Gönderen Konu: xenon yaptırdıktan sonra gösterge ikaz sorunu...  (Okunma sayısı 2589 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
xenon yaptırdıktan sonra gösterge ikaz sorunu...
« : Ocak 23, 2010, 14:01:19 »
arkadaşlar 99 corollama xenon taktırdım.Fakat bir şey dikkatimi çekti.Uzun farı yaktığımda göstergedeki uzun far ikazı(mavi far işareti) yanmıyor.Kısada da kısa far işareti yanmıyor.Bu xenon sisteminde olan bir şey mi yoksa bir sorun mu var?Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.....
306 kaçar;
honda kovalar;
corolla finish' de bekler...:)

Toyota Club Türkiye

xenon yaptırdıktan sonra gösterge ikaz sorunu...
« : Ocak 23, 2010, 14:01:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Kan Grubu: ---
Ynt: xenon yaptırdıktan sonra gösterge ikaz sorunu...
« Yanıtla #1 : Ocak 23, 2010, 18:54:48 »
akım az çektiğinden olabilir direnç ekleyerek çözebilir...bazı xenon trafoları kendinden dirençli hiç yakmıyor bile..
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 23, 2010, 21:20:49 »
 Aynı durum benim aracımda da var. Xenon kitini taktıktan sonra uzun hüzme uyarı lambasının yanmadığını görünce düşündüm. Tamamen normal bir durum. Normal H4 farlarda uzun lambaların devresini o lamba tamamlıyor. Yani diyelim ki o lambanın arkasındaki ampül patlasa uzunlar yanmaz...
 Xenon'da ise devre xenon beyinleri üzerinde tamamlanıyor. O yüzden bu ampül üzerinden akım geçmediği için lambayı da yakmıyor...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 23, 2010, 21:33:05 »
Bendede çok sönük yanıyor, azalıp çoğalıyor...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • bir kere toyata her zaman toyata
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Nisan 05, 2010, 15:29:26 »
Benim arabaya'da h4 Xenon taktırdık. Fakat sizin yaşadığınız sorunu ben de yaşadım.
Usta Sol H4 ucuna xenonun bağlıntısını bağladı ve elektriği aküye yakın diye burdan vermeyi tercih etti. Sonra Bolca saniyide bu problemi çözmeye çalıtık.

Sorun Sağ H4 ucunun boşta kalmasından kaynaklanıyormuş. Buraya H4 lamba takılınca sorun kalmıyor. Ama bunun ısınma problemi ve Aküden fazla elektrik çekmesi nedeniyi ile aküyü yemesine yol açacağını söyledi.

Sonra usta wat'ı düşük bir ampülü özel bir jak yaparak ucuna direnç ekleyip sorunu çözdü.

Ama ben xenon farları söktürdüm. Çünkü, orjinal farda dağıtıyor.

Mercekli farlarda da, farın yan sanayi olması beni xenondan soğuttu. Ayrıca Muayeneden geçememesi, Trafik cezası Vs.