2004 model aracımda cyclone marka alarm+uzaktan kumanda mevcut.
60 tl ye internetten almıştım (şimdi 70-75 civarında)
30 tl de montaj için aldı elektrikçi.
eğer aldığınız kumanda maskot tipiyse immobilizer ile ilgili bir sıkıntınız olmuyor, şayet orjinal kumanda gibi anahtarın üzerinde olan bir kumanda seçerseniz bir 20-30 tl de anahtarcıya, immobilizer çipini yeni kumandaya aktarma ve anahtar ucunu yaptırma için verirsiniz.
ben 110 tl ye hallettim hepsini (anahtar üzeri kumandalı). kapıların otomatik kilitlenmesi ve motor blokaj özelliklerini devre dışı bıraktırdım.
taktırırken dikkat edin; kapı açıldı sinyalini şoför kapısı düğmesinden alıyorlar. bunun yerine tavan lambasından almalarını söyleyin. sebebi şu:
kumanda ile merkezi kiliti açtıktan sonra diyelim ki siz arka kapıyı açtınız ve çantanızı vs. yerleştiriyorsunuz ve bu durumda şoför kapısını açmadığınız için 20-25 sn içinde alarm otomatik olarak tekrar kendini kuruyor. siz yeniden kumanda ile açmak zorunda kalıyorsunuz. ama sinyal tavan lambasından alınmış olursa, arka kapıyı açtığınız anda da alarm devre dışı kalır ve yeniden kendini otomatik olarak kurmaz.
anahtarım da aşağıda: ikinci resim çok net çıkmamış ama üzerinde 3 adet kapalı buton var. biri sesli alarm kurma, biri sessiz alarm kurma, diğeri de açma butonu. ayrıca açma butonuna 3 sn'den uzun basarsanız bagaj açma butonu olarak da kullanabilirsiniz (bunun için ayrı bir çıkışı var ve eğer bagaj açmayı da kumandalı istiyorsanız sistemi sizin yapmanız gerekiyor)

