0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bora Bey; Kendinizi Tanışma bölümüzde tanıtınız. Ayrıca mesajlarınızı yazarken daha özenli davranmanızı rica edeceğim...
ne dedi ki?
garantiye girir mi ?acaba boyle bir proplemle karşılaşan var mı
proplem demiş arkadaş ne büyük hata,
2008 toyota coralla 22 000 km de arka amortisorler ses yapıyor servisi aradım inceleme yapılıp genel merkez karar verecek dediler 22 000 de ki aracın bu sorununu garantiye girir mi ?acaba boyle bir proplemle karşılaşan var mı amortisorler i garanti kapsıyor mu araç 22 0000 de
neyse çok şey yazdımda sildim,kolay gelsin bol bol uyarın bilgi,resim,döküman paylaşmak yok.TDK forumu zaten burası.
Çok mu zor yazım kurallarına uymak, derdini uygun cümlelerle anlatmak... Bu sitede yazışmasını bilenle çok şeyler paylaşılır...
Dedi... Ayrıca herkesin kendi işine bakmasını rica edeceğim... Koca insanlara her defasında Türkçe'ni düzelt demek bizim de hoşumuza gitmiyor ama kural böyle...
Serkan Bey; Forum yönetimi kesinlikle Türkçe'si bozuk insanlara yardım yada paylaşımda bulunmayacağız görüşünde değil!Ancak kurallara uymamak için gayret gösteren insanlara da yardım etmemizi de kimse bizden beklememeli... Hızlı yazımla ilgili bahanelere ben hiç itibar etmiyorum. Benim 1700 küsür mesajım var ama birinde bile tek harf hata bulamazsınız. İnsanlar zaten genelde sorun ve sıkıntılarını iki satır yazıyla belirtiyor. O mesajınıda yazdıktan sonra gözden geçirip öyle paylaşsın. Biz kimseye bağlaçlara dikkat etmiyorsun, devrik cümleler kuruyorsun diye uyarıda bulunmuyoruz. Sadece yazdığı kelimelere dikkat etmesi konusunda uyarıda bulunuyoruz. Yazılan mesajların kalıcı olması yıllar sonra bile bu mesajların incelemesi demek. Hataların sahipleri tarafından düzeltilip tekrar edilmemesi için uğraşıyoruz. Dikkatsiz yazılan mesajları silmiyoruz, yada tekrar kimse bir şey yazamasın diye konuyu kilitlemiyoruz. Sadece düzeltilmesini istiyoruz. Ben şahsen üyelerin Forum Kuralları'nı eleştirmesinden sıkıldım. Tahmin ediyorum ki diğer yönetici arkadaşlar da benle aynı fikirdedir. İnsanlar kurallara uymak yerine alternatif üretmeye çalışıyor. Önceliğinin paylaşım ve dostluk olduğu bu ortamın bu kadar sağlam ve köklü olması ancak bazı kurallar ile mümkün. O yüzden kuralları yargılamak yerine bence uygulamaya gayret edelim. Unutmayalım ki bu kurallar hepimiz için geçerli. Eğer kurallarla ilgili gerçekten bir problem olduğunu düşünsem ben de karşı dururdum... Saygılar...
Pek çok forumda türkçe diye bir dil kalmamış, insanlar apayrı bir dil oluşturmuş ilginç bir şekilde birbirlerini anlıyorlar, hızlı yazabilmek için sesli harfleri kullanmıyorlar, sevimi olduğunu sandıkları için güzel yerine güsel diyorlar..vs vs vsbu forumun dil kuralları konusunda hassas olması bence çok çok iyi bir durum, eksik ve bozuk konuşmanın, türkçeyi katletmenin savunulacak bir yanı yok, ama üyelerin önce kendilerini tanıtmaları konusundaki israrı pek gerekli bulmuyorum, kalıcı olanlar zaman içinde birbirlerini yeteri kadar tanıyorlar nasıl olsa, geçici olanları ise tanısak ne olur tanımasak ne olur
yazdığınız mesajı tekrar inceleyin, harf hatanızı görün ve kendinize uyarıda bulunun lütfen... ayrıca; toyota yetkili servisine gidince yerel şiveyle konuşursanız yardımcı olmayacaklar mı?
Serkan Bey; Yazılan mesajların kalıcı olması yıllar sonra bile bu mesajların incelemesi demek.
Gerekli düzeltmeyi yaptım. Bence siz de üstünüze düşeni yapın. Kuralları yargılamak yerine uygulamaya gayret edin...