Gönderen Konu: Acik Hava Fİltresİ  (Okunma sayısı 2111 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Acik Hava Fİltresİ
« : Ocak 23, 2007, 02:15:38 »
MERHABA ARKADASLAR
BEN ACIK HAVA FİLTRESİ TAKTIRACAGIM AMA BENİM ARABAM VITZ(YARİS)1000cc VE 70HP BU GÜÇ İÇİN HAVA FİLTRESİ FARKLIMI YOKSA HEPSİ STANDART MI? BİRDE HAVA FİLTRESİNİ TAKTIGIMDA MOTOR KAPAĞINA SOĞUK HAVA GİRMESİ İÇİN YER AÇTIRMAM GEREKİYORMU

TESEKKÜRLER ARKADASLAR

Toyota Club Türkiye

Acik Hava Fİltresİ
« : Ocak 23, 2007, 02:15:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Acik Hava Fİltresİ
« Yanıtla #1 : Ocak 23, 2007, 02:31:56 »
Alıntı yapılan: Aykut Öksüz
MERHABA ARKADASLAR
BEN ACIK HAVA FİLTRESİ TAKTIRACAGIM AMA BENİM ARABAM VITZ(YARİS)1000cc VE 70HP BU GÜÇ İÇİN HAVA FİLTRESİ FARKLIMI YOKSA HEPSİ STANDART MI? BİRDE HAVA FİLTRESİNİ TAKTIGIMDA MOTOR KAPAĞINA SOĞUK HAVA GİRMESİ İÇİN YER AÇTIRMAM GEREKİYORMU

TESEKKÜRLER ARKADASLAR
[/quote]

Selam aykut bendim makinada aynı yani vitz.Bence o arabaya açık hava filtresi falan hikaye hiç boşuna kendini yorma.Al bir tane turbo yaris keyfine bak
TOYOTA SAHİBİ OLMAK BİR AYRICALIKTIR!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Acik Hava Fİltresİ
« Yanıtla #2 : Ocak 23, 2007, 17:58:09 »
Aykut Bey,

Forum Kuralları Madde 12- Mesaj yazarken, büyük harf kullanmak bağırmak anlamına geleceği için kesinlikle büyük harf kullanarak yazmayınız.

Lütfen dikkat edelim.

Hava filtresi ile ilgili açılan başka konular da var forumda. Onlara da bakabilirsiniz.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Acik Hava Fİltresİ
« Yanıtla #3 : Ocak 23, 2007, 18:37:23 »
zannersem zorluk cıkarıyo du acık hava.konuları bıras arastırsasnız konu açmaya gerek kalmasss....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Erkekler büyümez oyuncakları büyür....
    • FIRATPEN BALIKESÝR URETÝCÝ BAYÝÝ TEMPOPEN
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Acik Hava Fİltresİ
« Yanıtla #4 : Ekim 30, 2007, 16:28:41 »
eger sogugun geldigi biere koymazsan performance dusuklugu bariz bi sekilde belli oluo ama kitli alırsan pek bi sorun olmaz
Sag seritten tın tın gidrken sol serit bos olmsına ragmen arkma girip sellektor yapan syah GTİ ayndan sol seride panikli panikli bakma,birazda sag seride bakta ne oldgunu anla nde olsa altında 120 beygirlik arac var sedan diye kucmseme ıslak yolda pnikleme heleki yndaki tempopen logolarını gorupte icinde isci var diye hic kucmseme ne oldugunu anlıymazsın.sagdan biri kapatır glir bidaha unutamazsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Acik Hava Fİltresİ
« Yanıtla #5 : Aralık 01, 2007, 15:27:05 »
Alıntı yapılan: Aykut Öksüz
MERHABA ARKADASLAR

TESEKKÜRLER ARKADASLAR
[/quote]
Selam. Lütfen küçük harf.

Hava filtresi motor hacmine göre değişik ebatlardadır. Çünkü her motorun fiziki yapısı birbirinden farklıdır. Takacağınız çok büyük filtre daha çok hava emişini sağlayamayabilir. Çünkü birde emme manifoldunun yapısı hava emiş miktarını belirler. Bu içinde çok fazla parametre bulunduran bir konudur. Hava emiş sensörü, İşletim sistemi vb.
Size tavsiyem çok büyük olmayacak ve kesinlikle kaliteli bir marka seçmenizdir.
(Toz geçirgenliği az, hava geçirgenliği yüksek)
Bunu da eğer yeriniz uygunsa sadece orjinal hava filtre kutusunu kapağını çıkarıp emme manifolduna aynı boru yardımıyla bağlamanızdır. Yalnız kesinlikle sıcak hava almayacak şekilde ve mümkün olduğunca emme manifolduna yakın. Orjinal kutunun borularından filtreniz soğuk havayla beslenecektir. Ancak tavsiyem ısıya dayanıklı körüklü bir boru alarak tampon altından yine hava filtrenize extra soğuk hava beslemesi yapmanızdır. Yine de yeterince sıcak havayı önleyemiyorsanız motorla filtre arasına ısı kalkanı için soba kenarlarında kullanılan tarzda bir levha yerleştirebilirsiniz. Ancak bu aparatları sıkıca sabitleyin ve motorun hareketli aksamından koruyun.