0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
.... Bununla beraber, teorik olarak benzinden farksiz olması veya benzinden daha performanslı olması peki ala mümkündür arkadaşlar. Nedeni şu ki LPG nin performans kaybının nedeni silindire gaz fazında girmesi nedeniyle, yanma odasında hacim olarak yer kaplaması (maddeler gaz fazındayken sıvı veya katı faza göre 1000 misli mertebesinde yer kaplarlar. ...
püskürtme önemli belkide olabilir ama benzinden fazla performans vermesi zor. mesela doğalgazı otomobillerde henüz kullanamıyoruz oysa doğalgazın oktan sayısı 130 diye biliyorum. o zaman fark olur işte.
Unutulmaması gereken bir nokta var; LPG gaz haldeyken bile çok soğuktur. Hatta arabanın LPG'yi kullanabilmesi için bir çeşit ısıtma işlemi uygulanır (sıralı sistemlerde). Sıvı olarak püskürtülen LPG kiti, içerde müthiş sıcaklıkların oluştuğu yanma odasına direk verilirse, motor açısından çok sağlıklı olacağını düşünmüyorum; en azından mevcut olarak kullanılan metal alaşımları için. Belki bir çeşit özel basınç odacıkları yardımıyla olabilir sıvılaştırma olabilir ama ısı farklılığı açısından ne kadar sağlıklı olduğunu zaman gösterecek.Tam emin değilim ama LPG'in oktan oranını 110 diye hatırlıyorum. Bu ise şu an itibariyle benzinden daha yüksek
Tespitiniz kısmen doğru fakat gözden kaçan bir durum var. LPG sıvı iken soğuk değildir. Elinizi deponun üstüne koyun. Ortam sıcaklığındadır. Gaz fazına geçerken çevresini soğutur. Depoda maruz kaldığı basınç altındayken kaynama noktası yüksek olduğu için gaz fazına geçemez. motora enjekte edilmesi zaten kompresyondan sonra gerçekleşiyor. Yani ortam zaten o kadar sıcak ki (hatırlayın biraz daha yüksek kompresyon mazotu ateşlemede kullanılıyor) aerosol halinde bulunan sıvı LPG anında buharlaşacaktır. Sıvı halde kalması muhtemel benzin damlacıklarından daha fazla zarar vermez.Tabi ezbere bir yorum yaptım biraz ama öyle bir tehlike olsaydı bence benzinde de olurdu. O da motora ısıtılıp verilmiyor.
Arkadaşlar hepsi para tuzağı Bugün bu yarın o haftaya öbürü ... Yeni pazarlar, yeni şanslar
teknolojinin uzağında kalmamak lazım
Uzak değiliz Serkan Hocam, kısa mesafeli takip her zaman iyidir. Uzakta olsak konularda işimiz olmaz zaten Hep merak etmişimdir varmıdır yeryüzünde teknolojinin her zaman son nimetlerinde bizzat faydalanan birisi
herkes imkanları ölçüsünde faydalanır, imkanı olupta kim uzaya gitmek istemez ki? ama şimdi para tuzağı diyerek uzaklaşıyormuyuz yoksa araştırıp bişeyler mi öğrenmeye çalışıyoruz önemli olan bu.
Uzakta olsak konularda işimiz olmaz zaten