Gönderen Konu: geçtiğimiz bir saat kabus gibiydi...  (Okunma sayısı 2601 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
geçtiğimiz bir saat kabus gibiydi...
« : Ocak 20, 2010, 00:31:22 »
benzin bitti, benzin bitti diye araba gazda da gitmemeye başladı. kaldık yolda. sonra marş motorum basmadı. benzinliğe gittik 5 litre benzin aldık. doldurduk arabaya. ben marşa basarken eniştem tornavidayla otomatiğin tepesine vurdu. araba çalıştı. o kadar yolu lpg ile geldim hiç bir sorun yok. evin önüne geldim stop ettikten sonra marşa bastım. sen misin yolda bırakan saat gibi çalışıyor. ihtiyacım kalmadıya, eve geldimya çalışır artık.

neyse iki şey sormak istiyorum: 1) marş motorundaki muhtemel arıza ne olabilir?
2)benzin bitince lpg beyni gazı kesiyor olabilirmi?(veya arabanın beyni ateşlemeyi falan kesebilir mi?) (lpg stefanelli)
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Toyota Club Türkiye

geçtiğimiz bir saat kabus gibiydi...
« : Ocak 20, 2010, 00:31:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 172998
  • Model Yılı: '90
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: geçtiğimiz bir saat kabus gibiydi...
« Yanıtla #1 : Ocak 20, 2010, 02:42:04 »
sıralı sistemde önce benzin ile motor çalışır.çalıştıktan hemen sonra gaza geçer.saçma gelebilir ama gerçek. marşın basmaması ise 2 nedendendir.1 kömürler bitmiştir veya marş otomatiği arızalıdır. 2soğuktan olmuştur.
1990 Mercedes 300 sel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 20, 2010, 07:45:38 »
  Sıralı sistemlerde benimde bildiğim kadarı ile durum Metecan'ın anlattığı gibidir.
 Marş motorunun çalışmamasının bir çok nedeni olabilir. Düşük akü şarjı, bağlantı sorunları vs. Bunlara sırası ile bakmak lazım bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 20, 2010, 09:47:14 »
arkadaşlar bunun böyle olduğunu biliyorum. ama ben direk gazla çalıştırıyorum. ilk önce çalışıyor ama sonra gaz yemiyor stop ediyor. lpg lerde direk gazla çalıştırma seçeneği var. benzini doldurduktan sonra stop etmedi. lpg ile 10 km den fazla yol gittim. evin önüne geldiğimde marştaki sıkıntıda geçmişti. anlayamadım yani araba bi oyun oynadı bize.sabah yine işime geldim dün gece yolda bırakmamış gibi davranıyor alet. saat gibi çalışıyor sıkıntı yok.
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 20, 2010, 11:53:27 »
Motor ve hava soğuk olduğu için evaporatör hemen çalışamamıştır. Benzin olsaydı ısınıncaya kadar benzinde çalışabilirdi ve LPG'ye geçiş sorunsuz olurdu. Kısacası LPG'ye geçmeden önce motorun ısınması gerekiyor (her zaman şart olmasa da). Eve gelince çalışmasının nedeni motorun ısınmış olması. Marş motorunda ise arıza olduğunu sanmam. Muhtemelen siz uğraşırken akü biraz zayıfladı. Ama sonra dolmuştur.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 20, 2010, 20:01:31 »
eveeet sanayiye gittik bugün. adam güzelce ölçtü biçti. aküye sanal marş yükü bağladı, marşın sesini dinledi. sanırım piyasada pek az rastlanan dürüst bir ustaya rastlamış olacağım ki marşı ısrarlarıma rağmen sökmedi. bişeyi yok dedi. kötü niyetli olsaydı söker, söktüğü gibi ve belkide bozarak geri takardı. üstüne para alırdı. neyse marşı kurtardık da akü alıcaz sanırım. dün geceki takviye kablomuzda kopukmuş anlaşılan.
birde ustanın dediği: "27 yıllık elektrikçiyim bugüne kadar sadece 1 defa toyota marşı söktüm o da 91 modeldi" :) :) yani 19 yıl anahtar değmediği oluyor alete

bu arada elektrikçimi buldum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • t-sport
« Yanıtla #6 : Ocak 20, 2010, 20:10:30 »
eveeet sanayiye gittik bugün. adam güzelce ölçtü biçti. aküye sanal marş yükü bağladı, marşın sesini dinledi. sanırım piyasada pek az rastlanan dürüst bir ustaya rastlamış olacağım ki marşı ısrarlarıma rağmen sökmedi. bişeyi yok dedi. kötü niyetli olsaydı söker, söktüğü gibi ve belkide bozarak geri takardı. üstüne para alırdı. neyse marşı kurtardık da akü alıcaz sanırım. dün geceki takviye kablomuzda kopukmuş anlaşılan.
birde ustanın dediği: "27 yıllık elektrikçiyim bugüne kadar sadece 1 defa toyota marşı söktüm o da 91 modeldi" :) :) yani 19 yıl anahtar değmediği oluyor alete
tam bir mutlu son. :) bunu duyduğuma çok sevindim.
bundan sonra toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 21, 2010, 14:08:37 »
Dürüst bir tamirci bulunca ne çok seviniyoruz hatta bağlanıyoruz. Bunu bir anlasalar da kendilerine çeki düzen verseler..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • t-sport
« Yanıtla #8 : Ocak 21, 2010, 18:21:02 »
Dürüst bir tamirci bulunca ne çok seviniyoruz hatta bağlanıyoruz. Bunu bir anlasalar da kendilerine çeki düzen verseler..
+1
bundan sonra toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 22, 2010, 00:18:02 »
Kontak hiç basmıyor, anahtar boşa dönüyorsa, arıza kontak starterindedir. Starter arızalı olursa zaman zaman çalışır zaman zaman çalışmaz, Avensislerin standart arızalarından biri kontak starteridir. Servisteki fiyatı 120 TL idi geçen yıl.
1990 Corolla 1.6 XL  1998 Otm. Carina 2.0 GLİ
      1998 Avensis - 1999 Avensis
    1998 Corolla Special GLI- 1998 Touring Wagon
2000 Avensis - 1997 Otomatik Carina 2.0 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 24, 2010, 14:31:51 »
arkadaslar arabayi hep kisa mesafe kullandigim icin lpg benzin tuketimi farkini anlayamiyordum. yani lpg azalmiyordu ama pek de dikkatimi cekmiyordu. soguk havada benzinle cok gidiyoruz diye. kirikkale ankara arasi geldigimde lpg nin azalmadigini hep benzinle gittigimi farkettim. sasmaza stefanelli servisine gittim. sonuc niye yolda kaldigim anlasildi. meger sigorta atmis araba 2 haftadir sirf benzin yakiyormus...:(