Gönderen Konu: 6 günde akü biter mi?  (Okunma sayısı 9511 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
6 günde akü biter mi?
« : Ocak 27, 2010, 22:27:29 »
Herkese Merhabalar,
2005 Avensisim var. 6 gün kapalı garajda kaldı.Bu arada akü markası Bosch ve 1.5 yıllık bir akü.Bu sabah arabayı çalıştıramadım ve başka bir aküyle şarj ettirerek hemen çalıştırdım. Usta soğuk havalarda bunun olabileceğini söyledi.Sanayide elektrikçiye giderek ölçümünü de yaptırdım.Sorun olmadığını söylediler.Sizce bu olabilecek bir olay mı?

Toyota Club Türkiye

6 günde akü biter mi?
« : Ocak 27, 2010, 22:27:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 6 günde akü biter mi?
« Yanıtla #1 : Ocak 27, 2010, 22:33:13 »
telekomda çalışıyorum. geçen yıl bu zamanlar 28 tane ford ranger kiraladık. hepsi de sıfır, aküleri de sıfır tabii. araç sahibi plaka, tescil, sigorta işlerini halledene kadar araçlar bizim açık otoparkta yattı 8-10 gün kadar. sonuç hüsran... araçları takviyeyle çalıştırdık... normaldir yapar.
bu arada ben de 5 gündür şehir dışındayım aracı çalıştıran yok. bakalım cuma günü gidince ne yapcaz. ben en iyisi hiç zorlamayım bagajdakini takiyim direk...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #2 : Ocak 27, 2010, 22:53:41 »
Çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 28, 2010, 09:58:41 »
 Bende kendi kurduğum mantığı anlatayım.
 Askerde iken(Diyarbakır Dicle İç Güvenlik Taburu) kışın telsiz (Aselsan 4014) bataryalarımız çok çabuk boşalırdı. Yazın 2 gün giden bataryalar kışın tam şarj etmeme rağmen yedekde beklerken bile tamamen boşalabiliyordu.
 Bataryaların genel yapısı bu yani. Soğuk havaya gelmiyor...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 28, 2010, 10:02:38 »
Bende  dün  gece set'i biraz fazla açınca 45ah lık  akü  yetmedi  halıyle  yağmur  yağıyordu  silecekler bile  baygın donmeye  başladı. şarj ışığı yandı  farlar  kısıldı  kapı onune  gelip park ettiğimde  bi daha  marş almadı. 1,5 saat kadar sonra  tekrar  inip denediğimde  tık marş aldı soğuktan  kendine mı geldi nedir :D :D
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 28, 2010, 11:00:29 »
Çok soğuk ve çok sıcak aküler için iyi değil. Laptop bataryaları da genelde hep çok ısınmadan dolayı bozulurlar. Akünün kullanımdan sonra beklemede kendini toplaması da normaldir. Sonuçta kimyasal bir reaksiyon sonucu elektrik üretiyor. Soğuklarda bu reaksiyon yavaşlar.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 28, 2010, 18:12:31 »
Bende kendi kurduğum mantığı anlatayım.
 Askerde iken(Diyarbakır Dicle İç Güvenlik Taburu) kışın telsiz (Aselsan 4014) bataryalarımız çok çabuk boşalırdı. Yazın 2 gün giden bataryalar kışın tam şarj etmeme rağmen yedekde beklerken bile tamamen boşalabiliyordu.
 Bataryaların genel yapısı bu yani. Soğuk havaya gelmiyor...

doğru olabilir ama batarya ile akü farklı konular. batarya genelde nikel-metal veya nikel-kadmiyum olur veya lityum-iyon v.s. batarya az miktarda enerjiyi bu metaller arasında depolar. burada da kimyasal reaksiyon vardır ama akü mantığıyla uyuşmaz. akülerde ise kurşun ve bakır plakalar asidik sıvı içindedir. bu bakım gerektiren akülerde akışkan su, bakım gerektirmeyenlerde jel şeklindedir. şarj ettiğimizde kimyasal tepkime olur ve asidin yoğunluğu artar. deşarj olurkende ters tepkime olur ve asidin yoğunluğu azalırken enerji alırız. akünün kapasitesi bataryaya göre fazladır. aynı boyutlarda bile olsa daha fazla enerji depolanabilir. ama aküyü pil gibi çok hareketli ve sık sık konum değiştiren ortamlarda kullanamayız.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...