Gönderen Konu: Yine akü...  (Okunma sayısı 3231 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Yine akü...
« : Ocak 28, 2010, 13:28:10 »
Selam.
Bu sabah arabanın üzerindeki karları temizledikten sonra her iki günde bir çalışmayan arabanın bugün yine çalışmayacağı tuttu ve her ne kadar zararlıysa da yine vurdurma yöntemini kullandım. Yerler kar olduğundan kardeşimle kan ter içinde kaya kaya aracı yokuş başına getirdik ve herzamanki gibi vitesi ikiye alıp kontağı açıp hızlanıp debriyajdan ayağımı çektim fakat bugün nolduysa yokuş bitti ama araba hala çalışmadı. Arada çalışır gibi motor sesi geldiyse de devir saatine baktığımda hiçbir hareket yoktu. Onu da anlamadım zaten neden öyle oldu. En sonunda yokuşun bittiği yerde kenara çekip bıraktım aracı şimdi akü ve takviye kablosu bulmaya çalışacağım bizim buralardan. Akü takviye işlemini hiç yapmadım nelere dikkat etmem gerekir işlemler sırasıyla ne olur bilmiyorum. Aküden takviye yapacağım arabadan değil yalnız. Yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürer...

Toyota Club Türkiye

Yine akü...
« : Ocak 28, 2010, 13:28:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Ynt: Yine akü...
« Yanıtla #1 : Ocak 28, 2010, 13:36:13 »
aküden takviye yabacaksanız dikkat etmeniz gereken sadece kutupları dogru baglamak ve kesinlikle birbirne degdirmemek
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Ocak 28, 2010, 13:38:38 »
En başta araca bağlamadan takviye kablosunun + ve - si dolu olan aküye takılı olmalı mı yoksa takılırken uyulması gereken belirli bir sırası var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
« Yanıtla #3 : Ocak 28, 2010, 13:43:28 »
 yerler kaygan olduğundan aracınız kızaklamıştır. teker dönmemiştir, ondan çalışmamış olabilir. takviye ile çalıştırmak istiyorsanız; aküsü sağlam olan bir aracı sizin aracınızın yanına yaklastırmalı önce takviye kablosunun aynı kablosunun iki ucunu iki aracın + kutuplarına bağlayın sonra da diğer kabloyu - uclara bağlayın, calışmayan aracı çalıştırın, motor calıştıktan sonra önce kutup başlarındaki - ucları cıkarın sonra da + ucları çıkarın. yola devam..
1998-1.3-xe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 180 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 28, 2010, 13:47:37 »
En başta araca bağlamadan takviye kablosunun + ve - si dolu olan aküye takılı olmalı mı yoksa takılırken uyulması gereken belirli bir sırası var mı ?
takarken önce dolu olan aküye baglı olması gerekir kutup başlarının bildigim kadarıyla  sökerkende  ilk önce sizin arabanızdan - kutpunu sonrada artıyı sökün yola devam
2005 corolla 1.6 hb a/t

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ocak 28, 2010, 14:04:22 »
Aküyü ve kablosunu bulur bulmaz deneyeceğim. Teşekkür ederim yardımlarınız için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 180 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 28, 2010, 14:05:19 »
ama aracı çalıştırdıktan sonra  bence aküyü bi şarja vermen  gerekir su seviyesini falanda kontrol ettir
2005 corolla 1.6 hb a/t

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ocak 28, 2010, 14:06:54 »
Evet çünkü son zamanlarda oldukça sık yapmaya başladı bunu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 180 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 28, 2010, 14:07:55 »
Aküyü ve kablosunu bulur bulmaz deneyeceğim. Teşekkür ederim yardımlarınız için.
rica edrim dostum ne  demek lafı olmaz..

benim p.van da çift akü oldugu  için bugunleer de çok  kişiye takviye yabtım yolda kalan eş dost beni arıyo:)
2005 corolla 1.6 hb a/t

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 28, 2010, 14:11:46 »
benim de 3-4 gün önce annem farları açık bırakmış tamamen boşalmış akü, eskimişti aküm..vurdurduk çalışmadı, takviye yaptık çalışmadı..mecburen aküyü değiştirmek zorunda kaldım..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ocak 28, 2010, 14:17:21 »
rica edrim dostum ne  demek lafı olmaz..

benim p.van da çift akü oldugu  için bugunleer de çok  kişiye takviye yabtım yolda kalan eş dost beni arıyo:)

Kış aylarının cilvesi mii eziyeti mi denir ki acaba :D

benim de 3-4 gün önce annem farları açık bırakmış tamamen boşalmış akü, eskimişti aküm..vurdurduk çalışmadı, takviye yaptık çalışmadı..mecburen aküyü değiştirmek zorunda kaldım..

Türkay bi şarj ettirmeyi deneseydin abi belki şarj tutardı o ya... Bizimki de yeni sayılır garantisi bile duruyo ama nasıl oluyosa her 2 günde bir sıfırlanıyo akü anlamadım gitti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 180 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 28, 2010, 14:19:58 »
cilvesi diyelim   bence her mevsimin ayrı bi güzeligi var güzel vatanımızda
2005 corolla 1.6 hb a/t

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Ocak 28, 2010, 14:23:09 »
Türkay bi şarj ettirmeyi deneseydin abi belki şarj tutardı o ya... Bizimki de yeni sayılır garantisi bile duruyo ama nasıl oluyosa her 2 günde bir sıfırlanıyo akü anlamadım gitti...
aslında benim içime sinmedi aldığım akü de, araba evin önünde olsa şarja da koyardım, yeni aküyü de kuru tip, 60ah, inci-varta vs bir marka bakardım, ama araba evin önünde olmadığı için en acelesinden 45ah, sulu eklenen tipten, mutlu almak zorunda kaldım :(
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 28, 2010, 15:18:20 »
aslında benim içime sinmedi aldığım akü de, araba evin önünde olsa şarja da koyardım, yeni aküyü de kuru tip, 60ah, inci-varta vs bir marka bakardım, ama araba evin önünde olmadığı için en acelesinden 45ah, sulu eklenen tipten, mutlu almak zorunda kaldım :(

ae101'lerin   aküler   küçük türkay  bizim kasalara  uygun   buyuk  amperli aküler  varmıdır? bende  45ah  kullanıyorum arkadaki  cıhaz  aküyü  bitiriyor  sıkıntı  yaşatıyor sonra
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Ocak 28, 2010, 15:33:07 »
var abi olmaz mı ya..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Ocak 28, 2010, 17:21:56 »
Bizim burada taşınabilir kablosu kendinden bir takviye akü vardı onunla bir süre bekleyip sonra çalıştırmayı denedim çalıştı. Bugünlük hallettim sorunu ama yarın çalışacağının hala bir güvencesi yok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 28, 2010, 18:21:37 »
Kış aylarının cilvesi mii eziyeti mi denir ki acaba :D

kardeş akü yeni ve 2 günde bir boşalıyorsa öncelikle arabanda kontağı kapatınca çalışan herhangi birşey varmı kontrol et. daha sonra arabanın tesisatını kontrol ettir. mutlaka biyerde kaçak veya akım çeken bi şeyler vardır. mesela akü geçen kış nasıldı, bu kaçıncı yılı bunlar önemli. eğer bakım gerektiren aküyse suyu eksilmiş olabilir. güvendiğin bi elektrikçiye git o halleder.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Ocak 28, 2010, 18:25:29 »
Akü daha yeni yaza girmeden önce değiştirmiştik. Alarm vardı ondan şüphelenmiştik babam bir ay önce alarmın bağlantısını söktürdü onun dışında kontağı kapatınca tek çalışan immobiizer ışığı... Cumartesi sanayiye götürmeyi düşünüyoruz en azından baksınlar bi dediğiniz gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 28, 2010, 19:28:37 »
araçta elektrik kaçağı falan yoksa ve akünün garantisi devam ediyorsa aküyü değiştirin,sorun aküde de olabilir...
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 28, 2010, 20:03:42 »
İki hususu belirtmek istiyorum.

1- Takviye yaparken , önce akülerin + kutupları bağlanır doğru , bu emniyet amaçlıdır. daha sonra sağlam araç halen  çalışmıyorsa çalıştırılır ve 1500-2000 devirde tutulur. Bundan sonra  sağlam aracın aküsünün - kutbu , aküsü bitik aracın - KUTUP BAŞINA DEĞİL  de  , şasi üzerinde  temiz bir yere bağlanması daha iyidir.   Bunlardan sonra aküsü bitik araç çalıştırılmalıdr.

2- Sanayide veya elektrikçiye aracı kontrol  ettirirken , şarj dinamosunun  kaç V gerilimde ne kadar akım verebildiğini kontrol ettirin . Araç içindeki far , fan , fren , ısıtıcı rezistans v.s  yükleri sırayla açarak bu arada dinamonun ne kadar akım verebildiğini ölçtürün. Yeterli akım veremeyen dinamo varsa eğer, ihtiyaç duyulan  akımın geri kalanı aküden karşılanacak ve akü düşük şarjlı durumda kalacaktır. Akülerin düşük şarjlı durumda beklemeleri , kalıcı kapasite kayıplarına neden olur , siz 60 Ah lık akü takmış olsanızda pratikte o 30-40 Ah düşmüşse , bir de soğuk etkisi olunca o aküden kış mevsiminde  hayır beklemeyin.