Gönderen Konu: Gemballa Enzo'yu Yeniden Yapılandırdı  (Okunma sayısı 1125 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Gemballa Enzo'yu Yeniden Yapılandırdı
« : Ocak 15, 2010, 00:30:51 »


27 yıldır Porsche modifiye eden Gemballa bu kez alışkanlıklarını değiştirerek bir Ferrari modifiye etti. Hem de çok özel bir model olan Enzo Ferrari'yi. Ferrari'nin kurucusu olan Enzo Ferrari'nin adını taşıyan bu model ortada konumlandırılmış 12 silindirli bir motora sahip. 660 beygir gücündeki motoru ve elektrohidrolik şanzımanı ile 3.6 saniyede 100 km/s hıza çıkan Enzo'nun bir diğer özelliği ise her isteyenin sahip olamaması. Yani yeterince paranız olsa bile Ferrari kriterlerine uygun değilseniz Enzo sahibi olamıyorsunuz.

Sadece Alman firmaları üzerine çalışmadığını dünyaya kanıtlamak isteyen Gemballa, bu özel modelde yeni bir aero-kit kullanmış. Ön tampon altında kullanılan difüzör, ön aksa 35 kilogramlık bir bastırma kuvveti uyguluyor. Yeniden tasarlanan arka spoiler ve difüzör ise arka aksa tam 85 kilogrmalık bir bastırma kuvveti uyguluyor. Fren sisteminin optimum sıcaklıkta kalabilmesi için de otomobilin çamurluklarında gerekli işlemler yapılarak ihtiyaç duyulan soğuk havaya daha rahat ulaşılması sağlanmış. Tavana ve kapıların arkasına yerleştirilen hava girişleri ise gene soğuk havayı motora taşıyor. Yapılan tüm bu değişikliklerden sonra MIG-U1 adı verilen model Ferrari Enzo'ya göre önde 80 mm arkada ise 100 mm daha genişlemiş.

Yüksek hızlarda oluşabilecek yol tutuş zaaflarının önüne geçebilmek amacı ile yapılan iyileştirmelere, süspansiyon sistemi ile devam edilmiş. Yüksek hızlarda asfaltla öpüşüyormuşçasına yakın olan MIG-U1'in günlük kullanımda karşılaşabileceği engeller nedeni ile sorun yaşamaması için opsiyonel bir süspansiyon sistemi de sunuluyor. Bu sistem ile kullanıcı otomobilin yüksekliğini 45 milimetre daha arttırabiliyor.

Başarılı yol tutuşun son aşaması olan jant lastik kombinasyonu da hem performans hem de görsel olarak oldukça başarılı. Önde 10x19, arkada 13x20 tercih edilen jantların etrafında ise önde 265/35 arkada ise 335/30 ebatlarında lastik tercih edilmiş.

Tüm bu çalışmaların sonunda ise Gemballa müdahalesi ile 700 beygir güç üreten V12'nin tadına tam olarak varabilmek mümkün olmuş.

700 beygirlik motorun tadını çıkartırken, uydu navigasyonun, dvd-changer'ın, iPod bağlantısının ve 7 inçlik dokunmatik ekran ve 950-Watt gücünde amfinin de desteğini unutmamak lazım tabi.

Gemballa yetkililerin yaptığı açıklamaya göre MIG-U1 sadece 25 adetlik sınırlı bir üretim olacak.
 









:foto:
http://aktuel.mynet.com/galeri/otomobil/gemballe-mig-u1-gemballe-mig-u1/5102/126008/sayfa/1/

Link:
http://otomobil.mynet.com/haberler/1783-gemballa-enzoyu-yeniden-yaratti

Toyota Club Türkiye

Gemballa Enzo'yu Yeniden Yapılandırdı
« : Ocak 15, 2010, 00:30:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Eski Toprak Toyotacı
  • *****
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: Gemballa Enzo'yu Yeniden Yapılandırdı
« Yanıtla #1 : Ocak 15, 2010, 08:52:54 »
Erdi adalar uçmuş millet standartını bulamazken modifiyelisini yapmışlar satacaklar ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Gemballa Enzo'yu Yeniden Yapılandırdı
« Yanıtla #2 : Ocak 15, 2010, 11:11:27 »
heh budur yahu  uzun zamandır ferrarinin iyice kendini bozduğunu düşünüyordum bu araba çok güzel olmuş.eski ferrari geri dönmüş
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
Ynt: Gemballa Enzo'yu Yeniden Yapılandırdı
« Yanıtla #3 : Ocak 18, 2010, 01:16:06 »
Böyle bir arabam olacak mı acaba :D
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline