Gönderen Konu: Aracımı servise götürmesem olur mu?  (Okunma sayısı 4517 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • COROLLA TERRA 1.6 A/T 2006
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 18 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Aracımı servise götürmesem olur mu?
« : Ocak 17, 2010, 21:52:48 »
Merhaba arkadaşlar; aracımın 40.000 bakımı geldi ve extra garanti süresi devam ediyor, geçen gün lpg taktırmak için (teleflex) bir firmaya gittim aynı zamanda özel servis olarak da çalışıyorlar, aracınızın bakımını da biz yapalım dedi arkadaş. Değişmesi gereken parça olursa sonkar'dan(toyota servisi) alıyoruz dedi. Bir de 5W-40 yağ koyalım aracınıza dedi.... ne yapayım tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum..Teşekkürler
2006 corolla terra A/T "SAÇ TAVINI BULUR HAMUR BİTER, EV DÜZENİNİ BULUR ÖMÜR BİTER"

Toyota Club Türkiye

Aracımı servise götürmesem olur mu?
« : Ocak 17, 2010, 21:52:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracımı servise götürmesem olur mu?
« Yanıtla #1 : Ocak 17, 2010, 21:56:37 »
bildiğim kadarıyla garantisi devam eden aracı yetkili servise götürmek zorundasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 18 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 17, 2010, 21:57:51 »
Götürmem gerekir ama zaten lpg taktırıcam motor ve elektrik donanımı kapsam dışında kalıyor.
2006 corolla terra A/T "SAÇ TAVINI BULUR HAMUR BİTER, EV DÜZENİNİ BULUR ÖMÜR BİTER"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 17, 2010, 22:02:53 »
o zaman üste para verip extra garanti yaptırmanın ne anlamı var?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 17, 2010, 22:04:29 »
 Bu riske siz karar vermelisiniz. Sonuçta artısını da eksisini de siz göreceksiniz. Ancak ben olsam garantisi bitene kadar aracımın garanti kapsamı dışında kalmasına izin vermezdim...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ocak 17, 2010, 22:08:28 »
bende lpg taktırmayı düşünüyorum aracıma ama 6. ay a kadar garantisi olduğu için vazgeçtim... Bence garanti bitene kadar taktırmayın derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 18 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 17, 2010, 22:43:59 »
yorumlayan tüm arkadaşlara teşekkürler başka düşüncesi olan varsa bekliyorum :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 18 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 17, 2010, 22:47:24 »
o zaman ben lpg de taktırmayayım bari

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Ocak 17, 2010, 22:47:47 »
2005 yılında babam arabayı alırken 200dolar vermişti garanti uzatmak için ooo demiştik ne güzel karlıyız ee tabi bi önceki aracımız astra g kasaydı kazandıgımızı servise veriyorduk,corollayı da öyle sandık.2 yılda araba kendini belli etti sadece vites topuzu kromaj soyulmasından değişti,xenon taktırıcaktım taktırma garanti dediler,yay taktırıcam dedim trd yay serviste takılması gerek yoksa garantiden çıkar dendi,lpg takıcam dedim eee garanti nolucak dediler.Toyotaya biniyorum ben dedim bişe olmaz hepsini yaptım 2 yıl önce hiçbir sorun çıkmadı sanmıyorumda Allah'ın izniyle çıkıcağını bugünlerde tek korkum akünün bitmesi oda 4,5 yıl oldu hala orjinal akü bitsede hakkıdır.Kısaca özetlemek istersem garanti için kendinizi frenlemeye değmez çünkü corollaya birşey olmuyor.Yetkili servise gidemessiniz lpg li araçla ama evet özel servisler var lpgli araçların çaresi oraları tercih edebilirsinz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 18 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 17, 2010, 22:52:02 »
onur yorumun için sağol, hafta sonu lpg firmasına gittim görüştüğüm kişi oranın sahibi ve mak.müh. bi arkadaş çok samim konuştuk ben servis 40bin bakımına 450 istiyor dedim o daha makul bir rakama yapalım orjinal malzeme ihtiyacı olursa servisten alırız dedi benim de kafam karıştı doğrusu, bu fiyata benzinle arabaya binmek zor ve daha garantinin bitmesine 1,5 yıl var.. taktıracağım kitte teleflex...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 17, 2010, 23:05:31 »
Hocam iyi güzelde niye teleflex.Teleflex 2500 tl muayene ruhsattır falan derken 2750 yakalsack..Forumda Bu kaslaara Atiker taktıranda var brc de lovatoda zavollide.Hepside çalısıyor sorun cıkarmıyor..Garanti dılşı sadece motor kalır mekanik garanti kapsamında kalır..Arkadasımın 2008 elegantının klima kompresörü 1500 tl ye garantıden degişti araçta brc sıralı lpg kiti var..Hocam kitinizi iyi bir ustaya taktırın.Taktıracagınız en iyi kitte brc veya  tartarini bu civarda 1500 tlye mal olur.Ben taktırdım 10 bin km oldu daha tık demedi.Geçip gecmedigini bile anlamıyorum.Brc my seguent 07 takılı benimkinde.Keşke ilk basta taktırsaydım diyorum.
Teleflex veya prins daha üstü sınıf araçlara yüksek silindirlilere öneriyorlar.Biizm arabalar atikeride kullanır brc yide..Yeterki bütceden haber ver.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ocak 17, 2010, 23:07:57 »
onur yorumun için sağol, hafta sonu lpg firmasına gittim görüştüğüm kişi oranın sahibi ve mak.müh. bi arkadaş çok samim konuştuk ben servis 40bin bakımına 450 istiyor dedim o daha makul bir rakama yapalım orjinal malzeme ihtiyacı olursa servisten alırız dedi benim de kafam karıştı doğrusu, bu fiyata benzinle arabaya binmek zor ve daha garantinin bitmesine 1,5 yıl var.. taktıracağım kitte teleflex...
bahsettiğiniz marka hakkında bilgim yok ben lovato kullanıyorum memnunum,parçalar yetkili servisten alındıysa hele ki sonkar sa hiç sorun olmaz iş takan kişinin yeteneğinde bilgisinde biter.Lpg kullanıyorum memnunum,mutluyum sorunsuzum.Sizi bekleyen tek sorun lpg de 15,20 bin km sonra maf sensöründe çıkıcak şaşırmalar.Bu şaşırmalar nedir?arac rölantideyke titremesi devirin ani oynaması falan ama oda kesin olucak diye bir şey yok ayrıca lpg olmayan e12 corollalardada oluyor bu sorun kronik diyelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 18 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 17, 2010, 23:15:31 »
Hocam iyi güzelde niye teleflex.Teleflex 2500 tl muayene ruhsattır falan derken 2750 yakalsack..Forumda Bu kaslaara Atiker taktıranda var brc de lovatoda zavollide.Hepside çalısıyor sorun cıkarmıyor..Garanti dılşı sadece motor kalır mekanik garanti kapsamında kalır..Arkadasımın 2008 elegantının klima kompresörü 1500 tl ye garantıden degişti araçta brc sıralı lpg kiti var..Hocam kitinizi iyi bir ustaya taktırın.Taktıracagınız en iyi kitte brc veya  tartarini bu civarda 1500 tlye mal olur.Ben taktırdım 10 bin km oldu daha tık demedi.Geçip gecmedigini bile anlamıyorum.Brc my seguent 07 takılı benimkinde.Keşke ilk basta taktırsaydım diyorum.
Teleflex veya prins daha üstü sınıf araçlara yüksek silindirlilere öneriyorlar.Biizm arabalar atikeride kullanır brc yide..Yeterki bütceden haber ver.
sorunsuz bir marka olduğunu düşünüyorum ve tekrar kalibrasyon gerektirmiyor, lpg firmasına gittiğim sırada AUDİ A3e taktıran bi arkadaşla konuştum, taktıralı 23.000 km olmuş taktırdığından beri ilk defa teleflex servisine geldiğini söyledi... bi boru mu delinmiş o nun için ...kısacacı sorunsuz bir kit istiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 17, 2010, 23:23:38 »
Lpg kitinizin özelliklerini biliyormusunuz bilmiyorum.Enjektör püskürtme süreleri benzin enjektörleri ile aynı.diğer (brc,lovato,tartarini,vs)prins de hariç hepsinin enjektör püskürtme süreleri daha yavaştır.Bu farkı da lpg deki fark edilmeyecek derecede ki bir performans düşüklüğüdür.Ayrıca taktıracağınız kite üreticileri ömür boyu garanti veriyorlar.Fiyat olarak nakit 1000Euro idi fiyatı daha değişmedi ise.Ruhsata işlenmesi aynı.Servis konusu araştırılır.Ki zaten sorun çıakrtmayacak bir kit (ki bu da ustanın da yeteneğiyle büyük oranda etkili).

Servisten çıkmak istemeniz servis fiyatlarının çokluğu mu yoksa lpg taktırmak istemeniz mi?

Eğer servis fiyatının yüksekliği ise 40bin bakımınız yüksek ve bir sonraki 80bin bakımına kadar fiyatlar daha makul.
Eğer lpg taktırmak isteğiniz ise garantiyi gözden çıkartıcaksınız.Servise yine devam emek istiyor iseniz de bazı yetkili toyota servisleri lg takılı araçları da servisine almakta.(Bulunduğum ildeki servis almakta.Bunun için bulunduğunuz ilde ki yetkili servise sorarsanız size söylerler zate alıp almadıklarını.)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 18 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 17, 2010, 23:29:49 »
Lpg kitinizin özelliklerini biliyormusunuz bilmiyorum.Enjektör püskürtme süreleri benzin enjektörleri ile aynı.diğer (brc,lovato,tartarini,vs)prins de hariç hepsinin enjektör püskürtme süreleri daha yavaştır.Bu farkı da lpg deki fark edilmeyecek derecede ki bir performans düşüklüğüdür.Ayrıca taktıracağınız kite üreticileri ömür boyu garanti veriyorlar.Fiyat olarak nakit 1000Euro idi fiyatı daha değişmedi ise.Ruhsata işlenmesi aynı.Servis konusu araştırılır.Ki zaten sorun çıakrtmayacak bir kit (ki bu da ustanın da yeteneğiyle büyük oranda etkili).

Servisten çıkmak istemeniz servis fiyatlarının çokluğu mu yoksa lpg taktırmak istemeniz mi?

Eğer servis fiyatının yüksekliği ise 40bin bakımınız yüksek ve bir sonraki 80bin bakımına kadar fiyatlar daha makul.
Eğer lpg taktırmak isteğiniz ise garantiyi gözden çıkartıcaksınız.Servise yine devam emek istiyor iseniz de bazı yetkili toyota servisleri lg takılı araçları da servisine almakta.(Bulunduğum ildeki servis almakta.Bunun için bulunduğunuz ilde ki yetkili servise sorarsanız size söylerler zate alıp almadıklarını.)
Aslında ben lpg taktımayı çok ciddi olarak düşünüyorum, madem lpg taktırınca motor garanti dışı kalıyor geriye fren balataları ve filtreler kalıyor, onlar için servise fazla para vermek istemediğim için özel servise orjinal yedek parçlarla bakım yaptırmak istedim.Özel serviste motora 5w 40 yağ koyacaklarını söylediler ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 17, 2010, 23:32:35 »
araba heralde en az 4 yasında ve 40bin km de.
lpg ye ne gerek ?
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 18 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 17, 2010, 23:34:07 »
araba heralde en az 4 yasında ve 40bin km de.
lpg ye ne gerek ?

Farklı bir bakış açısı:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 17, 2010, 23:40:24 »
Benimkide 2004 50,bindeyken lpg takıldı..Suan 60 binde brc var ve gayet memnunum..Aynı anda atiker takıldı başka bir corollaya..Prins veya teleflexe verilecek 1000 euro ya yazıok sadece.Brc de taksanız hiç sıkıntınız olmaz..Buna inanın..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 18 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 17, 2010, 23:47:46 »
Benimkide 2004 50,bindeyken lpg takıldı..Suan 60 binde brc var ve gayet memnunum..Aynı anda atiker takıldı başka bir corollaya..Prins veya teleflexe verilecek 1000 euro ya yazıok sadece.Brc de taksanız hiç sıkıntınız olmaz..Buna inanın..
aslına bakarsanız arada 500 tl fiyat farkı var ama brc den de şikayetleri olanlar var? ben sorunsuz olduğu için bu markayı düşünmüştüm, hatta ben konuşmaya gittiğimde A3 e taktıran biri geldi lpg de olduğu hiç anlaşılmıyor ve performans kaybı en az kit olduğunu düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 17, 2010, 23:48:55 »
Hiç garantili arabam olmadı , bilemicem :D
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline