Gönderen Konu: xenon konusunda yardım!!  (Okunma sayısı 4652 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: xenon konusunda yardım!!
« Yanıtla #20 : Şubat 06, 2010, 21:21:16 »
kendisinden ziyade diğerlerine saygısı olan duyarlı araç kullanıcılarıda benimle aynı fikri paylaşacaklarından eminim.
Eğer gerçekten insanlara bu denli ciddi saygı duyuyor olsaydınız marşa basamazdınız... Biraz daha gerçekçi olun lütfen...
 Bu arada bunu polemik olsun diye değil, gerçekci olmanız için söylüyorum...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 06, 2010, 21:21:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • en iyi otomobil kendi otomobilindir
    • www.erginboy.8m.com
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 06, 2010, 21:32:44 »
Eğer gerçekten insanlara bu denli ciddi saygı duyuyor olsaydınız marşa basamazdınız... Biraz daha gerçekçi olun lütfen...
 Bu arada bunu polemik olsun diye değil, gerçekci olmanız için söylüyorum...

marşa basamazdınız derken ???
anlamadım
2008 Corolla 1,4 d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2.0 GLİ 16V, ZAVOLİ PAN EVO...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Şubat 06, 2010, 23:48:10 »
Ben de Ergün Bey'e katılıyorum aslında, ancak tamamen değil kısmen, xenon far elbette satılmalı ancak takılan araçlara belli denetimler yapılarak, öyle her önüne gelen araca xenon takıp işi tamamen ticaret olarak görmek yanlış bence. Ayrıca bazı araçların (ör.doğan,şahin) elektrik tesisatları yanabiliyor ve bunu malesef her xenon montajı yapan yer de bilmiyor bence kesinlikle denetimi olmalı. Denetim sırasında aracın elektrik tesisatının uygunluğunun yanında karşı tarafı rahatsız etmeyecek şekilde tüm ayarları da yapılmalı, insanların can ve mal sağlığı açısından bence bu şart.
"Karanlıktan korkan çocukları çok kolay affedebiliriz, asıl trajedi yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır" (EFLATUN)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 07, 2010, 00:12:51 »
Far seviyesi ayarlı olmayıpta kısalarını gözünün içine getiren  sarı ışıklı halojen ampullu araclar cok normal demi.Bende xenonu servis taktı seviyemide ayarladılar.
ayrıca bende 3,5 4 arası kullanıyorum öndeki aracın arka plaka altına denk geliyor.Birde bana denk gelecek ki arkadan uzun larını yakarak bana yapacak ki ya ALLAH ona verir yada bana.Aracı çekip napıyorum onu yapan sürücüye..Eceline susamış olması lazım bunu yapması için
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 07, 2010, 00:23:32 »
Eceline susamış olması lazım bunu yapması için
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Şubat 07, 2010, 01:00:54 »
Öyle ama türkay.arkadan bilerek uzunlarını açacak gözümün içine.İçerde ben kendi ve ailemin canı olacak bunu kasıtlı yapan olursa dediğim gibi ya allah ona verir yada bana.Trafikte xenonun ucuz ve adileri var karşıya gerçekten zarar veriyor.Ama ayarsız kısalarda cok fazla halojen ampüllerde xenon kadar yoruyor.Önce saygı duymaalısın ki karşı tarafta sana saygı duysun.Far seviyem ayarlı.Üstündede xenon var ve selektör yapan olmuyor..Araç içindede 3.5 4  de kullanıyorum gayette memnunum
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 07, 2010, 01:15:25 »
abi ben xenon takmak için bekledim uzun süre mercekli far alayım diye..aylarca araştırdım ne alayım nasıl alayım, yasal olanı nasıl olur, başkasına zarar vermeyeni nasıl olur diye :) mercekli far, ayarı da tamam..hatta aşağı bile bakıyor..ama tutup bütün xenonlar tü kaka, yasaklansın öyle yaparım böyle yaparım dendiği zaman fazlasıyla üstüme alınıyorum..2009e girdiğimiz yılbaşı 1000 liraya yakın para harcadım fardı xenondu derken...güzel görüntüden çok gece sürüşü içindi..gecem gündüz gibi üstelik kimseyi rahatsız etmeden!
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Şubat 07, 2010, 01:30:35 »
Aynı şekilde kardeşim.Trafikte kimsenin hayatına kastımız yok.Buna da dikkat ederim özellikle farlarıma serviste ayarlatır.Far yüksekliğimde öndeki aracın plaka altına denk geliyor.Kardeş güle güle aracında kullan farınıda xenonuda
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #28 : Şubat 07, 2010, 02:22:31 »
yollarda hem far ayarı bozuk hemde xenon kullanan okadar çok insan var ki nefret etmemek elde değil.
+1
Merceklilere lafım yok, mercekliler alınmasın. :D
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 07, 2010, 09:13:40 »
marşa basamazdınız derken ???
anlamadım
Gaz pedalına her bastığınızda egzozunuzdan çıkan gazları düşünerek söyledim bunu...
 Çevreye ne kadar zarar verdiğinizin farkında mısınız??? Hem de insan hayatına...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.erginboy.8m.com
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 07, 2010, 21:13:47 »
Far seviyesi ayarlı olmayıpta kısalarını gözünün içine getiren  sarı ışıklı halojen ampullu araclar cok normal demi.Bende xenonu servis taktı seviyemide ayarladılar.
ayrıca bende 3,5 4 arası kullanıyorum öndeki aracın arka plaka altına denk geliyor.Birde bana denk gelecek ki arkadan uzun larını yakarak bana yapacak ki ya ALLAH ona verir yada bana.Aracı çekip napıyorum onu yapan sürücüye..Eceline susamış olması lazım bunu yapması için
bizim aynımarkayı paylaştığımız halde biribirimize tahamülümüz yokiken yollarda birsürü sorunlu adamın biribirine davranışı nasıl olsun ???
bu arada ilk yazımda belirttiğim gibi far ayarı bozuk xenon lu araçları özellikle hedef aldım ama bukadar düşmanca tavır takınan "toyota sürücüsü" gördüğümde şaşırdım desem yeri var, bu arada bunu körükleyen sen değilsin ama  "ya Allah bana yada ona lafına gelince " merak etmeyin bu tip sürücülerle oldukça fazla uğraşmışlığım vardır ve birçoğunda zorda olsa üstün ben gelmişimdir bundan kuşkun olmasın.
tekrar kusura bakmayın konuyu aslında ben saptırdım, konuyu açan arkadaş tavsiye istemişti ama meseleye ben yorum katınca heyecanlı arkadaşlar sayesinde konu dağıldı gitti.

ARKADAŞIM kusura bakma ama yazdığın yazıya bu cevap verilirdi ancak, tekrar kusura bakma özürdiliyorum.
2008 Corolla 1,4 d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Şubat 07, 2010, 21:37:45 »
Ergin bey benim yorumum sahsınıza ve toyota kullanıyor olmanıza değildi.Ben maganda oluyorum da siz ne oluyorsunuz.Sizin yazdıklarınız normal benimkiler anormal.Siz adamına denk gelmemişsiniz.Aracın arkasından uzunla  öndeki aracı tahrik edeceksin.Bu şekilde yapanların toyota kullanıyormus yada baska bişey kullanması umrumda değil.Siz arkadan uzunlarla benim sürüşümü tehlikeye düşürüp  tehlikeye atacaksınız ve bu şekilde çok güzel biey yapıyormusunuz gibide sagda solda yazıp övüneceksin.O ALLAH'ın kime vereeceğine gelincede o an ya bana ya karşıdakine bu durumdan siz kendi şahsınıza pay çıkarıyorsanız oda sizin sorununuz.Tekrar diyorum arkadan beni uzunla takip edecek tahrik edecek aracın sürücüsü ya aklından zoru olmalı yada dengesini kaybetmiş biri.Yorumum bu daha başka açıklama ve diyaloğa girmeyecegimi söylüyorum.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.erginboy.8m.com
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 07, 2010, 22:06:10 »
Ergin bey benim yorumum sahsınıza ve toyota kullanıyor olmanıza değildi.Ben maganda oluyorum da siz ne oluyorsunuz.Sizin yazdıklarınız normal benimkiler anormal.Siz adamına denk gelmemişsiniz.Aracın arkasından uzunla  öndeki aracı tahrik edeceksin.Bu şekilde yapanların toyota kullanıyormus yada baska bişey kullanması umrumda değil.Siz arkadan uzunlarla benim sürüşümü tehlikeye düşürüp  tehlikeye atacaksınız ve bu şekilde çok güzel biey yapıyormusunuz gibide sagda solda yazıp övüneceksin.o allahın kime vereeceğine gelincede o an ya bana ya karşıdakine bu durumdan siz kendi şahsınıza pay çıkarıyorsanız oda sizin sorununuz.Tekrar diyorum arkadan beni uzunla takip edecek tahrik edecek aracın sürücüsü ya aklından zoru olmalı yada dengesini kaybetmiş biri.Yorumum bu daha başka açıklama ve diyaloğa girmeyecegimi söylüyorum.

evet haklısın , yollarda beyaz, mavi, normal veya xenon kullanan megan veya herneyse bozuk far ayarlı hepsi haklı ve biz bu adamlar yüzünden görüşümüz ciddi bir şekilde kısıtlanan sürücüler haksız, kusura bakmayın biz suçluyuz.
aklı ve dengesi yerinde olan sürücülerden özürdilerim kusura bakmayın rahatsızlığımızı belirttiğimiz için,
aynen devam edin, bir yerlerde mutlaka karşılaşırız
benim içinde bu konu burda kapanmıştır, saygılar

2008 Corolla 1,4 d4d