Gönderen Konu: toyota avensis te 600 km de valvematik arızası  (Okunma sayısı 7202 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
toyota avensis te 600 km de valvematik arızası
« : Ocak 10, 2010, 01:19:50 »
Değerli Üyeler.
Merhaba herkese. 2009 aralık ayının sonuna doğru aldım Avensis'i. Yakıt tüketiminin oldukça yüksek olmasına önce pek aldırış etmedim. Zamanla oturur dedim. Yokuşta kalkış anındaki tıkanma ile tuhaflığın iyice farkına vardım. 600. km de uyarı ekranındaki tüm arıza ışıklarının yanmasıyla serviste aldım soluğu. 2-3 saat içinde acı haber geldi. Yeni doğmuş çocuğun yoğun bakıma alınması gerekiyordu. :)  Valvematik arızalıydı. Toyota markasının altındaki noktalı yerleri neyle doldurduğumu az çok tahmin edersiniz. Araç 2 gün serviste kaldı. Cihaz İstabul'dan getirtilip değiştirildi. Aracı kaldığım yerden kullanmaya başladım. Yukarda sözünü ettiğim şikayetlerin hiç biri kalmamıştı. İyi de onca para sayılan yepyeni bir araç daha yolun başındayken tekliyorsa ilerde kimbilir neler gelecek başıma. Tedirginim anlayacağınız.

Sevgiler

Toyota Club Türkiye

toyota avensis te 600 km de valvematik arızası
« : Ocak 10, 2010, 01:19:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • uçak
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota avensis te 600 km de valvematik arızası
« Yanıtla #1 : Ocak 10, 2010, 01:41:24 »
Öncelikle geçmiş olsun.Kafanıza takmayın bence zira sorun düzelmiş ve arızalı parça değiştirilmiş.Avensis zaten efsanedir ve toyota markasıda bence piyasadaki en güveniliridir.Ben çok duydum opelleri,vosvosları,pejoları fabrikadan çıktıktan sonra meydana gelen arızalarının bir türlü giderilemeyip yama gibi üzerinde kaldıklarını.Yeni avensislerde motor malumunuz farklı.Hatırlarsanız VVT-i motorun ilk uygulandıkları araçların ECU'ları değiştirilmişti.Sonrasında yıllardır herkes memnun ve bence araçlar içinde en güzel ve sorunsuz motor olarak namını yaymıştır.Aracınız Toyotaysa sizin tedirgin olmanız yersizdir.Bundan sonra sizden aracınızla ilgili deneyimlerinizi iletmenizi bekleriz.Mesela benim tespit ettiğim birşey var;önceki kasalara göre arka tarafının daha dar olması yanılıyormuyum?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 10, 2010, 01:48:30 »
   Herkes sıfır arabanın problemsi olacağını düşünür ama en çok problem çıkma olasılığı sıfır araçlardadır.Çok çok geçmiş olsun Tuncer bey.Ama canınızı sıkmayın bunun için.Olabilecek şeyler bunlar.Arkadaşım benden sonra aldığı Crafter minibüsünün motoru PDI bakımındayken motorunun değiştirilmesi gerektiği gerçeği ile karşı karşıya kaldılar.Siz aracınızı sevmeye ve onunla mutlu olmaya bakın..Sağlıcakla kalın........
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Ocak 10, 2010, 02:42:31 »
malesef bazen böyle şeyler olabiliyo...ama emin olun mükemmel bi araç sahibisiniz...bundan sonra kolay kolay üzmez sizi... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 10, 2010, 07:33:01 »
 Valvematik Toyota'nın yeni kullanmaya başladığı bir teknoloji. Elbette ki hiç bir şey bahane olarak kabul edilemez bu konuda fakat bence de önemli olan siz sorunu yaşadığınızda Toyota'nın bu duruma sahiplenmesidir.
 Biraz mide bulandırıcı bir durum olabilir ama bence hiç kafanıza takmayın. Bu ilk ve son sorununuz olmuştur içiniz rahat olsun...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Verso
« Yanıtla #5 : Ekim 01, 2010, 23:56:53 »
merhaba
bende 2011 verso var bu aracın motoruda 1.6 benzin valvematik
toyota bu motora sahip araçların tümünün valvematik parçasını değiştiriyormuş arıza vermese bile. bu konuda bilgisi olan varmı acaba.benim araç 3000 km de ve arıza vermedi. yani benim araçtaki parça sağlam mı demek acaba. çünkü lpg taktıranlar var ve bu parça lpg taktırdıktan sonra arıza verebiliyormuş.bilgisi olanlara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 02, 2010, 22:59:25 »
Hangi valvematic parçasını değiştiriyorlarmış ?? Gerçekten çok merak ettim. Benim bu 2. valvematic motorlu Aurisim ilkinde 18.700de sattım tık demedi sıfır arıza.. Buda 16.750 kmde bundada bir sıkıntı yok 7-7.5 arası yakıyorum ve iki araçta multimodedu. Rivayetlere inanmayın tüm araçların değişiyormuş filan diye.. Sıfır araçtada arıza çıkabilir sonuçta kul yapısı..
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Ekim 04, 2010, 15:54:53 »
Öncelikle geçmiş olsun. Sıfır araç alıp onca para verip böyle arıza gerçekten kötü bir deneyim ama hemen çözmüş olmaları markanın arabasına sahip çıkmasını gösterir. Bende haftaya avensis elegant ekstra aracımın teslim edilmesini bekliyorum umarım böyle bir durumla karşılaşmam...
Herkese kazasız günler dilerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 04, 2010, 16:38:13 »
öncelikle geçmiş olsun diyorum.Sıfır hatalı ürütim diye bir kavram yoktur zaten ama bu oran hep minimize edilmeye çalışılır  inşallah bu ilk ve son arızası olur
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Temmuz 08, 2011, 12:48:56 »
Merhaba bende yaklaşık iki ay önce avensis aldım. yokuş yukarı ve kırmızı ışıkta kalkışta sıkıntı yaşamaktayım arabanın gaz pedalı geç yanıt veriyormuş gibi geliyor. birde düz yolda araba yükte iken muhtemelen motordan  yüksek bir vızırtı sesi geliyor. ayağımı gazdan çekince kesiliyor sizde de böyle bir sorun varmıydı? teşekkürler. :huh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #10 : Temmuz 08, 2011, 13:05:43 »
Avensiste sorun olması ilginc bir sey ama sorunun hemen çözülmesi kesinlikle muhteşem bir şey! O gaz pedalı sorununu en yakın servise iletyin derim ya da kullanım şeklinizi değiştirin biraz deneyin eğer hala aynı sorun varsa servise gidin derim.