arakdaşlar selamlar;
9.12.2009'da 2010 model 0 km toyota yaris mmt 1,33 terra aldım. arabam daha yeni 500 km yi devirdi. eşim kullanıyor. dün ve bugün istanbula yeni arabımızla gidelim dedik. benim amacımda şanzımanı test etmekti. almadan önce arıza çıkarabiliyor dediler ama ben babamdan dolayı eski corolla japon kasaları yaklaşık 19 senedir biliyorum ve kullanıyoruz. ilk arabamızdı sattığımızda 423000 km deydi sadece 1 kez radyatörü ve debriyaj balatası değişti. rektefiye bile olmadı. bu yüzden toyotayı seçtim. yaris te ise tıkır tıkır iki metalin birbirine sürtme veya çarpma gibi sesler duydum. yaklaşık olarak 1,5 saat trafikteydik. vitesi her durusumda boşa aldım. fakat yol açıldıktan sonra bastım ve vitesi manuelde kullandım. bu sürede yaklaşık 20 dakika kadardır. devirili kullandım yani 130-140 km yaptım. kalkışından hızlanmasından çok memnun kaldım. vitesi direksiyondan değiştirmeye bayıldım. fakat şişliden çıkıp bağdata geldiğimde böyle bir titreme iki metalin birbirine çarpması gibi sesler duydum. bu konuda yardımcı olacak bir kimse var mıdır acaba?
çok teşekkür ederim.