Gönderen Konu: Yeni Nesil Corolla  (Okunma sayısı 5144 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Yeni Nesil Corolla
« : Ocak 21, 2007, 20:14:05 »
Toyota yeni nesil Corollasının tanıtımını yapmaya başladı. Tabi bu Türkiye'deki adı. Toyotasa nın internet sayfasını açıp ordan inceleyebilirsiniz. Fotoğrafları ve videoları var.
Toyotasa

Toyotanın japanyo adresinde corollanın adı bile değiişmiş. Hatta önündeki amblem bile Mazdaninkine benziyor. Sedanı Axio diye adlandırılmış. İşte Axio

Ayrıca yeni nesil Corolla için genel merkezden mesaj geldi ve mesajda; "Siz toyota dostlarını deneme sürüşüne davet ediyoruz. Yeni nesil Corolla ları ilk siz test edin istedik. Plazalarımızdan randövü alıp test sürüşüne katılın süpriz hediyelerimizden de yararlanın" dediler.

Eh ben Ankara'da olduğum için burda bana yakın olanların birinden randövü alıp test edeceğim. Test verilerimi ve düşüncelerimide sizle paylaşırım.

Ne diyim, vatana millete hayırlı olsun.

Toyota Club Türkiye

Yeni Nesil Corolla
« : Ocak 21, 2007, 20:14:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
Yeni Nesil Corolla
« Yanıtla #1 : Ocak 22, 2007, 01:24:44 »
Otomobille ilgili haberler, gelişmeler vs. bu bölüme.

Muhabbet bölümü sadece 'Geyik' için tabiri caizse

Bu arada ben beğenmedim bu Corolla'yı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Yeni Nesil Corolla
« Yanıtla #2 : Ocak 22, 2007, 09:19:54 »
İsmail beyin bahsettiği sms banada geldi aradım verilen telefon numarasını. Operatör bayanın demseine göre 5.Şubattan itibaren satışına başlanacakmış. Toyota kullanıcılarının daha önceden test etmleri için bir uygulamaymış bu bu hafta başlayıp 4 Şubatta sona erecek dedi tarihleri yanlış hatırlamıyorsam. Herhangi bir Toyota Plazadan randevu alıp test edilebilir dedi.
Daha öncede söylediğim gibi en yakın rakip Honda Civic ile kıyasladığım zaman, eğer benzinli bir araba alacaksam tercihim maalesef Honda olurdu. Tabi benim yorumum kesinlikle fotoğraflardan ibaret. Her iki aracıda kullanmış değilim. Hayırlısı diyelim.

Toyota'nın Türkiye sitesindeki linkinden bazı anektodlar:
http://www.toyotasa.com.tr/about/news_and_...orolla_2007.asp

* "Yakında Toyota Plazalarda pazara sunulacak 10. nesil Corolla'nın üretim merkezi Japonya'daki Takaoka fabrikasıdır."

* "Gösterge panelinin üst yüzeyi genişlik hissi sağlamak için alçaltıldı ve panel, yüksek kaliteli kapı triminin eğimiyle tam uyum sağlayacak şekilde tasarlanarak iç mekanda pürüzsüz bir hava elde edildi."

* "Yeni 1.6 litre benzinli, dual VVT-i motor kusursuz bir performansla düşük yakıt tüketimini bir arada sunuyor. Yeni VVT-i teknolojisi her türlü koşulda maksimum verimlilik sağlamak için motorun emme ve egzoz supaplarının zamanlamasını otomatik olarak ayarlıyor.
Bunun sonucunda düşük ve orta hızlarda çok daha fazla tork ve yüksek hızlarda da daha fazla güç çıkışı elde ediliyor. Aynı zamanda, yakıt tüketimi ve emisyonları azaltılıyor.
Maksimum yakıt tasarrufu sağlanması için mevcut modelde kullanılan 1.4 litre D-4D motor da yeni Corolla modellerinde sunuluyor. Bu motor 3.800 rpm'de 66 kW (90 hp DIN) güç çıkışı ve 1.800-3.000 rpm arasında 190 Nm tork üretiyor."

* "Toyota yeni nesil Corolla'nın Euro-NCAP testlerinde sınıfının lideri olmasını beklemektedir. Ayrıca, Corolla'nın ön tasarımı da olası kazalarda yaya yaralanmalarını en aza indirecek şekilde geliştirilmiştir.
Yeni Nesil Corolla modellerinde aktif güvenlik için ABS, Fren Destek Sistemi (BA) ve Elektronik Fren Gücü Dağıtımı (EBD) bulunmaktadır. Araç Denge Kontrol Sistemi (VSC) de opsiyonel olarak sunulmaktadır.
Yeni nesil Toyota Corolla model seçeneklerinde (modele bağlı olarak) 9 adete kadar hava yastığı sunulmaktadır."

2006 Corolla Sedan Terra 1.4 D-4D
15" CMS Scimitar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • carfreaksblog.blogspot.com
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Yeni Nesil Corolla
« Yanıtla #3 : Ocak 22, 2007, 14:53:43 »
zaten bu ülkemize gelecek olan model değil...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Yeni Nesil Corolla
« Yanıtla #4 : Ocak 23, 2007, 01:31:04 »
Valla gelse iyi olurdu. Ama yeni nesil toyota dedikleri toyotanın sitesinde var.
Bu japonyadaki model benim hoşuma gitti. Böyle atmaca gibi bakay. Haşin bakışları var. Sexi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • carfreaksblog.blogspot.com
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Yeni Nesil Corolla
« Yanıtla #5 : Ocak 23, 2007, 13:25:49 »
bence buraya gelecek olan daha güzel.toyotanın japonyada çok süper modelleri var ama buralara hayatta gemez.aygo bile gelmedi daha buraya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Yeni Nesil Corolla
« Yanıtla #6 : Ocak 23, 2007, 16:42:27 »
arkadaşlar bugun arabayı gordum.

nasıl ve nerde oldugunu sormayın, arabanın ustu ortulu idi, actik ve disina baktık.

dıs gorunus şahane olmuş. ben yeni honda civic'ten cok cok daha fazla begendim. agır ama aynı zamanda sportif bir duruşu var. fotolarda gozuktugunden cok cok daha guzel gozukuyor.

ici kilitli idi ve kapalı bir garajda idi, isik yoktu  net goremedim ama az isikta gordugum ic kismininda kalite ve klas oldugu seklinde.

vitesli modellerde, vitesi kucultmusler vw. golflerdeki gibi sık bir vites olmus. cok tatli. otomatik viteslilerde de direksiyondan vitesler cok guzel olmuş. iç plastikler de cok tatlı

nasıl anlatsam. efsane kasa vardırya, yedinci seri, cekik gozlu olanlar. hala ikinci elde en cok is yapan 7. seri, iste toyota onun ust modelini yapmis gibi. aradaki cirkin kasalı modelleri unutmus.

cok cok begendim, motora 125 bg imi 1,6 hacimde. tek sorun fiyatlarda.

toyota uygun fiyatları koyarsa piyasayı sallar arkadaslar. hersey fiyatlandırmaya kalıyor. bu araba cok cok is yapar, gorun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Yeni Nesil Corolla
« Yanıtla #7 : Ocak 26, 2007, 14:13:11 »
Alıntı yapılan: nejatbrohi
arkadaşlar bugun arabayı gordum.

nasıl ve nerde oldugunu sormayın, arabanın ustu ortulu idi, actik ve disina baktık.

dıs gorunus şahane olmuş. ben yeni honda civic'ten cok cok daha fazla begendim. agır ama aynı zamanda sportif bir duruşu var. fotolarda gozuktugunden cok cok daha guzel gozukuyor.

ici kilitli idi ve kapalı bir garajda idi, isik yoktu net goremedim ama az isikta gordugum ic kismininda kalite ve klas oldugu seklinde.

vitesli modellerde, vitesi kucultmusler vw. golflerdeki gibi sık bir vites olmus. cok tatli. otomatik viteslilerde de direksiyondan vitesler cok guzel olmuş. iç plastikler de cok tatlı

nasıl anlatsam. efsane kasa vardırya, yedinci seri, cekik gozlu olanlar. hala ikinci elde en cok is yapan 7. seri, iste toyota onun ust modelini yapmis gibi. aradaki cirkin kasalı modelleri unutmus.

cok cok begendim, motora 125 bg imi 1,6 hacimde. tek sorun fiyatlarda.

toyota uygun fiyatları koyarsa piyasayı sallar arkadaslar. hersey fiyatlandırmaya kalıyor. bu araba cok cok is yapar, gorun. [/quote]

Arka arkaya 3 tane yeni Corolla ile ilgili konu okudum şimdi, üçünde  de üsttekinin aynısı üç yazı var. Nejat bey, arabayı görmüşsünüz ama nerde sormayın diyorsunuz, kimden korkuyorsunuz