Gönderen Konu: yakıt  (Okunma sayısı 2011 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
yakıt
« : Ocak 28, 2010, 00:44:43 »
arkadaşlar ben yeni 2004 model 1.3 sol yaris aldım aldığım kişi ortalama 200lira yakar dedi fakat yol bilgisayarında 100km de 7.7 gösteriyor... ne yapabilirim servise götürsem ayar yapılabilirmi? yardımcı olursanız çok sevinirim.

Toyota Club Türkiye

yakıt
« : Ocak 28, 2010, 00:44:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ynt: yakıt
« Yanıtla #1 : Ocak 28, 2010, 00:46:11 »
ilk önce kendini tanıtıp sonra foruma bi göz atıp en son soru sorman hepsinden mantıklı olacaktır dostum
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 28, 2010, 09:30:08 »
arkadaşlar ben yeni 2004 model 1.3 sol yaris aldım aldığım kişi ortalama 200lira yakar dedi fakat yol bilgisayarında 100km de 7.7 gösteriyor... ne yapabilirim servise götürsem ayar yapılabilirmi? yardımcı olursanız çok sevinirim.

7.7 Yaris için biraz fazla bir yakıt ortalaması gözüküyor. Öncelikle aracınızın bakımlarını yaptırmalısınız.
 Hava filtresi, buji gibi yakıtı direk etkiliyen unsurları gözden geçirmeniz gerek...

Konuyu ilgili bölüm olan "Yakıt" başlığına taşıdım.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 28, 2010, 09:49:03 »
20 kuruş yakar derken oldukça iyimser konuşmuş aracı satan kişi. Bugünkü fiyatlarla ortalama yakıt tüketiminin 5,5 lt/100 km olması lazım bu değerin yakalanabilmesi için. Bu da şehir içi kullanımda biraz güç. Ben sakin kullanımda Adana şehiriçi trafiğinde yazın ortalama 6,2 kış aylarında ise 6,5 ortalamayı ancak tutturabiliyorum. Aracınız ve durumunuz ile ilgili detay (aracın km.si, bakım durumu, trafik yoğunluğu, vs...) vermediğiniz için fazla yorum yapamayacağım.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 28, 2010, 11:11:08 »
Hakkı abi ben şehir içi 7 lt den aşağıya düşüremiyorum. Anormallik bendemi yoksa arabadamı hala çözemedim. 110.000 km bakımın da bütün parçaları orjinal alıcam bakalım o zaman ne yapacak. Az kaldı 110.000 e 2.000 km kaldı. 9 ayda 14.000 km yol gitmişim ufaklıkla.
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 28, 2010, 11:28:36 »
Ramazan, yol bilgisayarındaki ortalama hız rakamını kaç gösteriyor? Ayrıca bir de bu ortalama hızı sıfırlayıp bir ölçüm yapsana. Ortalama hız ile ortalama yakıt tüketimini bir kıyaslayalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ocak 28, 2010, 11:49:45 »
merhaba,
benimde 2006 yeni kasa 30000 km de 1.3 terra yarisim var, yarısı sehir içi yarısı ş.dışı karışık 5,8 yakıyor.
en son bayram tatilinde kocaeliden izmire 5,2 ile izmirden dönüşte balıkesire kadar 5,1 le geldim yolu en son 5,2 le tamamladım.

senin değerlerin çok afaki, en yoğun trafiikte 6,4 ü geçmedi bugüne kadar.

şehirler arası 95 km/h sabitledinmi anlık 4,4-4,8 arasında kalıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 28, 2010, 15:34:32 »
Ramazan, yol bilgisayarındaki ortalama hız rakamını kaç gösteriyor? Ayrıca bir de bu ortalama hızı sıfırlayıp bir ölçüm yapsana. Ortalama hız ile ortalama yakıt tüketimini bir kıyaslayalım.

Hakkı abi ortalama hız hep 40 kmh civarında gözüküyor. Sıfırladığımda da bir müddet sonra yine aynı hıza yakın değer veriyor. En fazla gördüğüm ortalama hız ise 30-35 kmh arasındaki değerler. 90 kmh la sabit gittiğimde de anlık tüketim değeri 5,6-6.1 lt arasında geziyor. Bir ara düzenli olarak sıfırlama yapıp kullandığımda sadece şehir içi 9 lt ortalama gösterdiğide oluyor. Şehir içide evden işe işten eve günlük toplam 10-12km civarı gidiş geliş. Şehir dışında 5. viteste 70 kmh civarında gittiğimde fabrika verisi olan 5.1 lt yi gösteriyor. Geçenlerde bir başıkta daha yazmıştım Samsun Trabzon arası yakıt tüketimi diye onu ekleyeyim buraya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 28, 2010, 16:29:52 »
Ramazan, bugüne kadar yapmış olduğum ölçümlerden edindiğim tecrübeye göre konuşmam gerekirse, 7,7'lik tüketim ortalamasına ulaşabilmen için ortalama hızının 25 km/h civarında olması gerekir. Sana 2 ay önce yapıp bir kenara not aldığım bir ölçümü aktarayım. Yol bilgisayarı sıfırlanmak suretiyle yaklaşık yarısı şehirdışı olmak üzere gün içerisinde kat ettiğim 120 km'lik bir mesafeden sonra 36 km/h ortalama hız sonucunda 5,1'lik bir tüketim ortalaması yakalamıştım. Bu açıdan bakıldığında senin tüketim rakamı biraz yüksek görünüyor. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #9 : Ocak 28, 2010, 19:46:40 »
arkadaşlar yaris 1.3 sol ile ortralama hız 25 km/h olarak gözüküyor araç 88 binde yağı yeni değiştirdim bu hafta sonu istanbuldan çanakkaleye gelirken yakıt ortalama değeri 7.6 gösteriyordu ama hava çok soğuktu çanakkalede çok dur kalk yapmamama rağmen şimdi 7.7 yi gösteriyor uzun yol ile şehir içi pek fark etmiyor acaba yol bilgisayarımı bozuk diyorum ama diğer verileri doğru gösteriyor servise gitsem faydası olur mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 28, 2010, 21:22:14 »
havanın soğuk olması motor ısındıktan sonra sorun olur mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 29, 2010, 00:38:33 »
Ramazan, bugüne kadar yapmış olduğum ölçümlerden edindiğim tecrübeye göre konuşmam gerekirse, 7,7'lik tüketim ortalamasına ulaşabilmen için ortalama hızının 25 km/h civarında olması gerekir. Sana 2 ay önce yapıp bir kenara not aldığım bir ölçümü aktarayım. Yol bilgisayarı sıfırlanmak suretiyle yaklaşık yarısı şehirdışı olmak üzere gün içerisinde kat ettiğim 120 km'lik bir mesafeden sonra 36 km/h ortalama hız sonucunda 5,1'lik bir tüketim ortalaması yakalamıştım. Bu açıdan bakıldığında senin tüketim rakamı biraz yüksek görünüyor. 

Bu konuda haklısın abi. Forumdaki diğer yaris ile ilgili yakıt konularını okuduğumda benim aracım sizin araçlara göre biraz ortalama 100 km de 0,5 litre ile 2 litre arasında biraz daha fazla yakıyor. Aracın 9 yaşında olması ve km nin 100.000 üstünde olması bu farkı yaratıyor olabilir belkide. Fakat motor gayet performanslı ve durumu iyi şekilde çalışıyor. Bir ara 3000 devirde tekleme yapıyordu oda hava sensörü temizlendikten sonra düzeldi. Acaba bizim bilmediğimiz kasa farklılığıyla beraber motorlarda da yazılım veya başka bir farklılık mı var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 29, 2010, 21:34:08 »
2003'den sonra kasa makyajlandı ama bildiğim kadarıyla motorda bir değişiklik olmadı. Bu arada tüketim rakamını sadece yol bilgisayarına bakarak mı söylüyorsun yoksa kendin de ölçüm yapıyor musun?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 01, 2010, 22:15:28 »
Hakkı abi burda yazdıklarım yol bilgisayarına göre. Yılbaşından 2 hafta sonra ise bir Trabzon seyahitmiz oldu. Onu foruma yazmıştım. Buraya da alıntı yapıyorum.

Bu konuyla ilgili son bir deneyimim anlatayım. Ayın 14 ünde Yarisin depoyu tam doldurup Samsundan Trabzon Yomra ya gittim ve geri geldim. Depoyu tam doldurğumda km sayacınıda sıfırladım. Geldikten sonra şehir içi yol yaptım. Cuma günü sabah havaalnına gittim aracı orda bıraktım İstanbula uçtum 1 saat önce geri geldim. Eve gelirken km sayacım 740 km gösteriyordu ve tahminimce 30 - 40 km gidebilecek kadar daha yakıt vardır sanırım depoda. Hesabım yanıltmadı ve Yaristeki her bir çizgi şehir dışında 105-110 km yola takabül ediyor 90 km sabit hızda. En tepedeki çizgide ise 125 km yol aldı. Burdan da hesap yaparsak tam dolu depo ile 800-840 km lik bir menzil ortaya çıkıyor. 165 TL sına tam depo doluyor. Bu hesaba göre benim Yaris şehir dışı km başına 0,19 - 0,20 krş luk bir yakıt tüketimi yapıyor. Ortalama 100 km de 5,6 Lt yakmış oluyorum. Fabrika verisinin 0,5 Lt üstünde bir değer çıkıyor karşımıza tabiki burda yol şartları aracın bakım durumu v.s etkilemiş olabilir. Yaris le ilk defa bu kadar uzun yolculuk yaptım beni üzücek bir durum çıkarmadı. Şu anda 107400 km bakımı da yanaştı. :) Umarım yakıt ile ilgili sorunuza yardımcı olabilmişimdir. Şuda varki ben şehir içi ortalama 7 Lt den aşağıya düşüremedim hiç bir zaman. Sizin 6 Lt olan ölcümünüz gayet iyiymiş. İyi forumlar.

Bu tespitten sonraki günde yaklaşık 30 km daha yol yaptım ve daha fazla dipten pis yakıt çekmesin diye depoya yakıt ekledim. Üstteki ölcüm ise 60 km civarı şehir içi geriye kalan şehir dışı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 02, 2010, 10:50:08 »
Ramazan, yol bilgisayarının sağlıklı çalıştığından eminsin değil mi? Depo fulleme yöntemiyle kontrol etme şansın oldu mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 02, 2010, 12:50:47 »
Depoyu tam doldurma yöntemini deneme şansım olmadı Hakkı abi. Üstteki alıntıda uzun yol performansını da yazdım. İkisini karşılaştırdığımda çelişkili durum çıkıyor yada ben  bu benzin zamlarından sonra paranoya yapmaya başladım :) birde ayda bir sağ far ampulü kesiyo daha geçen ay aldım narva mı navramı ne dün akşam gittim bu sefer würth aldım. Bakalım ne kadar dayanacak. Delirtcek bu araba beni. Birde eşim dostum çocuğum gibi bunun kahrını çekiyorum. Lakin satmaya bir türlü elim varmıyor ne yapcam şaşırdım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 02, 2010, 21:10:56 »
Eee, sen odun taşırsan o da sana biraz naz yapacaktır tabi, boşver kafana takma bunları :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 02, 2010, 21:26:23 »
Hehe haklısın abi Toyota nın haberi olsa arabayı geri alırdı herhalde. Ama o an gözüme Hilux gibi gelmişti Yaris :D

Abi paşa gönlü bilir silecek motoruna kadar girdim. Yakında motoru takozun üstüne çıkartır koyarım. Motordan başka sökmediğim yeri kalmadı :D