0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selam Arkadaşlar,Konuyu yanlış yere açmış olarabilirim kusura bakmayınToyota Corolla araçlarda rodaj dönemi var mı acabaaracım şu an 150 km de valla sağır olmasın diye allah ne verdiyse basıyoruz. 160 km hıza çıktım sizce bu hızlara çıkmamın teknik olarak sakıncası var mı? Dikkat edilmesi gereken hususlar varmı.Bundan önceki aracım 1999 passat 1.8 T idi bu araçta daha doğrusu çoğu vw araçlarında gizli bir kaç fonsiyon vardı. Mesela aracı ilk hareketinden sonra istediğiniz hıza gelince 4 kapının otomatik kilitlenmesi, uzaktan kumada ile kapı açma düğmesine ilk basışınızda sadece sürücü tarafını açması ikinci basışta 4 kapıyı açması gibi fonsiyonlar vardı. Bu işlemleri servislerdeki test cihazı ile aktiv hale getirebiliyorduk.Toyotadada böyle fonksiyonlar varmı. Mesela emniyet kemeri uyarı sinyali iptali yada hareket edince 4 kapının kilitlenmesi gibi.Şu emniyet kemeri uyarcısı gerçekten insanın canını sıkıyor. Bundan kurtulmanın bir yolu varmı.Aracınıza kaç oktan benzin ve hangi markayı tercih ediyorsunuz.Çok soru sordum galiba şimdiden teşekkürler[/quote]Selamlar,Bayii tavsiyesi hangi oktan alınırsa o oktan benzinden devam edilmesi. Yani ikide bir oktan değiştirilmemesi. Ben buna pek uyamadım doğrusu. Marka olarak da Shell alıyorum. Bu aralar 100 Oktan denedim. Çok bir farkı yok sanki. Aynı yerden yakıt alıyorum ve bütün fatura ve fişleri saklıyorum, ileride sorun olursa yakıt diye.Emniyet kemeri uyarısının iptali bildiğim kadarı ile yok.
Güvenilir bir yerden aldıktan sonra benzinin düşük oktanlı olması çok fazla önem taşımıyor diye düşünüyorum. Kullandığım hiçbir araca yüksek oktan doldurmadım. Bir iyiliğini de, kötülüğünü de görmedim. [/quote] aynen bizde hiçbir etkisini görmedik. 6 depo 97 oktan aldık ne performans arttı nede yaptığı km arttı. hiçbir şey farketmedi. gereksiz bence devam kurşunsuz 95 oktana. birde bağzı arabalarda farklı bir oktana geçmek için motorda ayarlama yapmak gerekiyor. misal komşumuzun passat 1 depo 97 kullandı depo bitimine doğru araba teklemeye başladı servise götürdüler araba kurum mu ne yapmış. servis elemanı depo kapağını açmış be kapağın arkasında ki yazıyı göstermiş. yazıda 95 oktan kullanın gibi bir ibare varmış.