Gönderen Konu: Deli Dumrul adaleti!!!  (Okunma sayısı 1045 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Deli Dumrul adaleti!!!
« : Ocak 03, 2010, 18:29:12 »
 Adalet kavramı hepimizin bildiği gibi öncelikle hukuk kurallarına uygunluğu, Diğer yandan,  insanların toplum içindeki davranışlarıyla ilgili ahlak ve din kurallarıyla ilişkiliyi içerir. Haklı ile haksızın ayırt edimesi de adalet ve hukuk kurallarıyla sağlanır.Adalet eşitlik ilkesini önemsemiştir. Fakat günümüzde adaletin eşitlik ilkesi sosyal adalete ters düşmektedir. Bu benim şahsi görüşümdür.
 Örnekleri günümüzde çok görülen ve hakkaniyet kuralı ile adalet kavramına uymayan bir çok ekonomik kararlar alınmaktadır.Örnek verilirse; son yapılan zamların adalet ve hakkaniyet kurallarıyla çok ters düştüğü herkesçe bilinmektedir.Bu kararlar eskiden beri çeşitli bahanelerle süre gelmektedir. Bir karar alınırken bu kararların  adil kurallar içermesi ve hakkaniyet ölçütlerini gözetmesi hukuk devleti olmanın gereğidir.Bir ülkede kağıt üstünde adelet var, fakat işleyişine bakıldığında adalet denen bir şey yoksa o adalet yarım kalmış bir adalettir.
 Anayasamızın 73.maddesi; ''Herkes,kamu giderlerini karşılamak üzere,mali gücüne göre,vergi ödemekle yükümlüdür. Vergi yükünün adaletli ve dengeli dağılımı, maliye politikasının sosyal amacıdır.''Der.
  Şimdi bizim adaletli zam ve vergilerimize örnek verelim; Bilirsiniz bir Deli Dumrul varmış, köprüden geçenden otuz akçe, geçmeyenden kırk akçe vergi alırmış.
  İşte bizim sosyal adaletimizdeki akaryakıt, doğalgaz,elektrik, su, köprü geçiş ücreti ve daha bir çok zamlarla beraber vergi atışları Deli Dumrulu örnek alınarak uygulanıyor.
  Uygulamalarda adalet, eşitlik ve hakkaniyet kavramı düşünülmemekle birlikte Atatürk'ün adalet ile ilgili sözleri bile unutulmuş durumda.

Atatürkün ADALET ile ilgili Sözleri

Efendiler! Hükümet memlekette yasayı hakim kılmak ve adaleti dağıtmakla yükümlüdür Bu açıdan adalet işi çok önemlidir Adliye siyasetimizde izlenecek yol, adaleti, halkı yormadan, süratle, uygun ve emniyetli bir şekilde dağıtmalıdır Toplumumuzun dünyayla teması doğal ve zorunludur; o nedenle de adalet seviyemizi tüm uygar toplumların adaletleri seviyesine çıkarmak zorundayız Çağdaş gelişme milletlerin uygar ihtiyaçlarını genişletir, artırır ve bu ihtiyaçlara uygun uygar hakların var olmasını gerektirir

Her devletin, toplumunun uygarlık seviyesine uygun bir hukuk mevzuatı vardır Tüm uygar devletlerin medeni kanunları birbirlerine çok yakındır Bizim milletimiz ve hükümetimiz adalet düşüncesi zihniyeti bakımından hiçbir uygar toplumdan geri değildir Hatta bu noktada daha ileride olduğumuza tarih tanıklık edebilir Bu yüzden bizim hukuk mevzuatımızın da tüm uygar devletlerin yasal düzenlemesinden eksik olması kabul edilemez Hedeflediğimiz tam bağımsızlık kavramı içinde adalet bağımsızlığımızın da yer alması doğaldır.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Toyota Club Türkiye

Deli Dumrul adaleti!!!
« : Ocak 03, 2010, 18:29:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Deli Dumrul adaleti!!!
« Yanıtla #1 : Ocak 03, 2010, 18:46:14 »
böyle şeyleri okuyunca iktidarda olan partiye ve partinin başındaki şahısa öyle küfürler edesim geliyor ve öyle sert konuşasım geliyor ki... ama napayım onlarıda seven insanlara saygı duyuyorum o yüzden okuyup bişi yazamıyorum ancak kendi kendime sinirleniyorum... ülkemi sevmesem emin olun ki okumak için yurtdışına gider bidahada geri dönmezdim ama napalım atatürk ve ülke sevgisi işte...       ah atam ah sahip çıkamıyoruz emanetine kim sahip çıkıyoruz derse yalan söylemiş olur... böyle şeyler yazdığım için önce büyüklerimden sonrada arkadaşlarımdan özür diliyorum ama delleniyorum şu halimize o yüzden tutamadım kendimi...
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 04, 2010, 07:59:35 »
  Zaten sorun sistemde değil, o sistemi uygulayanlarda bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 04, 2010, 13:52:56 »
kemal bey adamlar adaletin simgesi olan adalet tanrıçasının bile gözlerini açtılar kimse ses çıkarmadı......
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 04, 2010, 16:32:56 »
kemal bey adamlar adaletin simgesi olan adalet tanrıçasının bile gözlerini açtılar kimse ses çıkarmadı......
  Bizde icraattan çok hazır cevap var. :)
  Heykeli yapan Aslan Başpınar, heykelin gözlerinin neden kapalı olmadığı yönündeki sorulara 'Yargıçların da gözü açık. Bu Themis değil' yanıtını vermiş.
  Halimize kargalar güler. :(
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''