0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
En mantıklısı hangi kapıya monte ediyorsan onun kapı anahtarından alman olacaktır. Hem sadece o kapı yanar hemde kablo oldukça kısa olacağından sorun olma ihtimali az olur. Ancak diyorsanki ledleri kapı içine değilde alta bağlayacağım ve hangi kapı açılırsa açılsın hepsi birden yansın diyorsan tavan lambasından almak gerekir.
arkadasım bıraz acarmısın cevabı. benım ıstedıgım kapı acılınca yanması ıdı ama senın dedıgınde olabılır. tavandan almak ve hangı kablodan alınacagı bayagı zahmet lı bır ıs olacak. ama senın dedıgın gıbı aldıgımız takkdırde kapı anahtarının neresınden alıcaz ve nasıl bır mantıkla yanacak. yani kapı acılınca elektrık gelen neresı var kı bızım kasalarda. ?
arkadasım o kapı kollarının ıcıne led olayı benımde aklımda. ama ıcerden kpı acma kolunun ustune içerden monte edıp yanmasını ıstıyorum. bu kapı altlarına cektıgımde aynı kablodan kapıkollarınada alacagım. senın ıstedıgın dıs kolundan heralde kapıların. ama dedıgın gıbı o yerden kablo elektırıgını alırsam cok cınlatırım sag kulagını
aslında benim bir sürü planım var ledle ilgili..mesela kapıları uzaktan kumanda ile açtığım zaman tepe lambasını yakmayı başarsam (ya da uğraşmadan gidip bu özellikte bir alarm alsam ) yine tavan lambasından her kapı kolunun içine birtane 1w power led takmayı istiyorum, böylece uzaktan kapıların kilidini açtığım zaman kapı kollarının ve araç içinin aydınlanmasını sağlamak istiyorum..hatta bir de parklar yansa yuvarlak halkalarla bana baksa araç daha ne isterim
Türkay uzaktan kumanda ile aracı açınca tavan lambasının yanması olayı bende mevcut. Alarmın özelliği değil, kendim yaptım hala ilgileniyorsan yardımcı olurum. Diğer kapı kolları ve parklar ise sana kalmış. Bu lambaları da tavan lambasına paralel bağlarsan tüm istediklerin olur.
Türkay önce tavan lambana klasik bir gecikme devresi yap. sanırsam ben bu forumda devresini vermiştim ama şimdi tam hatırlamıyorum. Yani aracın kapısını açtın tavan lambası yandı, kapıyı kapattın tavan lambası 5-10 saniye yada senin istediğin zaman sonra sönsün. Buraya kadar yaptık diyelimki. Tavan lambasının yanmasını sağlayan olay ne: kapı siwicinden gelen şase. Normalde napıyoruz uzaktan kumanda ile aracı kapattığımızda veya açtığımızda park veya sinyal hangi ampülü bağlamışsak sinyal veriyor mu, veriyor. Şimdi alarmın beyni diye tabir edilen devresinden park veya sinyal lamba çıkışını bul ve bu kablonun herhangi birisini ( normalde iki kablo çıkar beyinden) direksiyonun altından bulacağın ve tavan lambasına giden (kapı siwicinden çıkan) kabloya bağla. Olay tamamdır. mantığını anlatabildim umarım. Yani kumandaya basınca devre sanki kapı açılmış gibi hissederek tavan lambasını yakacak ve belirlenen süre sonunda tavan lambası sönecek. Bu işlem hem kapıları kitlerken hemde açarken gerçekleşecek.
Bende Cenmax 222 alarm var aracı park edeip alarmı kurduktan sonra herhangibi bir şekilde cebimde kumandaya basıp kapılar açılsa dahi 30 sn sonra otomatik kendiliğinden kurulma özelliği var. 30 sn içinde hiç bir kapı açılmaz ise alarm tekrar kuruluyor yani bahsettiğiniz turn-off devresini parklara ve iç aydınlatma sistemine uyguladığımda otomatik kapı kitleme sistemi iptal oluyor. Bunu nasıl çözeriz Osman bey