Gönderen Konu: ae 101 kapı altlarına led uygulaması elk. yardım  (Okunma sayısı 4060 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
selam  arkadaslar kapı altlarına led uyguamak ıstıyorum. kapı acıldıgında yanması için bu elektırıgı nerden cekmemız gerekır. slıkonlu yapıskanlı led kullanacagım.
bu kablo cekme konusunda yardım ıstıyorum tesekkurler. 

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: ae 101 kapı altlarına led uygulaması elk. yardım
« Yanıtla #1 : Ocak 27, 2010, 10:14:56 »
En mantıklısı hangi kapıya monte ediyorsan onun kapı anahtarından alman olacaktır. Hem sadece o kapı yanar hemde kablo oldukça kısa olacağından sorun olma ihtimali az olur. Ancak diyorsanki ledleri kapı içine değilde alta bağlayacağım ve hangi kapı açılırsa açılsın hepsi birden yansın diyorsan tavan lambasından almak gerekir.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 27, 2010, 10:48:57 »
En mantıklısı hangi kapıya monte ediyorsan onun kapı anahtarından alman olacaktır. Hem sadece o kapı yanar hemde kablo oldukça kısa olacağından sorun olma ihtimali az olur. Ancak diyorsanki ledleri kapı içine değilde alta bağlayacağım ve hangi kapı açılırsa açılsın hepsi birden yansın diyorsan tavan lambasından almak gerekir.
bunu yapmayı çok çok uzun zamandır istiyorum !! kapı anahtarlarından çeksem gerçekten de hangi kapıyı açarsam o mu yancak acaba?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #3 : Ocak 29, 2010, 00:20:00 »
arkadasım bıraz acarmısın cevabı.
benım ıstedıgım kapı acılınca yanması ıdı ama senın dedıgınde olabılır.
tavandan almak ve hangı kablodan alınacagı bayagı zahmet lı bır ıs olacak.
ama senın dedıgın gıbı aldıgımız takkdırde kapı anahtarının neresınden alıcaz ve nasıl bır mantıkla yanacak. yani kapı acılınca elektrık gelen neresı var kı bızım kasalarda. ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Ocak 29, 2010, 00:25:56 »
arkadasım bıraz acarmısın cevabı.
benım ıstedıgım kapı acılınca yanması ıdı ama senın dedıgınde olabılır.
tavandan almak ve hangı kablodan alınacagı bayagı zahmet lı bır ıs olacak.
ama senın dedıgın gıbı aldıgımız takkdırde kapı anahtarının neresınden alıcaz ve nasıl bır mantıkla yanacak. yani kapı acılınca elektrık gelen neresı var kı bızım kasalarda. ?
bu konuyla ilgili bir konu açtım ama sizin sorunuz daha kolay ben hemen söyleyim, kapı basamağı var ya plastiki onu sökün, onun arkasında beyaz-şeffaf arası bir renk plastik var, boru gibi, onun içinden kablolar geçer, kemere doğru ilerleyen bir kablo vardır siyah kılıf içinde, o kılıfın içinden bir kırmızı bir mavi kablo geçer, onların kırmızı olanı artı, mavi olanı eksi olup tavana giden kablolar diye biliyorum..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #5 : Ocak 29, 2010, 00:35:11 »
ooo ta aradıgım cevap kardes eger elektrıgı ordan alırsam cok guzel seyler dusunuyorum. hava soguk, bır garaja sokup aracı ıyıce ugrasmam gerek.:) dun on gogusu söküp kaloriferin yüze üfleyen kısmını temızledım ıı oldu. göze görünen şey değil ama psıkolojık olarak rahatlıyor ınsan.
eyvallah bılgın ıcın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ocak 29, 2010, 00:41:47 »
aslında benim bir sürü planım var ledle ilgili..mesela kapıları uzaktan kumanda ile açtığım zaman tepe lambasını yakmayı başarsam (ya da uğraşmadan gidip bu özellikte bir alarm alsam :) ) yine tavan lambasından her kapı kolunun içine birtane 1w power led takmayı istiyorum, böylece uzaktan kapıların kilidini açtığım zaman kapı kollarının ve araç içinin aydınlanmasını sağlamak istiyorum..hatta bir de parklar yansa yuvarlak halkalarla bana baksa araç daha ne isterim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #7 : Ocak 29, 2010, 00:46:48 »
arkadasım o kapı kollarının ıcıne led olayı benımde aklımda. ama ıcerden kpı acma kolunun ustune içerden monte edıp yanmasını ıstıyorum. bu kapı altlarına cektıgımde aynı kablodan kapıkollarınada alacagım.
senın ıstedıgın dıs kolundan heralde kapıların.
ama dedıgın gıbı o yerden kablo elektırıgını alırsam cok cınlatırım sag kulagını :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Ocak 29, 2010, 00:54:32 »
arkadasım o kapı kollarının ıcıne led olayı benımde aklımda. ama ıcerden kpı acma kolunun ustune içerden monte edıp yanmasını ıstıyorum. bu kapı altlarına cektıgımde aynı kablodan kapıkollarınada alacagım.
senın ıstedıgın dıs kolundan heralde kapıların.
ama dedıgın gıbı o yerden kablo elektırıgını alırsam cok cınlatırım sag kulagını :)
benim dediğim dış kapı koluna evet, tutup çekilen kısmın içindeki taraf baya uygun, su  geçirmez slikon kaplı bir led süperiş görür ama önce kapı açınca tavan lambası ve parkları yapma işini halletmem lazım onun için :) çok çok büyük bir ihtimalle dediğim yerden elektriği çekersiniz..bahsettiğim kablolar tavana doğru çıkıyor, o taraftan tavan dışına giden bir yer yok arka kapı dışında (elektrikli cam ön hazırlığı olma ihtimali var :( ) ancak tavandaki kabloların da biri mavi diğeri kırmızı.. aynı aşağıdan geçenler gibi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #9 : Ocak 29, 2010, 01:52:43 »
bunu bende yapmayı düşünüyorum.zaman gerek oda şimdilik yok.konuyu takip ediyorum.yaparsam burda sizlerle paylaşırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 29, 2010, 10:28:30 »
aslında benim bir sürü planım var ledle ilgili..mesela kapıları uzaktan kumanda ile açtığım zaman tepe lambasını yakmayı başarsam (ya da uğraşmadan gidip bu özellikte bir alarm alsam :) ) yine tavan lambasından her kapı kolunun içine birtane 1w power led takmayı istiyorum, böylece uzaktan kapıların kilidini açtığım zaman kapı kollarının ve araç içinin aydınlanmasını sağlamak istiyorum..hatta bir de parklar yansa yuvarlak halkalarla bana baksa araç daha ne isterim :)

Türkay uzaktan kumanda ile aracı açınca tavan lambasının yanması olayı  bende mevcut. Alarmın özelliği  değil, kendim  yaptım hala ilgileniyorsan yardımcı olurum. Diğer kapı kolları ve  parklar  ise  sana  kalmış. Bu lambaları da tavan lambasına  paralel  bağlarsan  tüm istediklerin  olur.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ocak 29, 2010, 10:32:10 »
Türkay uzaktan kumanda ile aracı açınca tavan lambasının yanması olayı  bende mevcut. Alarmın özelliği  değil, kendim  yaptım hala ilgileniyorsan yardımcı olurum. Diğer kapı kolları ve  parklar  ise  sana  kalmış. Bu lambaları da tavan lambasına  paralel  bağlarsan  tüm istediklerin  olur.
evet abi tam olarak istediğim şey buydu :) nasıl yaptın? paralel bağlama işini hallederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 29, 2010, 10:45:23 »
Türkay önce tavan lambana klasik bir  gecikme devresi  yap. sanırsam ben bu forumda devresini vermiştim ama şimdi tam hatırlamıyorum. Yani aracın kapısını açtın tavan lambası  yandı, kapıyı  kapattın tavan lambası 5-10 saniye yada senin istediğin zaman sonra sönsün. Buraya kadar  yaptık diyelimki. Tavan lambasının yanmasını  sağlayan olay  ne: kapı siwicinden  gelen şase. Normalde napıyoruz uzaktan kumanda ile aracı kapattığımızda veya açtığımızda park veya sinyal hangi ampülü  bağlamışsak sinyal veriyor mu, veriyor. Şimdi alarmın beyni diye tabir edilen devresinden park veya sinyal lamba çıkışını  bul ve bu kablonun herhangi birisini ( normalde iki kablo çıkar beyinden) direksiyonun altından bulacağın ve tavan lambasına giden (kapı siwicinden çıkan) kabloya bağla. Olay tamamdır. mantığını anlatabildim umarım. Yani kumandaya basınca devre sanki kapı açılmış gibi hissederek tavan lambasını  yakacak ve belirlenen süre  sonunda tavan lambası sönecek. Bu işlem hem kapıları kitlerken hemde açarken gerçekleşecek. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Ocak 29, 2010, 10:47:53 »
Türkay önce tavan lambana klasik bir  gecikme devresi  yap. sanırsam ben bu forumda devresini vermiştim ama şimdi tam hatırlamıyorum. Yani aracın kapısını açtın tavan lambası  yandı, kapıyı  kapattın tavan lambası 5-10 saniye yada senin istediğin zaman sonra sönsün. Buraya kadar  yaptık diyelimki. Tavan lambasının yanmasını  sağlayan olay  ne: kapı siwicinden  gelen şase. Normalde napıyoruz uzaktan kumanda ile aracı kapattığımızda veya açtığımızda park veya sinyal hangi ampülü  bağlamışsak sinyal veriyor mu, veriyor. Şimdi alarmın beyni diye tabir edilen devresinden park veya sinyal lamba çıkışını  bul ve bu kablonun herhangi birisini ( normalde iki kablo çıkar beyinden) direksiyonun altından bulacağın ve tavan lambasına giden (kapı siwicinden çıkan) kabloya bağla. Olay tamamdır. mantığını anlatabildim umarım. Yani kumandaya basınca devre sanki kapı açılmış gibi hissederek tavan lambasını  yakacak ve belirlenen süre  sonunda tavan lambası sönecek. Bu işlem hem kapıları kitlerken hemde açarken gerçekleşecek. 
anladım ve baya baya kolaymış..ama gecikme devresi ledlerle sorun yaratmasın?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 29, 2010, 10:51:51 »
Hayır ben de ledli tavan lambası kullanıyorum. Hiç bir sorun yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 29, 2010, 21:13:37 »
osman abi alarm kumandasına basınca sinyallere elektirik veriyor.bu elektiriği tavan lambasına bağlarsak (gecikmeli devrede var zaten) olay tamam diyorsun anladım.Ama kapıları açtığımda bir sefer,kilitlediğimde 2 sefer sinyal veriyor.2 sefer sinyal vermesi sorun çıkarırmı
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 30, 2010, 00:53:12 »
Hayır çıkarmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 14, 2010, 12:06:14 »
Bende Cenmax 222 alarm var aracı park edeip alarmı kurduktan sonra herhangibi bir şekilde cebimde kumandaya basıp kapılar açılsa dahi 30 sn sonra otomatik kendiliğinden kurulma özelliği var. 30 sn içinde hiç bir kapı açılmaz ise alarm tekrar kuruluyor yani bahsettiğiniz turn-off devresini parklara ve iç aydınlatma sistemine uyguladığımda otomatik kapı kitleme sistemi iptal oluyor. Bunu nasıl çözeriz Osman bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mart 03, 2010, 22:17:07 »
Bende Cenmax 222 alarm var aracı park edeip alarmı kurduktan sonra herhangibi bir şekilde cebimde kumandaya basıp kapılar açılsa dahi 30 sn sonra otomatik kendiliğinden kurulma özelliği var. 30 sn içinde hiç bir kapı açılmaz ise alarm tekrar kuruluyor yani bahsettiğiniz turn-off devresini parklara ve iç aydınlatma sistemine uyguladığımda otomatik kapı kitleme sistemi iptal oluyor. Bunu nasıl çözeriz Osman bey

Fedakarlık lazım  bazen. :)