0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bazı sesleri motor soğukken (motor, kayışlar vs.) yapması normal. Motor ısınınca genişler ve sesler azalır, bazıları kaybolur. Ama sesin nasıl bir ses olduğuda önemlidir tabiki. Bunun yanında motor uygun çalışma sıcaklığına gelmeden (soğutma suyu değil) motoru fazla zorlamamakda o motorun uzun dönem sağlığı açısından iyidir.
Burada asıl önemli olan motor yağ sıcaklığıdır (iyi yağlama için). Motor yağının ısınma süresi de, yağ miktarı, iklim koşulları vs. ye bağlı olarak değişebilir. Ama 1 dakikada ideal sıcaklığa gelebileceğini zannetmiyorum.
Timuçin Bey, o bahsettiğiniz sesin benzeri soğuk gecelerin sabahında bende de oluyor. Bence kafayı takmayın.
gayet normal bi durum. kışın ilk çalıştırma anı bir motorun ömrü hayatında göreceği en yoğun aşınma anlarıdır. 5w40 tam sentetik yağ kullanın.
evet abi göstergedeki suyun sıcaklığı.Motorun kendine gelmesi için en az 5 km yol yapmak gerekiyor
Kış gelip havalar soğuyunca farkettim, sabah arabayı ilk çalıştırırken marşa basarken tuhaf, şırıltı-sıngırtı gibi bir ses geliyor motordan. Marşa basmada, motor çalıştırmada hiç bir sorun yok, ama bu ses tuhaf geldi, bir sorun olabilir mi? Bu ses yalnızca motor çok soğukken ilk çalıştırma sırasında geliyor, sonra gün içinde arabayı kullanmasam bile akşam çalıştırırken ses gelmiyor. Korkup keyfimi kaçırmaya devam edeyim mi yoksa bu soğuklarda normal midir bu?Arabamım 30bin bakım zamanı da geldi, bakıma gitmişken bu sesi de soracağım ama ustaya nasıl tarif ederim bilmiyorum. Motor çok soğukken olan birşey yalnızca bu.
sizin araba dizel mi eğer dizel değilse vvt-i ise bu ses ekzantrik zincirinden gelir.sorun değil eğer zincirin gerginlik ayarı tam değilse yapar hafif boşluk olsa bile yapar.
ztn arabanın hararet ibresi çeyreğe gelene kadar fazla basmamak çeyrekten sonra az basmak sonra yarıya gelincede istediğini yapabilirsin sonra motor soğukken blok çatlatırsın
işte o ışık sönünceye kadar fazla basmayın
Hah, aynen öyle, soğuk gecelerin sabahında oluyor bu ses. Yine de ne olur ne olmaz diye arabayı soğukken zorlamamaya çalışıyorum. Neyse, sorun yokmuş kafaya takmayayım.Aslında bu arabayı aldığımdan beri herşey tuhaf geliyor. Arabaya binip kontağı çevirdiğim gibi arabanın çalışması, gideceğim yere kadar arıza çıkmadan gitmek falan bunlar hiç alışmadığım şeyler, bu yüzden en ufak tuhaf seste sanki sorun varmış gibi dikkat ediyorum. Alışamadım hala Toyota kullanmaya. Önceki arabam 74 model vosvostu belki bu yüzden herşeyi sorunsuz çalışan araba tuhaf geliyor.