Gönderen Konu: 93 corona aracıma zavolli lpg nasıldır  (Okunma sayısı 4927 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
93 corona aracıma zavolli lpg nasıldır
« : Ocak 29, 2010, 22:28:30 »
merhaba arkadaşlar.daha 3 gün öncesine kadar tempra marka aracımı satıp dün 93 corona aldım.lpg yoktu araçta.212000 de.araç orjinal değişeni yok.gerekli yerlere göstererek aracı satın alıp devrini yaptırdım.yarın lpg ustamdan randevu aldım.ustamdan brc marka lpg takmasını istedim.şu anda lavato-brc-zavolli-voltran takıyor.aynı zamanda da yetkili servisi.brc takarmısın dedim tarcih etmedi beni iyi tanır muhabbetimizde iyidir.brc artık çinde üretilmekte tavsiye etmem dedi.zavollliyi önerdi.orjinal şanadıra takarsa 1300 tl.orjinal zavolli şamandıra takmazsa 1200.voltran 900 tl.stefanelli 1150 tl.siz ne dersiniz yorumlarınızı yazarsanız sevinirim.inşallah corana konusunda iyi karar vermişimdir.
muğladan herkese selam.

Toyota Club Türkiye

93 corona aracıma zavolli lpg nasıldır
« : Ocak 29, 2010, 22:28:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 93 corona aracıma zavolli lpg nasıldır
« Yanıtla #1 : Ocak 29, 2010, 22:35:57 »
öncelikle aracınız hayırlı olsun,zavoli nasıldır bilmem ama  bikaç yerde okuduğum kadarıyla kullanıcılar memnunmuş, marka konusunda bişey diyemem ama montajı yapacağınız yeri iyi seçmenizi tavsiye ederim.
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ocak 29, 2010, 22:36:46 »
Brc neredeyse yerli olduğu söyleniyor. İstanbul da kendi parçalarını üretiyormuş daha ucuza mal edebilmek için... Benden tavsiye zavoli taktır derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ocak 29, 2010, 22:51:02 »
teşekür ederim arkadaşım ilgin için.lpg servisim buraların en iyisidir.montajı yapılırken foto çekmeye çalışırım en kısa zamanda da eklerim inşallah.işçiliği konusunda şüphem yok.simit depo ile normal tank arasında kaldım bu arada.tempra aracımda simit depo vardı stepneyi kılıf yaptırıp bagajda taşıyordum.bir sorun teşkil etmiyordu ama stepne de bagajda görünmesi pek hoş bir görüntü değildi.siz ne dersiniz bagajı oldukça geniş biraç.kaç litrelik bir tank kullanmalıyım.tavsiyelerinizi bekliyorum.teşekkür ederim.
muğladan herkese selam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ocak 29, 2010, 23:05:04 »
bence simit depo takdır derim. Eğer şehirdışına çıktığın zaman yer kaplamaz diyorsan eşyalar falan vs.. normal tank takdır derim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ocak 29, 2010, 23:14:14 »
şimdilik kararım normal tank yönünde bakalım ne olacak yarına kadar kararım değişmezse karar normal tank.zaten bagajı oldukça geniş bir araba.
muğladan herkese selam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ocak 31, 2010, 00:33:15 »
arkadaşlar bugün zavolli sıralı sistem lpg taktırdım.1300 tl 10 taksit.şimdilik gayet memnunum bakalım.ilerleyen zamanlarda  izlenimlerimi aktarırım.km de ne kadar yakacak bakalım merakla bekliyorum.
muğladan herkese selam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 31, 2010, 20:12:16 »
hayırlı olsun, sağlıkla kullanın...
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 31, 2010, 20:21:30 »
hem aracınız hemde LPG kitiniz hayırlı olsun.. :)
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Ocak 31, 2010, 22:11:32 »
teşekkür ederim arkadaşlar.şimdilik lpg yle benzin arasında performans farkı yok bakalım ilerleyen zamanlarda yakıt konusunda nasıl bir tasarruf olacak.
muğladan herkese selam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Carina
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 31, 2010, 23:12:21 »
Aracınız hayırlı olsun, tempradan sonra baya memnun kalırsınız.

LPG için atiker önerecektim ama geç kalmışım, ben simit depo taktırdım, biraz üstten taştı ama olsun

şehir içinde max 250 kr yakıyor km de,

Brc neredeyse yerli olduğu söyleniyor. İstanbul da kendi parçalarını üretiyormuş daha ucuza mal edebilmek için... Benden tavsiye zavoli taktır derim.
ithal mal düşkünlüğü biraz abartılı olmuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Şubat 07, 2010, 01:15:51 »
2 depo bitirdim bugün itibariyle.gazı tamamen bitirip gazı fullemiştim.34.78 litre gaz aldı depo.gazın litresi 2.03 tl.70.60 tl ye fullendi bugün bitirdim depoyu 320 km şehir içi kullanımda.arkadaşta 2.0 1993 model opel vectra var.ona sordum fazla yakmış biraz dedi ama siz ne düşünüyorsunuz acaba.corona sı olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirmi.arabanın yağı,hava filtresi,bujileri yeni.213000 de.
muğladan herkese selam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #12 : Şubat 11, 2010, 16:59:29 »
üstad merhaba..bende de 1993 model corona apex var..bendeki gaz tartarini sıralı sistem..
full depo 70 ytl ye doldu..gaz 2 ytl ıken..su an 290 km yol yaptım..bugun tek ısıkda sondu..yanı ustune 80 90 km daha yaparım...toplamda 370 -380 kesın yapıcak..ama ben gercekten yavas suruyorum arabayı..tartarınıden cok memnunum..tam kılometre bılgısını sana yazarım..ama senın gazın parcaları daha tam bırıbırıne alısmamıs olabılır..
bence bır kac depo sonrakı halı senın ıcın daha belırleyıcı olur..

ayrıca su ankı bılgılerınız cok da kotu degıl...ama aldıgınız araba gecekten ıyı bır araba..corona ıle ılgılı sorularınıza da yardımcı olmaya calısırım..bende 2.5 senedır kullanıyorum..cok memnunum..40000km yol yaptım..hepsıde gaz ıle cok buyuk sorun yasamadım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 11, 2010, 17:11:31 »
Corona da zavoli de çok iyi ve uyumlu seçimler. Tüketiminizi izleyin, gerekirse taktırdığınız yere gidip şikayetinizi iletip tekrar ayar yaptırırsınız. Zavoli babamın nissan maximasında var, çok sorunsuz bir sistem. Hatta lpg filtresi denen şeyin varlığını onbinlerce km sonra benden öğrenip değiştirmişti.. Buna rağmen sorun çıkmamış..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Şubat 12, 2010, 23:13:16 »
yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.corona sı olan arkadaşlar msn adresmi ekleyebilirlermi acaba en azından paylaşımı ordan da yaparız,burdanda yaparız.
muharremetes@hotmail.com
muğladan herkese selam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 19, 2010, 23:38:00 »
Bende corona almayı düşünüyorum 93 model hatta bir tanede buldum ama düz sistem lpg takılmış arabay bu nasıl olur enjeksiyonlu arabaya düz lpg takılırmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 20, 2010, 10:16:59 »
Bende corona almayı düşünüyorum 93 model hatta bir tanede buldum ama düz sistem lpg takılmış arabay bu nasıl olur enjeksiyonlu arabaya düz lpg takılırmı?
Takılmamalı. Motoru iyice kontrol ettirmeden almayın. Subaplar falan acaba iyi durumda mı.. Alırsanız sıralı sisteme geçmeniz hayırlı olur bence.. O yüzden fiyatı ona göre değerlendirin.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 20, 2010, 10:45:43 »
Enjeksiyonlu araca düz sistem LPG takılmaz. Geçenlerdede yazmıştım açıklamalı. Burundan su içmek nasıl bir duygu? düşünün... Aracınızada böyle oluyor işte. Yeni aracınız hayrılı uğurlu olsun bu arada. Konuya dönecek olursak,

Atiker taktırmıyorsanız, ustamda güzel iş yapıyor işçiliği iyi diyorsanız kesinlikle zavoli öneririm. Kesinlikle zavoli takın derim. Enjektörleri daha iyidir kalitelidir diğerlerine nazaran..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 20, 2010, 10:52:28 »
2 depo bitirdim bugün itibariyle.gazı tamamen bitirip gazı fullemiştim.34.78 litre gaz aldı depo.gazın litresi 2.03 tl.70.60 tl ye fullendi bugün bitirdim depoyu 320 km şehir içi kullanımda.arkadaşta 2.0 1993 model opel vectra var.ona sordum fazla yakmış biraz dedi ama siz ne düşünüyorsunuz acaba.corona sı olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirmi.arabanın yağı,hava filtresi,bujileri yeni.213000 de.

Hocam daha ne istiyorsun Allah'ını seviyorsan. Ben depomu bugün bitirdim. 50TL'ye 240 Km yol yaptım. Motor bakımınıda a'dan Z'ye yeniledim 1,5 hafta evvel. 50/240 = 0,208 kuruş yakmış yani.

Sizin araç ise 70/320 = 0,218 kuruş yakmış. Daha ne? hem 2 litrelik 1200 kilo araç kullan, hemde corolla'dan 1 kuruş fazla yakıyor diye veryansın et olacak işmi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 08, 2010, 10:44:24 »
Hocam daha ne istiyorsun Allah'ını seviyorsan. Ben depomu bugün bitirdim. 50TL'ye 240 Km yol yaptım. Motor bakımınıda a'dan Z'ye yeniledim 1,5 hafta evvel. 50/240 = 0,208 kuruş yakmış yani.

Sizin araç ise 70/320 = 0,218 kuruş yakmış. Daha ne? hem 2 litrelik 1200 kilo araç kullan, hemde corolla'dan 1 kuruş fazla yakıyor diye veryansın et olacak işmi :)

Eğer ki bu değer şehiriçi değeri ise çok süüper... Ümit arkadaşıma katılıyorum...
Her şey suretin suretinin sureti...