Gönderen Konu: Ben kırdım siz dikkat edin...  (Okunma sayısı 5591 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ben kırdım siz dikkat edin...
« : Ocak 20, 2010, 15:22:30 »
Arkadaşlar toyota araçların  (1993----20001 arası ) diğerlerini bilmiyorum ama genelinde gördügüm kadarı ile silecek suyu deposu kırık silikon vs ile yapıştırılmış....Aracı aldığımda  benimki sağlam diye sevinmiştim fakat bugün aracın yağına bakarken  silecek suyu deposunun giriş kapağının yan yarafı çatlamış olarak gördün ne olmuş diye hafif bastırınca 8 cm lik kısım kırılarak deponun içine düştü... galiba soğuktan sert plastik donmuş....şimdilik çözüm bulamadım fakat çekomastik vs ile kapatacağım...(ama en kısa zamanda değiştiririm çünkü titiz bir insanım) çıkmasını bulurum herhalde ostimden...yenisi nekadardır bilmiyorum....ankarada çıkma parçaları kolay ve ucuz nereden bulabilirim....benim başıma geldi siz dikkat edin....okuduğunuz için teşekkürler...
Corolla,2001 vvt-i 1.6 Special 110 Bg-- Ankara

Toyota Club Türkiye

Ben kırdım siz dikkat edin...
« : Ocak 20, 2010, 15:22:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Ben kırdım siz dikkat edin...
« Yanıtla #1 : Ocak 20, 2010, 15:59:42 »
Benim silecek deposu kapağı da geçenlerde resmen un gibi dağıldı elimin içinde :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 20, 2010, 18:08:54 »
Arkadaşlar toyota araçların  (1995----20001 arası ) diğerlerini bilmiyorum ama genelinde gördügüm kadarı ile silecek suyu deposu kırık silikon vs ile yapıştırılmış....Aracı aldığımda  benimki sağlam diye sevinmiştim fakat bugün aracın yağına bakarken  silecek suyu deposunun giriş kapağının yan yarafı çatlamış olarak gördün ne olmuş diye hafif bastırınca 8 cm lik kısım kırılarak deponun içine düştü... galiba soğuktan sert plastik donmuş....şimdilik çözüm bulamadım fakat çekomastik vs ile kapatacağım...(ama en kısa zamanda değiştiririm çünkü titiz bir insanım) çıkmasını bulurum herhalde ostimden...yenisi nekadardır bilmiyorum....ankarada çıkma parçaları kolay ve ucuz nereden bulabilirim....benim başıma geldi siz dikkat edin....okuduğunuz için teşekkürler...
yıldız sanayiden bulabilirsiniz..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 20, 2010, 18:16:20 »
Çatlak seviyesinde iken çatlakların içine Japon yapıştırıcısı doldurursanız (sadece kılcal çatlaklarda.. içine damlamasın) kırılmıyor. Biraz da üzerine sürerseniz çatlaklar da büyümez. Japon Y. yerine saydam epoxy kullanırsanız orjinalinden de sağlam olur. (ama o kılcallara Japon Y. kadar iyi nüfuz etmiyor)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #4 : Ocak 20, 2010, 18:26:16 »
Arkadaşlar toyota araçların  (1995----20001 arası ) diğerlerini bilmiyorum ama genelinde gördügüm kadarı ile silecek suyu deposu kırık silikon vs ile yapıştırılmış....Aracı aldığımda  benimki sağlam diye sevinmiştim fakat bugün aracın yağına bakarken  silecek suyu deposunun giriş kapağının yan yarafı çatlamış olarak gördün ne olmuş diye hafif bastırınca 8 cm lik kısım kırılarak deponun içine düştü... galiba soğuktan sert plastik donmuş....şimdilik çözüm bulamadım fakat çekomastik vs ile kapatacağım...(ama en kısa zamanda değiştiririm çünkü titiz bir insanım) çıkmasını bulurum herhalde ostimden...yenisi nekadardır bilmiyorum....ankarada çıkma parçaları kolay ve ucuz nereden bulabilirim....benim başıma geldi siz dikkat edin....okuduğunuz için teşekkürler...
aynısı banada olmustu yan tarafı catlamıs oldugunu gorunce kontrol ederken o kısım kırıldı bende silikonla yapıstırdım gecenlerde bostancı oto sanayide sorduysamda bulamadım....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 20, 2010, 18:44:16 »
PAzarda satıcının biri kronik sorun abi bu diyodu. Çok şükür benim cam suyu kabı kırık değil. İnşallah da kırılmaz. Çok dikkatli açıp kapatıyorum kapağını.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ocak 20, 2010, 19:06:39 »
ben yeni farkettim 95 sonrası denmiş..ben gayet dikkatsiz açıp kapatıyorum, hiç sorun yok ya..kılcal bile yok çatlak..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 20, 2010, 19:58:41 »
çok şükür sağlam benimki uyardığınız için sağolun :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 20, 2010, 20:11:57 »
Bende motoru incelerken farketmeden üzerine abandım ve sonuç hüsran :)
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • t-sport
« Yanıtla #9 : Ocak 20, 2010, 20:15:35 »
nöbetten çıkar çıkmaz ilk iş ona bakıcam. uyarı için sağolun.
bundan sonra toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 20, 2010, 20:58:56 »
ben yeni farkettim 95 sonrası denmiş..ben gayet dikkatsiz açıp kapatıyorum, hiç sorun yok ya..kılcal bile yok çatlak..

+1

95 sornasından kasıt efsanede dahil mi değil mi anlamadım, çünkü Türkay kardeşimin dediği gibi benimkide sağlam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 20, 2010, 21:01:13 »
+1

95 sornasından kasıt efsanede dahil mi değil mi anlamadım, çünkü Türkay kardeşimin dediği gibi benimkide sağlam...

Benimki de sağlam baktım daha demin
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 20, 2010, 21:05:45 »
offff yaaa dostlar sizler böyle basit ama korinik arızaları söyledikce toyotadan soğuma geliyor yaaa:(:(:(
çok basit sorunlara toyota neden çözüm üretmezki :(:(:(
gemiş olsun:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 20, 2010, 21:29:12 »
gerçekten budurum çok büyük bir kalitenin acizliği gibi birşey...bunu nasıl önleyemediler veya dikkate almadılar hayret edilicek şey...
Corolla,2001 vvt-i 1.6 Special 110 Bg-- Ankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 20, 2010, 21:37:36 »
Durun abiler ne yaptınız ya :D  ÖLdürmeyin koca markayı 0,3 kuruşluk bi plastik parça yüzünden :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Ocak 20, 2010, 21:43:43 »
hemen satıyorum iki corollayı da zararına satıyorum hem de o plastik parça artık bardağı taşıran son damla oldu..olacak iş mi o yahu, artık daha da almam toyota :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #16 : Ocak 20, 2010, 23:34:55 »
herşeye rağmen toyota diyorum ve tüm toyotacılara kazasız belasız ağız tadıyla sürüşler diliyorum allah toyotanızı sakınsın arkadaşlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Free Life..., ;-))
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 21, 2010, 00:51:10 »
Aldığımdan beri kırıktı zaten.
Tabi bu kırık zamanla büyüdü sonuna kadar hiç dolduramadım cam suyunu.
Amaaa artık dolduruyorum.
Silikon tabancasıyla (^^sıcak^^) ince bi işçilikle hallettim...,
Soğuk silikon tutunamıyor...
Toyota Corolla 1.3 Terra AT/AC
^^>> T.O.S.U.N.U.M <<^^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 21, 2010, 10:10:59 »
    Arkadaşlar benimde sattığım toyota nın ki kırılmıştı sıcak silikonla doldurmuştum .
    Ancak o parcanın kırılmasının sebebi plastik kalitesinin düşük olmasından kaynaklanmıyor. dikkat ederseniz su depolarının hepsi çamurluk kısmına yakın yerden çatlıyor ve kırılıyor bunun sebebi motorun ısısı özellikle motor stop edildikten sonra kaputun iki yanından dışarı çıkıyor (ön cam ve far kısmında kaputun üzerinde plastik conta ) sıcak hava motor kısmını sağ ve sol tarafından yükselerek terk ediyor tabi gerçerkende tam su kabının oduğu yerden geçiyor tabi zamanla plastığı sertleştirip kırılganlaştırıyor 3-5 yıl sınra plastik çatlıyor dokunsanız kırılıyor. mesela antifiriz kabına bakın hiç bir sorun olmadığını göreceksiniz.
Yeni modellerde (2002) sonrası su kabını çamurlugun içine alarak bu sorunu ortadan kaldırdılar
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 21, 2010, 13:35:52 »
Denemedim ama silikon estetik açıdan iyi durmayabilir diye düşünüyorum. Çatlak iken Japon Yapıştırıcısı  mükemmel sonuç veriyor arkadaşlar. Sıkınca çatlak boyunca kendisi ilerliyor, kılcal çatlaklardan oluşan ağ, yapışkanı sünger gibi emiyor. Kuruyunca da fazla belli olmuyor. Değiştirmeye bile gerek yok
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac