Gönderen Konu: 1.6 terra yağ yakma sorunu giderildi  (Okunma sayısı 9165 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
1.6 terra yağ yakma sorunu giderildi
« : Ocak 23, 2010, 16:41:26 »
2002 1.6 terra 1000 km uzun yolda 1 litre yağ eksiltiyordu.motorda hiçbir şekilde yağ kaçağı yoktu.yağ yaktığı eksozun duman ve kokusundan anlaşılıyordu. araştırdım ve bu modellerde motorda yumuşak sekman kullanma sonunda hata yapılmış.servis en az 3000tl masraf çıkar dedi.ben  çok güvendiğim bir ustayla anlaştım motoru açalım ne gerekirse asgari bir şekilde gideririm dedi.araç orjinal kilometresidir 122000de motor açıldı ve sadece yağ sekmanları conta takımları, subap lastikleri değişti 1000km oldu yağı eksiltmedi masrafı 1000tl civarında halletik şu ana kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım.yağ yakma sorunu olan arkadaşlara bilgi maksatlı yazdım.

Toyota Club Türkiye

1.6 terra yağ yakma sorunu giderildi
« : Ocak 23, 2010, 16:41:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.6 terra yağ yakma sorunu giderildi
« Yanıtla #1 : Ocak 23, 2010, 17:57:24 »
 Mehmet Bey sizi Tanışma bölümünde biraz tanıyabillir miyiz?
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Ocak 26, 2010, 21:20:14 »
arkadaşlar benim de 2000 model corolla sol aracım var.Yağ yakıyor.3000 km de 1 lt kadar.ben de sordum bu modellerde oluyormuş.Ama ben motoru açtırmak istemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 119000
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 27, 2010, 11:54:09 »
2002 1.6 terra 1000 km uzun yolda 1 litre yağ eksiltiyordu.motorda hiçbir şekilde yağ kaçağı yoktu.yağ yaktığı eksozun duman ve kokusundan anlaşılıyordu. araştırdım ve bu modellerde motorda yumuşak sekman kullanma sonunda hata yapılmış.servis en az 3000tl masraf çıkar dedi.ben  çok güvendiğim bir ustayla anlaştım motoru açalım ne gerekirse asgari bir şekilde gideririm dedi.araç orjinal kilometresidir 122000de motor açıldı ve sadece yağ sekmanları conta takımları, subap lastikleri değişti 1000km oldu yağı eksiltmedi masrafı 1000tl civarında halletik şu ana kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım.yağ yakma sorunu olan arkadaşlara bilgi maksatlı yazdım.
mehmet bey şehir vs. ayrıntılı bilgileri doldurursanız daha iyi olur.

nerede ve hangi şehirde yaptırdınız,parçaları nereden aldınız gibi ayrıntılı bilgiler ile ilerleyen km lerdeki tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 27, 2010, 18:15:35 »
kocaelinin darıca ilçesinde motor rektifiye ustasına motoru açtırdım.piston göleğin içerisindeki boşluk normalin üzerinde idi. zaten piston,silindir kapağı ve subaplar kurum içerisindeydi. resimleri mevcuttur.pistonda çizik v.s problem yoktu.motor rektefiyecide bilgisayara bağlandı.yağ sekmanları subap kayıtları ve contaları piton kol yatakları,kapak conta takımları bunlar değişti.usta parası,rektefiyeci ve parçalar dahil 1000tl masraf oldu.şu ana kadar hiç bir sıkıntı yok. yaptırmadan önce yağ yakmasından dolayı katalizör tıkandı yaptırdım.yaptırmayıp yağını tamamlayıp binecek olsam daha büyük masraf açacak. herşeyi denedim olmadı.not yağ sekmanı amerikan yaylı sekmandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 27, 2010, 20:08:44 »
 Mehmet Bey sizi 2. defa Tanışma bölümümüzde kendinizi tanıtmaya davet ediyorum.
 Forum Kuralları gereği Yeni Üye'lerin kendilerini Tanışma bölümünde tanıtmaları gerekiyor...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Ekim 14, 2023, 11:42:34 »
Araç sizdemi yağ yakma sorunu tamamen ortadan kalktımı???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '99
« Yanıtla #7 : Ocak 28, 2025, 19:10:05 »
1999 corolla kullanım kitapçığında 1000 km de azami 1 lt yağ eksiltmesinin normal olduğu zaten yazıyor. Yani bu araçların yağ eksiltmesi normal bir durum.