Arkadaşlar Siirt te yaşamaktayım 2000 Model corollam var (1.6) fren balataları, ön panjur ve sanırım arka amortisör (sol) değiştirilmesi gerekecek. Ancak bulundugum ilde parça bulamıyorum. Bana şu konuda tavsiyelerde bulunabilirmisinz?
1-) aracımı 300 km öteye diyarbakır a servise mi götüreyim
2-) parçaları temin edip bi ustaya mı yaptırtayım
3-) iyi bi tamirci bulup tüm yetkiyi ona mı vermeliyim ( ki burda iyi tamirci şuana kadar pek duymadım )
son olarak parça temin edebileceğim ucuz ve kaliteli bi site- dükkan çıkmacı vs... tavsiyenizi beklerim
teşekür ederim güvenilir yerdir inşallah.
sömestr tatilinde memlekete gideceksen , gidince düzgün bir serviste yaptır bence
Amortisörü tek değiştirmek pek sağlıklı değil, fren balatalarının değişimide öyle çok komplike bir işlem değil, aynı şekilde panjurda.
Ancak amortisörü kışın değiştirmenizi pek tavsiye etmiyorum çok kötü bir durumda değilse baharı havaların ısınmasını bekleyin. Bence parçaları kendiniz temin edip orada bir ustaya taktırın çünkü bahsettiğiniz parçalardan öyle söküp takması çok problem olacak komplike bir parça yok. Amortisör için kyb veya tokiko diyor genelde arkadaşlar bu iki markadan şaşmamak gerektiğini belirtiyor.
batman da iyi ustalar mevcut. ayrıca japon parçacıları da var zaten siirt batman arası 90 km. yok eğer yetkili serviste yaptırmak istiyorsan da d.bakır kardelentoyota iyi bir servis..
onur bey yardım edermısınız