Gönderen Konu: Rodaj, Gizli Fonksiyonlar ve Yakıt  (Okunma sayısı 3096 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Rodaj, Gizli Fonksiyonlar ve Yakıt
« : Nisan 05, 2006, 17:20:22 »
Selam Arkadaşlar,

Konuyu yanlış yere açmış olarabilirim kusura bakmayın

Toyota Corolla araçlarda rodaj dönemi var mı acaba

aracım şu an 150 km de valla sağır olmasın diye allah ne verdiyse basıyoruz. 160 km hıza çıktım sizce bu hızlara çıkmamın teknik olarak sakıncası var mı? Dikkat edilmesi gereken hususlar varmı.

Bundan önceki aracım 1999 passat 1.8 T idi bu araçta daha doğrusu çoğu vw araçlarında gizli bir kaç fonsiyon vardı. Mesela aracı ilk hareketinden sonra istediğiniz hıza gelince 4 kapının otomatik kilitlenmesi, uzaktan kumada ile kapı açma düğmesine ilk basışınızda sadece sürücü tarafını açması ikinci basışta 4 kapıyı açması gibi fonsiyonlar vardı. Bu işlemleri servislerdeki test cihazı ile aktiv hale getirebiliyorduk.

Toyotadada böyle fonksiyonlar varmı. Mesela emniyet kemeri uyarı sinyali iptali yada hareket edince 4 kapının kilitlenmesi gibi.

Şu emniyet kemeri uyarcısı gerçekten insanın canını sıkıyor. Bundan kurtulmanın bir yolu varmı.

Aracınıza kaç oktan benzin ve hangi markayı tercih ediyorsunuz.

Çok soru sordum galiba şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

« : Nisan 05, 2006, 17:20:22 »

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Nisan 05, 2006, 17:39:44 »
öncelikle hayırlı olsun iyi bir tercih yaptınız
corollalarda rödaj dönemi 2000 km dir bu süre içerisinde 120 km yi geçmeyin 2000 rpm den önce ve 4000 rpm den sonra da vites atmayın ayırca ilk 300 km sert fren yapmamaya çalışın
diğer sorularınızı aracın sanırım beyniyle alakalı bunları servisle konuşup netleştirebilirsiniz şu an biz araçta shell in 100 oktanlık benzinini kullanıyoruz ama gerek varmı bilmem baba alıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Nisan 06, 2006, 10:45:05 »
Alıntı yapılan: Bulent BAL
Selam Arkadaşlar,

Konuyu yanlış yere açmış olarabilirim kusura bakmayın

Toyota Corolla araçlarda rodaj dönemi var mı acaba

aracım şu an 150 km de valla sağır olmasın diye allah ne verdiyse basıyoruz. 160 km hıza çıktım sizce bu hızlara çıkmamın teknik olarak sakıncası var mı? Dikkat edilmesi gereken hususlar varmı.

Bundan önceki aracım 1999 passat 1.8 T idi bu araçta daha doğrusu çoğu vw araçlarında gizli bir kaç fonsiyon vardı. Mesela aracı ilk hareketinden sonra istediğiniz hıza gelince 4 kapının otomatik kilitlenmesi, uzaktan kumada ile kapı açma düğmesine ilk basışınızda sadece sürücü tarafını açması ikinci basışta 4 kapıyı açması gibi fonsiyonlar vardı. Bu işlemleri servislerdeki test cihazı ile aktiv hale getirebiliyorduk.

Toyotadada böyle fonksiyonlar varmı. Mesela emniyet kemeri uyarı sinyali iptali yada hareket edince 4 kapının kilitlenmesi gibi.

Şu emniyet kemeri uyarcısı gerçekten insanın canını sıkıyor. Bundan kurtulmanın bir yolu varmı.

Aracınıza kaç oktan benzin ve hangi markayı tercih ediyorsunuz.

Çok soru sordum galiba şimdiden teşekkürler
[/quote]

Selamlar,
Bayii tavsiyesi hangi oktan alınırsa o oktan benzinden devam edilmesi. Yani ikide bir oktan değiştirilmemesi. Ben buna pek uyamadım doğrusu. Marka olarak da Shell alıyorum. Bu aralar 100 Oktan denedim. Çok bir farkı yok sanki. Aynı yerden yakıt alıyorum ve bütün fatura ve fişleri saklıyorum, ileride sorun olursa yakıt diye.
Emniyet kemeri uyarısının iptali bildiğim kadarı ile yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Nisan 06, 2006, 10:51:01 »
rodaj döneminde(ilk 1000km) sürekli aynı devirde gitmeyin... çok yüksek ve çok düşük devirlerdende kaçının... yaptığınız yanlış... ayrıca arabanın sağır olması diye bişeyde yok bence... kendimi örnek gösterebilirim... Astramı 1500-2500 devir aralağında kullanıyorum genellikle 50 de 5 e attığım falan oluyor ama bastığım zaman aynı model arabaları geçiyorum... Avensis ide 3000 devirde vites değiştirerek 2000-3000 devir arasında kullanıyorum ve genede performansından bişey kaybetmedi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 06, 2006, 11:18:42 »
Rodaj konusunda birşey diyemeyeceğim fakat diğer konulardan bahsetmek gerekirse,

- Emniyet kemeri için ben kısa mesafede (mahalle içinde) eski bir kemer tokası kullanıyorum. Uzun yolda daima kemer takarım.
- Bildiğim kadarı ile alarm kumandasında ekstra (gizli) bir fonksiyon yok,standart alarm işte.Camları bile kaldırmıyor.
- Benzin olarak genelde 95 oktan kullanıyorum. 98 in çok bir farkı yok bence. Geçenlerde Shell den 100 oktan aldım, ya eski benzinim çok dandikti ya da o çok süperdi anlayamadım. Araba karakter değiştirdi sanki  Ama yine de fiyat farkından dolayı onu almayı tercih etmem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.eymirim.com
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 06, 2006, 12:32:02 »
Bizim araçlar 100 oktana uygun olmayabilir
2005 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 06, 2006, 16:15:30 »
Rodaj 3000 kilometre diye biliyorum ben.
Bu süre içerisinde 2000-3000 devir arası kullanmanız araç için iyi olur.Hep aynı devirde seyretmetmeyin.
Emniyet kemerine gelince ise şu vidyoyu bir seyretmenizi rica edeceğim sizden...
http://www.hayalevi.com/_kfd.asp?filmno=45

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Nisan 07, 2006, 16:40:07 »
arkadaşlar uyarılarınızı dikkate alacağım

teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 10, 2006, 21:00:02 »
Ne kadar düzgün üretilirse üretilsin, araclarda her zaman bir rodaj periyodu vardir.

Hareketli parcalar birbirine alisir.
Bu illa motor olmak zorunda da degildir.
Süspansiyon, frenler, lastik vs.

- 200 km kadar lastikler tam yol tutmaz. Kaliptan cikarabilmek icin vazelin gibi bir madde kullanilir.

- 400 km kadar diskler ve balatalarin birbirine alismasi söz konusu. Bu süre icereisinde sert fren yapmamak yararli.

- Motorda da bence 1500 km kadar en azindan dikkatli kullanmak lazim. Cok sert hizlanmamak, 2000-4000 deviri kullanmak gibi. Bundan sonra servis (benim arabanin) yag degisimi önerdi. Ben 1500 m den sonra 5000 d/d, sonraki her 500 km de 1000d/d artirarak kullanacagim.
3000 km de bir yag degisimi uygulayacagim.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Haziran 12, 2006, 20:49:21 »
aslında 98 veya 100 oktanlık benzin keseye zarardan başka bir şey değil. ne türkiyede ne de yurtdışında toyota veya diğer kullandığım araçlarda 98 veya 100 oktan kullandım. Hatta 2 veya 3 depo devamlı kullandığımda oldu bir işe yarar diye, haçbirşey fark etmedi.

Ayrıca benzin türkiyeye 95 oktan geliyor, buradaki markalara ait depolarda katkılarla oktanları arttırılıyor. Bu da verimli bir durum değil.
MR2                  sw20        3sge                         192.000 km
LEVIN GT APEX   ae101       4age 20v (silvertop)     152.000 km
LEVIN                ae86        4a....                                  0 km
CAMRY              mcv20      1mzfe                        376.000 km
CRESSIDA          gx81        1gfe                           280.000 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #10 : Ağustos 01, 2006, 00:45:33 »
Güvenilir bir yerden aldıktan sonra benzinin düşük oktanlı olması çok fazla önem taşımıyor diye düşünüyorum. Kullandığım hiçbir araca yüksek oktan doldurmadım. Bir iyiliğini de, kötülüğünü de görmedim.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 01, 2006, 01:35:58 »
Alıntı yapılan: alper kutluer
Güvenilir bir yerden aldıktan sonra benzinin düşük oktanlı olması çok fazla önem taşımıyor diye düşünüyorum. Kullandığım hiçbir araca yüksek oktan doldurmadım. Bir iyiliğini de, kötülüğünü de görmedim. [/quote]

aynen bizde hiçbir etkisini görmedik. 6 depo 97 oktan aldık ne performans arttı nede yaptığı km arttı. hiçbir şey farketmedi. gereksiz bence devam kurşunsuz 95 oktana. birde bağzı arabalarda farklı bir oktana geçmek için motorda ayarlama yapmak gerekiyor. misal komşumuzun passat 1 depo 97 kullandı depo bitimine doğru araba teklemeye başladı servise götürdüler araba kurum mu ne yapmış. servis elemanı depo kapağını açmış be kapağın arkasında ki yazıyı göstermiş. yazıda 95 oktan  kullanın gibi bir ibare varmış.