Gönderen Konu: vites geçmiyor  (Okunma sayısı 22665 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: vites geçmiyor
« Yanıtla #20 : Aralık 26, 2010, 23:27:45 »
güncel
Toyota corolla 98 model  xli  .   1.6  benzin+lpg

223000km

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 26, 2010, 23:27:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '16
« Yanıtla #21 : Aralık 26, 2010, 23:35:54 »
Valla ben bu geri vitesin zor geçmesi olayından çok memnunum... Hanım kullanırken 3. vitesten 4'e atmak istediğinde ya da 5'den 4'e düşürmek istediğinde geri vitese geçirme ihtimali çok azalıyor... :)

:D:D:D
2016 Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 21, 2011, 10:22:19 »
Anladıgım kadarıyla u vites geçmeme veya sert geçme olayından herkez müzdarip ben dahil.Çözümünü bulan yaptıran var mı.Ben baskı balata degiştirdim orjinal aysın aldım.şanzıman yagını degiştirdim.debriyaj alt merkezini degiştirdim.debriayj hidroligini degiştirdim.havasını aldırdım .ama hala 1 geçerken dişli geçiyor bazen öyle güzel oluyor ki hah diyorum düzel bazende alenen odun gibi oluyor.Valal ben anlama veremiyorum heralde bu iş için 1000 liraya yakın harcadım hala aynı degişen birşey yok.Yanlız başka bir yerde birşey okudum bu baskı balata degişimi esnasında volan a torna yapıyorlar bundan dolayı volan inceliyormuş vede ayırma yapmıyormuş yani siz debriyaj bastıgınız baskı hala dönmeye devam ediyormuş şanzumanda harekewt oldugundan dolayıda vites geçişleri zor oluyormuş.Ben servise gittigimde birşey dikkatimi çekti araç çalışırken life kaldırdılar araç viteste olmadıgı halde tekerleri çok yavşada olsa dönüyordu.Ustaya dedim ne iş abi araba viteste degil niye dönüyor bu dedim birşeyler zırvaladı ama bana mantıklı gelmedi .Bakalım yag degişimine gidince kendi ustama tekrar danışacam bakalım ne diyecek .Bu arada sorunu çözen seebini ulan bir arkadaşımız varsa cevabını yazsın herkes sebeplensin .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #23 : Kasım 22, 2011, 00:11:44 »
Benim sorunu ben, baskı  balata  değiştirerek çözdüm. ayşın marka takıldı. 9 aydır kullanıyorum.Çok nadir de olsa geri vitese atarken ilk denemede geçmediği oluyor.2. de veya 3. de geçiyor. bunu dışında vites geçme yada zor geçme sorunu yok diyebilirim.
Toyota corolla 98 model  xli  .   1.6  benzin+lpg

223000km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 22, 2011, 17:39:10 »
Bende aysın marka orjinal baskı balata ve orjinal şanzıman yagı kullandım .Bende geçmem gibi sorun yok .Benim derdim sert ve dişli geçmesi ama bazen öyle oluyor ki şıkır şıkır oluyor bazen sert ve dişli oluyor benim genel anlamda geride felan sıkıntım yok şık diye geçer diger viteslerde de genel anlamda 1 ve 2 de ama daha çok 1 de sıkıntı çekiyorum .geçiyor faka böyle bir pamuk gibi degil .Bakalım bakıma gidince ne diyecekler
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "