umarım konunun uzmanları yardımcı olur.benim 2007 model avensis d-4 d 2.0 aracım var. 65.000 km de girdiğim bakımda komple yağ değişti. 68.000 de yağ kontrolu yaptığımda yağ çubuğunun alt çizgisindeydi seviye.derindere servisine gittim ve burada 1.7 litre yağ eklemesi yaptılar.5.000 km sonra gel yine kontrol edeceğiz dediler. 71.000 de gittim.bu sefer de 1 litre kadar eksilttiğini söylediler. yağ seviyesi ben kontrol ettiğimde yine en alt çizgiye yakındı.servis bir sorun olmadığını bi 5.000 km sonra tekrar gelmemi söyledi. ancak ben kendilerine 6.000 km de 2.7 litre yağ eksiltmenin normal olmadığını sötlediğimde kitapçıkta 1.000 km ye kadar 1 litre eksiltme normalmiş. çok şaşırdım.gerçekten de kitapçıkta okadar yazıyo. ama saçma geldi bana.10.000 km de bir arcın bu kadar yağ eksiltmesi normal olamaz.bir çok özel servisi aradım onlar da normal olmadığını söylediler. emsalleri ile karşılaştırmak için sahibinden.com daki avensis dizel satan kişilere mesaj attım. tamamı bu kadar yağ eksiltmenin normal olmadığını ,kendilerinde böyle bir sorunun olmadığını söylediler. garantim 8 şubat 2010 da bitiyor. toyota merkezine mail attım,müşteri hizmetlerini aradım ama dönüş yok malesef. bu yağ eksiltme miktarı normal mi? sorun ne olabilir? ne yapmam lazım?lütfen bilgisi olan bana yardımcı olsun. büyük hevesle aldığım araçtan soğudum..
Gecmis olsun.
Konunun uzmani falan degilim, ama bildigimi yazayim.
1000 km.de 1 litre eksiltme normal diye yazilmasi, Toyota'nin kendini garantiye almasinin bir yolu.
2007 model bir aracta boyle bir eksiltme anormal.
Garanti suresi dolmadan yazili olarak bu sorunun cozulmesini talep edin Toyota'dan. Noter araciligiyla mi olur yoksa avukatiniz araciligiyla mi orasi sizin bileceginiz is. Ama mutlaka garanti suresi dolmadan resmi yollardan talebinizi bildirin Toyota'ya.Bakim kayitlarini da ozenle saklayin, lazim olabilir.
Tekrar cok gecmis olsun.Insallah Toyota, sorunu ne kadara mal olursa olsun garanti kapsaminda bir an once cozer.Olmasi gereken bu.
hukuki olarak yapmam gerekenleri biliyorum.zaten ben de bir avukatım.ama toyota gibi bir markanın sorunun neden kaynaklandığını tespit etmesini beklerdim.bana sorun yok deniyor sadece.ama ne yaptınız da sorun olmadığını tespit ettiniz diye sorduğumda cevap yok. motorun yağ yakma yada yağ kaçağına sebep olacak bir çok sorun var.bunların tamamını kontrol edeceklerine 1.000 km de 1 litreye kadar normal demekle yetiniyolar. oysa kime sorsam en fazla 10.000 km de 1-1.5 olur dediler. toyotaya da hem maile attım hem de telefonla şikayetimi bildirdim.ama hiç dönüş yapan olmadı. toyota servis ve müşteri ilgisi bende hayal kırıklığı uğrattı. xenon farlarım aydınlatmıyodu.3 sefer değiştirilmesini talep ettim bişey yok dediler. en son ısrarım sonucu kabul ettirebildim farların değişimini. birini değiştirdiler birini sipariş verdiler. resmen değişmeyen yanmıyomuş. inanın geceleri sisleri yakmadan göremiyodum.ama nedense ısrarla değiştirmek istemiyolar garantiden.böyle olunca da yağ problemimde de nasıl güvenebilirim servisin dediğine.en kötü ihtimalle mahkemden bir tespit yaptırıp aracın bilirkişi aracılığı ile inceleteceğim.bi sorun varsa tüketici olarak aracın yenisiyle iadesini isteme hakkımız var. ama sürem az kaldı. 8 şubata kadar bişeyler yapmam lazım. japonyaya bile mail atmayı düşünüyorum..
Yavuz Bey, avukat olmaniz bir avantaj o zaman.Anladigim kadariyla servis, bilincli olarak garanti dolmadan bir sey yapmak istemiyor.
Daha once forumdan Saban arkadasimiz noter yoluyla ihtar cektirdi Toyota'ya. Sorununu cozduler.Bence hic zaman kaybetmeyin, mesleginizi de kullanarak hakkinizi arayin. (
http://www.toyotaclubtr.com/sohbet/toyotasa-pes-etti-yasasin-kazanilmis-haklar/msg150950/#msg150950)
Boyle sorunlarla her marka arabada karsilasilabiliyor.Ama ne yazik ki kendiliginden, sadece sozle cozum istendiginde cozulmuyor.
Sorun yok denilmesine cok sasirmadim.Alinan ilk cevap bu oluyor gozlemledigim kadariyla.Ahlaki degil yapilan.
Motorda gerekli tamirat yapilmali, ya da motor yenisiyle degistirilmeli.Bu da garanti kapsaminda olmali.
benim konuya pek cevap veren çıkmadı.bi motor uzamanı falan yok mu cevap yazacak.galiba avensis kullanıcılarının pek sorunu yok.forumda da yoklar.en azından 6.000 de 2.7 litre kendi arabalarında eksiltme var mı onu yazsalar sevinirim..
Yavuz Bey;
benim konuya pek cevap veren çıkmadı.bi motor uzmanı falan yok mu cevap yazacak.
şeklinde sert çıkışınıza anlam veremedim.
Avensis kullanıcıları oldukça fazla forumumuzda. Ancak dizel Avensis kullanıcısı neredeyse yok denilebilecek kadar az... Benzinli kullanıcılarının da yaptıkları yorumlar sizi tatmin etmeyecektir. Çünkü siz aynı aracı kullanıp sorun yaşayan insanları dinlemek istiyorsunuz...
Motor Uzmanı olarak size aracınızın yağ yakmasının normal olmadığını, ancak servisler ve Toyota için normal olduğunu söyleyebilirim. Ülkemizde kullanılan yakıtın motordaki yağ segmanlarını sıkıştırmasından dolayı yağ yakma olayının gerçekleştirdiğini savunuyor servisler.
Ancak sorunu giderme de Toyota Merkez bile destek vermediyse sanırım biraz uğraşmanız gerekecek...
servis terslik yapıyosa sende yap prof şekillerde kitle motoru gelsin yeni motor..
şaka bi yana ahmet abi de avukat olduğunun altını çizmiş..
işin gerisi senin tecrübe ve baskına kalıyor...
son kez servise gitmeyi düşünüyorum.ama bu kez sonkar servisine götüreceğim.bir de orayı denedikten sonra yine sorun giderilmezse mecburen hukuki süreci takip edizeğiz.toyota sorunsuz diye toyota aldım sorunlusu geldi buldu beni..kısmet..
Yavuz Bey Merhaba; Kendi aracımda böyle bir durum hiç olmadı. Avensis dizel motorlarda turbo yağlamayı motor yağından yapıyor. Araç kullanımınız yağ mikrarını doğrudan etkiliyebilir. Sert kullanımlarda yağ kaybına neden olabilir.Saygılarımla.
arkadaşlar bugün toyota derindere servisinden arandım.aracımı inceleme için geri çağırdılar.toyota genel merkezine yaptığım yazılı başvuru sonucu olsa gerek. yarın aracı götürüyorum.umarım sorunum çözülür..sonucu sizinle de paylaşacağım..görüşmek üzere..
Haydi hayirlisi, insallah Toyota musterisini memnun ederek sorunu cozer.
inşallah olumlu bi dönüş olur
arkadaşlar aracım teslim aldım.toyota merkezden gelen teknik ekip aracı inceledi.sonucunda motor indi.segmanlar ve turbo ve bazı yan parçalar değişti. şu an araç çok iyi gidiyo.ama yağ eksiltem yapıp yakmadığına bakıcağız biraz km yapıp. herkese selam..
Hayirli olsun, insallah yag sorunu da giderilmistir boylece.Gule gule kullanin aracinizi.