Toyotaclubtr yönetimi olarak aldığımız kararlar üzerine, siteyi biraz elden geçirdik.Yani gereksiz konulardan tutun da, gereksiz mesajlara kadar bir çoğunu sildik.Bunu duyurmak da bana düştü...
Kendinizi Toyotaclubtr’ye giren yeni bir kişi farzedin.Tutun ki müzik sistemiyle ilgili bir sorununuz var.Konulardan orayı buldunuz ve bir üyede de aynı sorun çıkmış.Konuya bakıyorsunuz, çoğu geyik.Ne düşünürsünüz acaba bu forumla ilgili?Yönetim olarak, üyelerden ne gibi isteklerimiz olduğunu bu yazının içerisinde yazacağım...
Kimi zaman kendi mesajlarımı bile silmek durumunda kaldım.Kişisel bir olay zannetmeyin bunu.Bu, sadece forumu daha iyiye götürebilmek ve daha kaliteli bir foruma sahip olabilmek için yaptığımız bir şey...
Şimdi eğri oturup doğru konuşalım.Türkçemiz elden gidiyor.Bugün özellikle televizyon reklamlarını seyrettim.Her reklam ama her reklamda İngilizce kelimeler vardı.Ve bunlar İngilizce okunuşuyla söyleniyordu.Türkçe tam olarak yazıldığı gibi okunan bir dil değil (Her ne kadar aksini savunsalar da).Fakat ‘w’ diye de bir harf yok Türkçe’de.’Die’ diye de bir kelime yok...
Forumdaki bu Türkçe yanlışlarını da düzeltmeye kalksak, aylar sürer.Şu an halen daha yeni kurulmuş bir site sayılırız.Üyelerimizin bu konuda biraz daha dikkat etmesini rica edeceğiz.Bu sadece forum için değil, yanlış kullanılan Türkçe için de gerekli…
Bunlar en çok karşılaştıklarım :
Diye-die, bir-bi, ve-we, bağırıyor-baırıyo vs…
Cümleye başlarken büyük harf eksikliği…
Hadi noktasını virgülünü geçtik de, bunlara biraz dikkat edelim.
Buna ‘1’ diyelim.
2-Burada yazdıklarınız ‘Msn’ de yazdıklarınızdan farklı olmalı.Burası bir fikir paylaşım yeri.Bir fikriniz varsa yazın (Teknik bölümü için konuşuyorum özellikle).Yoksa sade bir şekilde sadece ‘hayırlı olsun’ diyerek sorusu olacak arkadaşlara veya konu ile ilgilenen başka üyelere fazlalık yaratmayalım.’Teşekkür’ veya ‘Sağol’ yazılarını 'Msn'den de yazabilirsiniz.Çoğu kişinin 'Msn' i profillerinde yazıyor.Oradan konuşabilirsiniz.
’Hayırlı olsun’ ve ‘Teşekkürler’le 3-4 sayfa oluyor konu.Bunları ve konuyla ilgisiz geyikler silindiğinde bir sayfaya iniyor konu.Gerisini siz düşünün.
Mesela
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=36 buraya basınız.Buradaki mesajlar içeriği olan, bilgilendirici mesajlar.(Kişisel düşünme Murat Vezir) Fakat orada Murat Vezir'in attığı mesaja bakın bir de.Sadece konuyu düzeleme sırası oraya geldiğinden denk geldi.Sonuçta Murat Vezir bilmiyordu bu kuralları.Demek istediğimiz için bire bir bir örnek...
3- Geyik bölümünde bile bir şeyler yazarken, yazınızı bir kez daha okuyun.'Ben bu konuya bir fikir katabiliyor muyum?' diye.Sadece gülüyorsanız, bırakın bir şey yazmayın.Zaten konuyu açan kişi güleceğinizi bildiğinden koymuştur onu.
Ek bilgi olarak,Toyota modellerinin olduğu bir bölmeden aracınızı da seçebileceksiniz.Bu da avatarınızın altında yer alacak.Böylece mesaj attığınızda ‘Benim arabada şöyle’diye ,okuyan üyeler aracınızın ne olduğunu bilecek.
5- Daha önceden de denildiği gibi burada demokrasi aramayınız.Burası ‘Murat Küden’in özel mülkü denilebilecek bir yer.Murat Küden ne kadar demokratikse bu forum da o kadar demokratik.Başka forumlarla karıştırmayınız.Oralar başkalarının özel mülkü.Kuralları farklı olabilir.Buranın da kuralları farklı.Bunu unutmayınız…
6-Üzülerek söylüyorum ki,bu saydığımız şartlara uymayanlar en başta uyarılacak.Sonra da üyelikleri iptal edilecektir.
İlerisi için güzel planlarımız var .Bundan emin olun.İndirimlerden tutun da, toplantılara gelenlere hediyelere kadar, elimizden geldiğince.Bunları da birlikte aşacağız.Sonuçta hepimiz iş güç sahibiyiz ya da okuyoruz.Yani bu forumdan beklentimiz sadece temiz, sade, hoş bir forum olması.Ve ne yazık ki bir para beklentimiz olmadığından 2. hatta 3. plana attığımız bir şey.Ama bu ilgilenmediğimiz anlamına gelmez.
Misal, geçen vizelerim vardı,ardından da çalıştırdığım sporcuların Türkiye Şampiyonası.İnternete girmeyi bırakın, telefonla birini arayacak vaktim yoktu.Eee dolayısıyla 15 gündür bakamadım buralara.
Sonuç diyeceksiniz, sonuç şu ki, işlerden arda kalan zamanlarda ancak burayla ilgilenmek durumundayız hepimiz.Güzel bir forum hepimizin istediği, ancak bu da üyelerimizin ellerinde.
Bu kadar resmi bir yazı yazdığım neredeyse hiç yoktur.Genelde ne tarz yazdığımı bilirsiniz.Ama bu, bu yani.Üzgünüm demem yetmeyecek biliyorum…
Bu kurallara zaten uyanlar üzerine alınmasın ama aslında demek istediğimiz, bu kurallara uymayan kim olursa olsun, ilk uyarı alacak, eğer devam ederse de üyeliği iptal edilecek.
Haaa bu normal arkadaşlığımızı etkileyecek mi?Evet etkileyecek!
Bir şeyi seviyorsanız, onu daha iyiye götürebilmek için çaba harcarsınız.Bu, kimi zaman kendinizden ödün vererekten olur.Çok istiyorsanız da olur...
Elimden geldiğince açık yazmaya çalıştım.Umarım anlamışsınızdır.
Unutmayın ki,bu kuralar 5-10 yıl sonra geriye dönüp baktığımızda, tertemiz bir forum görebilmek içindir.
Biraz çevresel olacak ama, ‘Bu kurallara uyun,uymayanları da uyarın…’
(Bu yazı, forum yeniden açıldığında yazılmıştı.Katılığı bu yüzden.Şu anda forumda çok bir sorun yok ama bilginiz olsun...)