Gönderen Konu: her hoparlör her arabaya uyar mı? yoksa markaya göre mi almak lazım?  (Okunma sayısı 10504 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
arkadaşlar bugün alpine 13cm hoparlör aldım. fakat eve geldiğimde farkettim ki kutunun üzerinde audi bmw reno pejo vs... araba markaları var fakat toyota yazmıyo.  içinden çıkan kağıtta da araba markaları ve modelleri kısmen teferruatlı bi şekilde yazılmış şuanda tatildeyim ve arabam benimle değil yol şartlarından dolayı getirmedim. bu nedenle deneyemedim arabamda. acaba hoparlör sadece kutu üzerindeki modeller içinmidir? böyle bişey olabilirmi? bana saçma geldi çünkü. sizce değiştirmelimiyim çok fazla vaktim yok...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Valla baya saçmalamışlar diyeceğima ama birde şöyle bir durum var acaba orada saydığınız markalar öneriyor yazıyor olabilir mi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
yok olamaz sanırım şöyleki pejo 106,106,306...  reno clio,megane vb... yazıyo. tek tek yazmışlar yani modelleride. saçmalamışlar yani değil mi? kullanabilirim sanırsam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
Saçmalamamışta olabilirler yine dediğim gibi o firmalarla anlaşmalı iseler eğer o araçların pandizot boşluklarına kesin uyuyordur hoparlor diğerlerinin boşluklarına uymuyor olabilir.... Elektronik olarak bi problem olmaz yani ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
teşekkür ederim cevabın için. bir de şu konuda emin olmak istiyorum. 13 cm olur değil mi 97 corolla gli. sorun yaşatırmı montajda?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
teşekkür ederim cevabın için. bir de şu konuda emin olmak istiyorum. 13 cm olur değil mi 97 corolla gli. sorun yaşatırmı montajda?

Onu bilemiyorum ama büyük ihtimal olur ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
97gli 10cm olması lazım hoparlörlerin ama işçiliğe bakar, ben mesela 16cm kullanıyorum
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Markalara uygun kasnaklı hoparlörler var, doğrudur.

Her hoparlör uyar mı? Hayır. Bazı kapılara çok derin hoparlör uymaz, cam mekanizmasına çarpar.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
sanırım 13 cm lik hoparlörler elimde patlayacak ne öne ne arkaya uymuyo aldıklarım. ön 10 arka 16 sanırım okuduklarıma göre birde derinlik çıktı başıma şimdi. keşke almadan önce sorsaydım hoparlör çaplarını. iyi bir usta yapabilirmi sizce  bu işi? umut var mı yani? yoksa bir bardak su içmelimiyim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
Git değiştir adlığın yerden sonucta kullanmadın ya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
sanırım 13 cm lik hoparlörler elimde patlayacak ne öne ne arkaya uymuyo aldıklarım. ön 10 arka 16 sanırım okuduklarıma göre birde derinlik çıktı başıma şimdi. keşke almadan önce sorsaydım hoparlör çaplarını. iyi bir usta yapabilirmi sizce  bu işi? umut var mı yani? yoksa bir bardak su içmelimiyim?
iyi bir ustaya gerek bile yok, ortalama bir usta bile halledebilir, çok gaza gelinirse 20cm bile takılır..ancak orjinalliği bozulacak..ille de orjinal olsun aman da orda kapağı dursun diyorsanız gidin iade edin ACD kardeşimin de dediği gibi
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
yok orjinalliği bozulmasın ben önlere 10 cm takarım yalnız bişey daha sormak istiyorum. b13 lükler arkaya olurmu? olursa ne gibi handikapları olur? illa ki arkaya da 16 lık mı almak lazım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
iyi bir ustaya gerek bile yok, ortalama bir usta bile halledebilir, çok gaza gelinirse 20cm bile takılır..ancak orjinalliği bozulacak..ille de orjinal olsun aman da orda kapağı dursun diyorsanız gidin iade edin ACD kardeşimin de dediği gibi

yok orjinalliği bozulmasın ben önlere 10 cm takarım yalnız bişey daha sormak istiyorum. bu 13 lükler arkaya olurmu? olursa ne gibi handikapları olur? illa ki arkaya da 16 lık mı almak lazım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
orjinali bozulmasın istiyorsanız arkaya 16 lazım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
arkadaşlar bugün gittim değiştirdim hoparlörleri önlere 10 cm arkaya 16 cm alpine aldım. almışken navitech teyp aldım 4*45 dvd usb vs.... yok yok bi teyp ama tabi o kadarda kaliteli değil bildiğiniz gibi. öğrenmek istediğim bi konu var bu sistemle kalbur üstü bi kalite yakalayabilirmiyim sizce. çok ahım şahım bişey istemiyorum sadece biras daha kaliteli ses yeter bana. sizce buna ulaşabilirmiyim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
NAvitech'ide küçümsemeyin artık geliştirdi bir çok marka kendini ;)

Sadece 4 hoparlör ve teyple mi ulaşmak istiyorsun?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
olmaz mı sence? başka ne takabilirim? bilgilendirirsen sevinirim. pek fazla bilgim yok bu konuda. teşekkürler şimdiden...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
Rica ederim de benimde pek bi bilgim yok aslında :) Ama madem hoparlçr değişme vs masraf yapıosun amfi woofer filan olayıan girsen en azından daha bi tatlı daha bi kaliteli olur...

Çünkü benim orjinal hoparlorler bağlı amfi beklentilerim yüksek olmadığı için beni tatmin ediyor bu halde....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
Teybinizde amfi çıkışı varsa eğer 4 kanallı amfi + 1 tane subwoofer ve 1 çift compenant sizi gayet memnun eder..
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
component'e gerek yok, mevcut aldığınız hoparlörleri teybiniz aracılığıyla amfiyle sürerseniz çok da süper ses alırsınız (az bass ile :) )