel. :)