Gönderen Konu: AE101 Problem????  (Okunma sayısı 4258 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
AE101 Problem????
« : Ocak 09, 2010, 14:40:01 »
Herkese Merhaba Arkadaşlar.Kurban bayramı öncesi 97 xei aracımla bir ineğe çarptık :( Neyse Arabayı yaptırdık falan ama bir problem var.Hava Filtresinin 1 tırnagı kırılmıştı ve arabayı geçen hafta çıkarttık.Ama Egzos patlama sesi gibi bir ses geliyor ve hava filtresi kapağını atıyor.Hava filtresinin kenarlarındaki fitilleri de azda olsa büküyor.İlk o gün yaptı ve birde bugün gaza biraz yüklenince yaptı.Bunun sebebi nedir.O Tırnagın kırık olduğu yerden kaçak mı yapıyor.Ne Yapmalıyım.Spor hava filtresi takmayı düşünüyorum onun yerine önümüzdeki ay falan bakalım bir daha yapacak mı bu haliyle aynı şekilde o sesi.Sizce sorun o tırnagın kırık olmasından mı kaynaklanıyor?

Toyota Club Türkiye

AE101 Problem????
« : Ocak 09, 2010, 14:40:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
Ynt: AE101 Problem????
« Yanıtla #1 : Ocak 09, 2010, 14:42:11 »
Hocam aracınızda lpg var mı ?
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ocak 09, 2010, 14:58:41 »
Evet LPG li araç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 09, 2010, 14:59:11 »
Hocam aracınızda lpg var mı ?
Evet Lpg varsa ve sıralı sistem değilse ateşleme düzenini kontrol ediniz, durum çarpma ile ilgilide olmayabilir tesadüf aynı zamana denk gelmiş olabilir. Öncelikle buji kablosu ve bujiler ile distribütörü kontrolde yarar var, lpg ateşlemede problem istemez (çarpma ile ilgisi var ise tek nokta sıralı sistemde hava emiş sağlıklı olmalı eğer hava alıyorsa emme manifoltu gerekli vakumla çekemez ve gaza yüklendikçe mikserden gelen gaz ortamda yoğunlaşırsa motor sıcaklığıyla beraber ortamda bulunan gaz parlar dolayısıyla en zayıf yer olan hava filtresi plastik kutusunu yerinden çıkartır derhal sorunun çözülmesinde yarar vardır.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ocak 09, 2010, 15:05:04 »
Bujileri değiştirdik çıkarınca arabayı.Benzinde olmuyor sorun Lpg den sanırsam.İzah etmişsiniz zaten olayı teşekkür ederim cevapladığınız için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 09, 2010, 15:23:46 »
Rica ederim. Benzinde zaten olmaz çünkü benzinde emme manifoltundan ecu aracılığıyla debimetre ve sensör yardımı ile gerektiği kadar hava alır benzin enjektörlerden direk yanma odasına alınır dolayısı ile benzinde yapmasının mümkün değil, sorun lpg sisteminizde değil emme manifoltunun kaçak nedeni ile yeteri vakumu sağlayamaması gibi görünüyor fakat usta değilim neden başka bir şey de olabilir benimkisi sadece bir görüş inşallah sorunu en kısa zamanda çözersiniz.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ocak 09, 2010, 20:09:02 »
bende de aynı sorun vardı. formda denildiği gibi bujileri ve kablolarını değiştirdim. usta bir de  hava filtresine yaylı kapak takalım dedi, taktırdım. yaklaşık 1 sene oldu herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 10, 2010, 00:02:33 »
öncelikle geçmiş olsun. umarım fazla bi hasar yoktur. efsane kasada normal lpg varsa en sık rastlanan ve neredeyse tek sorun budur. bizim de 97 xli var bu sorun bizde de vardı. ateşlemede problem olunca araç gazı yakamıyor, biriken gaz hele birde araca birden yüklenirsen patlama yapıyor. bu toyotaya has bir problem değil diğer tüm markalarda yapıyor(normal lpglerde). aracın bobinini, kablolarını, bujilerini kontrol ettir. bişey çıkmazsa motora lpg veren boğazı kontrol ettir. yerinden kaymış olabilir. geçmiş olsun. ha birde hava filtresini de kontrol et.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ocak 10, 2010, 23:59:49 »
Arkadaşlar yorumlarınız için Teşekkür ediyorum.Bujileri ve kabloları değişti.Hava filtresinin kutusunun 1 tırnağı kırık.Sanırım oradan az da olsa kaçak alıyor.Arabada başka bir problem yok.Masrafa gelince kaput,ön tampon,Radyatör,Farlar,cam,v.s Yaklaşık 7000 tl gibi birşey tuttu.Parçaları Orjinal parça toyota yetkili servisten getirttirdik.Allahtan Adamla anlaşma yoluna vardık ta...Allah herkese kazasız belasız sürüşler versin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 11, 2010, 15:38:31 »
geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #10 : Ocak 26, 2010, 23:03:54 »
aynı sorun benm araçta da oluodu. bi kaç yere sordum bujiler bu ji kabloları flan dediler deiğiştirdim yine olmadı hava filtresine yaylı sistemi önerdiler ama aklıma pek yatmadı çünkü ortada bi problem var bu problemi çözmek için değil havafiltresinin kapağını patlatmamak için bu yaylı sistem . aradan 1 ay flan geçti araba yolda giderken stop ediordu .5 10 dk bekliordum sora tekrar stop ediodu . ateşlemede olduğuu biliodum ustaya götürdm distrübitörde çatlak varmş görevini yerine getiremiomuş haliylede ateşlemeyi kesiodu. distrübütörü değiştirdim şimdi araba ne stop edio nede o patlama oluo . o patlamada ateşleme sistemiyle alakalı saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Şubat 02, 2010, 22:15:36 »
Yorumunuz için Teşekkür ederim.Zaten Bi daha da yapmadı Araç o günden beri.Yinede Aklımızda Bulunsun Bakarsınız bir gün lazım olur ..