Arkadaşlar,
Aslında iki sorunum var, sizlerin de fikirlerini almak istedim.
Birincisi; Cumartesi arabaya bindiğimde sol ön dirseğin tavanla birleştiği yerde el kadar büyüklükte bir alanın ıslak olduğunu ve hatta su damladığını gördüm. O gün servise gittim bakmaları için. İlk sordukları ön cam değişti mi oldu. Bildiğim kadarıyla değişmedi, ben 3. sahibiyim. Araba 1,5 yıldır bende, benden önce de 1 yıl arkadaşım kullandı. Daha öncesinden kaynaklı sıkıntı olsaydı bu süre zarfında ortaya çıkardı diye düşünüyorum. Serviste tazikli su tuttuklarını ama içeriye sızma olmadığını söylediler. Cam açık kalmış olabilir dediler. Camın açık kaldığını zannetmiyorum, 2-3 günlük sürede de yağmur yağmadı. Farz edelimki cam açık kaldı, bu durumda o kısmın ıslanmasının çok zor olduğunu düşünüyorum (Birisi içeri hortum sokup yukarı doğru tutmadıysa

). Artı yağmur yağmış ya da arabaya birisi su tutmuş olsa, açık kalan camdan su girse ilk önce koltuk, kapının iç kısmının ıslanması gerekmezmiydi. Ama oralar kupkuruydu, özellikle ben kontrol ettim. Bu kış havalar soğuduğunda birkaç kez ön camın içeriden buzlandığını gördüm. Hatta geçtiğimiz hafta içerisinde bir akşam arabaya bindiğimde ön camın aşırı ıslak olduğunu gördüm. Yağmurlu, rutubetli havalarda bile böylesini görmedim. O zamanlar içerideki nem nedeniyle buğulanma olduğunu düşünüp normaldir demiştim. Ama şimdi iki olayı birleştirince içeri su girdiğinden emin gibiyim. Benim aklıma ilk gelen, geceleri ısı farkından dolayı arabaların üstünde biriken suyun bir yerden içeri sızması. Ancak damlayacak kadar su girmesi de kafamı kurcalıyor, hatırladığım kadarıyla yılbaşı haftası yağmur da yağmadı.
İkincisi; sol aynanın göbeği kırılmış. Motoru çalışıyor, içeriden ayarlayabiliyorsunuz, ancak ayna sallanıyor. Bunu da servise gösterdim, göbeğin kırılmış olduğunu, komple değişmesi gerektiğini söylediler. Garantiden karşılanmıyormuş. Halbuki, aynalar garanti kapsamında, üstelikte mekanik aksamı, motoru çalışıyor. Garantiye girmez dediler.
Cumartesi günü yanımda çocuk vardı ve yalnızdım, yağmur yağıyordu ve bayağı da bekledik. Bu konuları özellikle su girmesi olayını tartışacak vaktim yoktu. Bu nedenle, tamam deyip ayrıldım. Yalnız tekrar gideceğim, direk teknik bir kişi ile konuşacağım. Sizin de fikirlerinizi almak istedim.