0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar ben yeni 2004 model 1.3 sol yaris aldım aldığım kişi ortalama 200lira yakar dedi fakat yol bilgisayarında 100km de 7.7 gösteriyor... ne yapabilirim servise götürsem ayar yapılabilirmi? yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ramazan, yol bilgisayarındaki ortalama hız rakamını kaç gösteriyor? Ayrıca bir de bu ortalama hızı sıfırlayıp bir ölçüm yapsana. Ortalama hız ile ortalama yakıt tüketimini bir kıyaslayalım.
Ramazan, bugüne kadar yapmış olduğum ölçümlerden edindiğim tecrübeye göre konuşmam gerekirse, 7,7'lik tüketim ortalamasına ulaşabilmen için ortalama hızının 25 km/h civarında olması gerekir. Sana 2 ay önce yapıp bir kenara not aldığım bir ölçümü aktarayım. Yol bilgisayarı sıfırlanmak suretiyle yaklaşık yarısı şehirdışı olmak üzere gün içerisinde kat ettiğim 120 km'lik bir mesafeden sonra 36 km/h ortalama hız sonucunda 5,1'lik bir tüketim ortalaması yakalamıştım. Bu açıdan bakıldığında senin tüketim rakamı biraz yüksek görünüyor.
Bu konuyla ilgili son bir deneyimim anlatayım. Ayın 14 ünde Yarisin depoyu tam doldurup Samsundan Trabzon Yomra ya gittim ve geri geldim. Depoyu tam doldurğumda km sayacınıda sıfırladım. Geldikten sonra şehir içi yol yaptım. Cuma günü sabah havaalnına gittim aracı orda bıraktım İstanbula uçtum 1 saat önce geri geldim. Eve gelirken km sayacım 740 km gösteriyordu ve tahminimce 30 - 40 km gidebilecek kadar daha yakıt vardır sanırım depoda. Hesabım yanıltmadı ve Yaristeki her bir çizgi şehir dışında 105-110 km yola takabül ediyor 90 km sabit hızda. En tepedeki çizgide ise 125 km yol aldı. Burdan da hesap yaparsak tam dolu depo ile 800-840 km lik bir menzil ortaya çıkıyor. 165 TL sına tam depo doluyor. Bu hesaba göre benim Yaris şehir dışı km başına 0,19 - 0,20 krş luk bir yakıt tüketimi yapıyor. Ortalama 100 km de 5,6 Lt yakmış oluyorum. Fabrika verisinin 0,5 Lt üstünde bir değer çıkıyor karşımıza tabiki burda yol şartları aracın bakım durumu v.s etkilemiş olabilir. Yaris le ilk defa bu kadar uzun yolculuk yaptım beni üzücek bir durum çıkarmadı. Şu anda 107400 km bakımı da yanaştı. Umarım yakıt ile ilgili sorunuza yardımcı olabilmişimdir. Şuda varki ben şehir içi ortalama 7 Lt den aşağıya düşüremedim hiç bir zaman. Sizin 6 Lt olan ölcümünüz gayet iyiymiş. İyi forumlar.