Gönderen Konu: İslam Otomobili Geliyor  (Okunma sayısı 2072 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
İslam Otomobili Geliyor
« : Ocak 07, 2010, 22:45:13 »

'İslam otomobili' için İran ve Türkiye bakanları buluşuyor. İran Sanayi ve Maden Bakanı Ali Akbar Mehrabian ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün bugün masaya oturarak işi nihai aşamaya getirmesi bekleniyor.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, anlaşma halinde üretim Türkiye'de olacak. Yıllardır gündemde olan ve bir çok İslam ülkesinin dahil olacağı belirtilen ortak otomobil projesi hız kazandı.

Daha önce "Güçlerimizi birleştirirsek, dünyanın en iyi aracını üretebiliriz. Amacımız, insanların İslami gururlarını kabartmaktır" diye açıklamalar yapan İranlı Bakan Mehrabian, projeyi 2011'e kadar sonlandıracaklarını açıklamıştı.

ÜÇ YAKIT ALTERNATİFİ
Halihazırda Samand markası ile üretim yapan fabrikanın ürettiği araçlar Türkiye'de de satılıyor. Samand'ın Türkiye distribütörü olan MYS Otomotiv'in Genel Müdürü Yiğit Seskır uzun süredir bu proje üzerinde çalıştıklarını ve Türkiye'de üretim yapacaklarını söyledi.

Seskır, "Üç değişik yakıt alternatifi olan araçlar yapılacak. Doğalgaz, benzin ve dizel. Şu anda üretim kapasitesi ve yer konusunda görüşmeler sürüyor" dedi.

Yeni bir model yaratılacağını da belirten Seskır, ortak üretim yapacaklarını söyledi. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İran ziyaretinde gündeme gelen 'Serbest Sanayi Bölgesi' projesini de masaya yatıracak.

Sınırda kurulması planlanan enerjiyi İran'dan teknoloji ve know-how'ı Türkiye'den alacak olan proje kapsamında ortak komisyon çalışmaları yapılacak.

Heyette bunun dışında konuşulacak konular arasında alüminyum ve demir çelik yatırımları bulunuyor.

Link:
http://finans.mynet.com/haber/AnaSayfaHaberler/07Ocak2010/O1262855760812/0/-Islam-otomobili--geliyor

Toyota Club Türkiye

İslam Otomobili Geliyor
« : Ocak 07, 2010, 22:45:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: İslam Otomobili Geliyor
« Yanıtla #1 : Ocak 07, 2010, 22:54:35 »
al işde buradan yak.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 07, 2010, 22:59:24 »
al işde buradan yak.
? Kötü bir haber mi anlamadım senin yorumunu.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 07, 2010, 23:03:47 »
al işde buradan yak.

Nasıl yakalım ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 08, 2010, 08:06:08 »
  Güzel paylaşım Erdi.

Ben bir kaç sene önce fuarda görmüştüm bir araçlarını (İran yapımı) ama motor kaputunu açınca içinden Peugeot çıkmıştı. İlginç bir ikilem gibi geldi bana. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 08, 2010, 08:26:49 »
Bakalım arkası gelecek mi? Sadece dilek olarak kalmasa bari.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 08, 2010, 09:17:53 »
Samand markasının türk otomotiv endüstrisinin tecrübesi ile birleşip biraz daha dünya pazarlarına uygun modeller üretir hale gelmesi mantıklı bir adımdır; fakat bunun "islam otomobili" saçma bir sloganla sunulması işi sulandırabilir. Ayrıca islamın böyle pazarlama aracı olarak kullanılması hoş değil.
Herşeye rağmen girişimcilerimizin samand ve  proton gibi markalara bakıp biraz utanması lazım artık. Hiç bişey yapamasalar, alınıp satılan bu kadar firma var , bi ele geçirme operasyonu yapılamaz mı? Bu kadar gümrük duvarı ile korunuyorlar, hala bi hareket yok. Hani bizim otomobil markamız?
İranlı bakan İslam'ın gururundan bahsetmiş. Türklüğün gururu ne olacak? Hani o cami inşaatında hediye gelen değerli taşları harca döken büyük mimarın gururu ne olacak?
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 08, 2010, 13:36:54 »
biz anca iranlılardan bile ortaklık dileniriz.bizimkilerden bir cacık olomaz.sen kendi arabanı yaptında iranlılarla ortaklığın kaldı.sankii iranda kendi arabasını yapıyor pejo çakması bi halta yaramayan araçlar.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 08, 2010, 13:44:22 »
Medya da hakkaten dedikleri kadar var yani, Toyota ile GM ortak otomobil yapınca Hristiyan Otomobili mi oluyor? Suzuki ile Maruti ortak oldu da ortaya Hindu Otomobili mi çıktı?

Türkiye ile İran ortak otomobil yapınca içinde gül suyu ikramı, kıble göstergesi veya terlik kompartmanı mı olacak?
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #9 : Ocak 08, 2010, 13:47:13 »
biraz politik bir yazı olabilir bunun için baştan özür diliyorum..

kürt açılımı sebebiyle  başbakan meclis kürsülerinde türk,kürt , laz ,çerkez , abaz... kardeştir dedi... din , dil , ırk ayrım yapmıyoruz dedin..

pekiiii bu islam arabasıda neyin nesi... sen bu arabanın adına islam arabası dediğin zaman... hristiyanlar , museviler , yahudileri  ayırmış olmuyormusun......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 08, 2010, 13:48:30 »
Medya da hakkaten dedikleri kadar var yani, Toyota ile GM ortak otomobil yapınca Hristiyan Otomobili mi oluyor? Suzuki ile Maruti ortak oldu da ortaya Hindu Otomobili mi çıktı?

Türkiye ile İran ortak otomobil yapınca içinde gül suyu ikramı, kıble göstergesi veya terlik kompartmanı mı olacak?

:rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 08, 2010, 13:51:54 »
pekiiii bu islam arabasıda neyin nesi... sen bu arabanın adına islam arabası dediğin zaman... hristiyanlar , museviler , yahudileri  ayırmış olmuyormusun......
Zaten "İslami Otomobil" diye yola çıkıldığını zannetmiyorum Muzaffer bey, medya standard AKP+İran kalıbına oturtmak için öyle yazmıştır. Eğer hakkaten öyle ise durum vahim zaten :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #12 : Ocak 08, 2010, 13:55:40 »
Zaten "İslami Otomobil" diye yola çıkıldığını zannetmiyorum Muzaffer bey, medya standard AKP+İran kalıbına oturtmak için öyle yazmıştır. Eğer hakkaten öyle ise durum vahim zaten :)
çok doğru soyluyosunuz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 08, 2010, 14:27:34 »
Olay bir Türk ve bir de iran şirketi arasında geçiyor. Bakanlar orda kanımca arabulucu ve teşvik edici konumdalar. Yani bu bir hükümet projesi değil. Ayrıca motor da büyük ihtimalle yine dışarıdan gelir.
Serbet bölge meselesine gelince, dörtyüz senedir birbirinin sınırına saygılı olmuş iki ülke ortodoğuda zor bulunur. Ticari ilişkileri geliştirmek için geç bile kalındı. Daha dün kanlı bıçaklı olmuş Almanya ile Fransa'nın bugün Avrupa Birliği çatısı altında entegrasyona doğru gittiğini unutmayalım. Onlar da hiç sevmezler birbirlerini ama saygı başka bişeydir. Paranın dini de yoktur ideolojisi de. Komşu komşuya bir kap yemek göndermek için illa benim gibi giyineceksin, benim seyrettiğim kanalı seyredeceksin diye şart koşmaz. Tabi bu sözüm öncelikle İran'a çünkü zamanında büyük hatalar yaptılar.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 08, 2010, 15:01:11 »
Beğensek de beğenmesek de İslam dairesindeyiz.Biz kendimizi nasıl görmek istersek isteyelim, bize dışarıdan bakanlar Müslüman olarak görüyorlar bizi.Norveç'te en son yaşanan olay bir örnek.Önyargılar bir örnek.Ne kadar çağdaşız, dinimizi dünyamıza karıştırmayız desek de biz dışarıdan geniş bir Müslüman toplumunun üyeleri olarak görülüyoruz.
Dışarıda bulunanlar bilir, Türk diye bizleri kendilerine daha yakın görmüyorlar ne yazık ki.

İslam arabası demek doğru değil. Ama bu insanların yaptığı, başkasına muhtaç olmadan gerçekleştirdiği bir proje olması açısından heyecan verici bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 08, 2010, 18:40:07 »
Medyanın bu gazına toyotatrclub'ın alet olmayacağını düşünürdüm.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 10, 2010, 17:38:33 »
Medyanın her konuda gazı var. Hiçbir gaza gelmeyen varsa beri gelsin.