0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Biostar'ın hangi modeli? Bende de var bir tane ve memnunum. Onboard ekran kartı Intel mi ATI mi Nvidia mı?
Elinizde bir ekran kartı varsa onu takıp öyle deneyin. Ekran kartı arızası olabilir.
Bence de. Nvidia veya Ati değil ise kartınız Intel dir, sürücülerini intel sitesinden güncelleyebilirsiniz.
Bir bilgisayarda şöyle bir hata ile karşılaşmaya başladım. Donanımsal mı, yazılımsal mı çözemedim.Belirsiz zamanlarda (günde 4-5 defa bilhassa yoğun kullanımlarda),ekran tamamen kararıyor ve ekranda sadece mavi renkli karelere ve diktörgenlere benzer şekiller kalıyor. Bu mavi şekiller, ekranın siyah fonunda, yaklaşık %50'sini karışık şekilde kaplıyor.Bu hata Reset'ten sonra düzeliyor.Yapılanlar;1. Farklı monitorde denendi, hata devam ediyor.2. Vga driver ve DirectX güncellendi (Ekran kartı on board, anakart Biostar).3. İşletim sistemi XP Pro, lisanslı, tüm güncellemeler yapılmış durumda.4. Sistemde kurulu lisanslı Kaspersky 6.0 var. (önceden daha vardı)5. Kasanın içi temizlendi, cpu fanı çalışıyor, ram sökülüp yerine tekrar takıldı, hdd kabloları sökülüp yerine tekrar takıldı.Bu hata yazılımsal mı, donanımsal mı sizce?
Levent Abi ekran kartı sorunu. Sorun şu ki driveri güncellemen gerekiyor. Çalıştırdığın bir programdan da kaynaklanıyor olabilir.BEn 2002-2004 yıllarında internet cafe işlettim. O zamanlar counter strike oyunu başlarken sendeki hatanın aynısı oluyordu. Yalnız oyundan çıktıktan sonra düzeliyordu. Burda demek istediğim o anda çalıştırdığın program ayarları ekran kartı ayarlarıyla uyuşmuyor olabilir. Bir de o görüntünün yetiştirilemedeği noktada da olabilir böyle bir sorun.
Ekran kartını söküp slota giren bacakları hafif nemli bir bezle temizleyin ve kurlayın, daha sonra slot yuvasını üfleyin ekran kartını tekrar takın belki düzelir selamlar
Hata belirsiz zamanlarda oluyor, bundan dolayı bilgisayarı tam gün güvenli mod'ta bırakamam kullanıcıya.