Gönderen Konu: corolla ve avansis hakkında  (Okunma sayısı 1229 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Yeni Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
corolla ve avansis hakkında
« : Ocak 10, 2010, 15:15:59 »
arkadaşlar herkeze selam ben aranıza yeni katıldım.benim 95 model opel vectra gt arabam var bunu satıp toyota almayı düşünüyorum model yükseltmek için fakat forumlarda araştırdığımda toyota hakkında çok kafam karışıtı benim sizden ricam bu 2004 2005 toyota corolla hakkında bu araçlar konforu nasıl içerisine çokmu ses alıyor parça ve servis fiyatları çokmu aşırı. kimisi öyle bir anlatıyoki yok 30000 devirden sonra motor sesinden durulmuyor yol ve lastiksesini aşırı alıyor .bazılarıda çok konforlu ve rahat olduğunu söylüyor.tabi bunları okuyunca acaba 95 model vectram dahamı iyi değiştirmeyeyimmi diye düşündürüyor.sizden ricam 2004 2005 corolla sol ve avansis 1,6 hakkında bilgi istiyorum.avansis hakkında çok güzel şeyler okudum fakat bu araçların corolladan parça ve servis bakımları  çokmu pahalı bu konu hakkında bir kaç örnek verirseniz sevinirim gönlüm tabiki avansisten yana fakat fikir aldığım kişiler avansisin aşırı parça ve servis ücretleri olduğunu söylüyor.özetlersek konfor  olsun sessizlik  olsun bu araçlar hakkında bilgi almak istiyorum ayrıca avansis veya corolla 16 larda tüpte sorun yaşanıyormu ikiside 2004 20005 olacak cevaplarınız için şimdiden teşekkürler inşallah bizde toyotacı oluruz.

Toyota Club Türkiye

corolla ve avansis hakkında
« : Ocak 10, 2010, 15:15:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: corolla ve avansis hakkında
« Yanıtla #1 : Ocak 10, 2010, 15:20:10 »
valla ben 6,5 deviri gördüm ama bişi olmadı ne rahatsızlık ne bişi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 10, 2010, 15:35:42 »
 Hüseyin Bey,
 Öncelikle kendinizi Tanışma bölümünde tanıtmanızı rica edeceğim, ayrıca eğer geçekten yardım almak istiyorsanız eksik profil bilgilerinizi de girmelisiniz.
 Bu arada 30000 devir yapan motor bence o kadar ses çıkarır...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Yeni Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 10, 2010, 16:12:02 »
arkadaşlar yardım edecek kimse yokmu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • uçak
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 10, 2010, 16:15:16 »
opelle kıyaslarsak toyotanın her ama her modeli daha konforludur.Corolla ile avensisi kıyaslarsak(bende ikiside var)Bakım maliyeti olarak fark yok,parçada ise çok cüzi fark var.Konfor diyorsan avensis bir tanedir.Opelin vectrası vosvosun passatı fordun mondeosu rakipleridir.konforda avensis bunların içinde mondeoyla kafa kafayadır.passat 3. sırada,vectra ise corolla ile yarışır ama kaybeder.Alacaksanız ve gücünüz yeterse 2005 ve üzeri avesis alın bakın keyfinize.LPG konusundada hep denilen şudur"toyota gibi LPG ye uyumlu araba yok"Ben 5 yıldır corollamda kullanıyorum şeytan kulağına kurşun 1 sefer bile LPG den sıkıntım olmadı.Avensiste ise 1.6 larda sıkıntı yok,2000 cc.motorlarda LPG takılamıyordu ancak bu aralar yeni bir marka bu konuda çalışıyormuş.Size nacizane tavsiyem 1.6 elegant avensis'lenin:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 10, 2010, 19:06:06 »
arkadaşlar yardım edecek kimse yokmu

Hüseyin Bey,
 Kendinizi tanışma bölümünde tanıtmanızı rica etmiştim ama heralde tam olarak tanışmanın önemini anlayamadınız...
 İnsanlar tanımadıkları insanlarla konuşmazlar, o yüzden siz kendinizi tanıtmadan kimse size yardımcı olmaz diye düşünüyorum...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #6 : Mayıs 08, 2010, 22:27:06 »
konu ocak'ta açılmış ama yinede yazmak lazım,

belli bir devirden sonra sesten içerde duramayan arkadaşını zkimse tanışmak isterim, hız gibi bir tutkum yoktur ancak 6bin devirde dahi içerde "gürültü" olarak adlandırılacak bir ses duymadım ben.. illa ki yüksek devirlerde motorun çıkardığı bir ses olacaktır, ama hiçte rahatsız edici bir ses değildi.

Konfor mevzusuna gelirsek, buradaki herkes gibi arkadaş çevresi-aile bireylerinina rabası derken birçok araç kullandım ancak kendi arabamın konforunda değildi hiçbiri. Kendi aracımıza alışmış olmamızda bir etkendir tabi ama yinede avensis hepsinden konforluydu..

size bilgi verecekse, 98 vectra kullanmışlığımda var, direksiyonuda arkadaşımın o 98 vectra sında öğrendim zaten, ancak 99 avensis hep daha konforlu gelmiştir. 95 vectra ile 98 vectra arasıdnaki konfor farkını test etme imkanınız olmuşsa bu bilgi işinize yarayacaktır.

Verdiğim bilgileri-karşılaştırmaları 99 avensise göre yaptım haberiniz olsun.

İyi günler.