Gönderen Konu: Aranızda Boya Koruma Yaptıranınız Var Mı?  (Okunma sayısı 4992 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Aranızda Boya Koruma Yaptıranınız Var Mı?
« : Ocak 21, 2007, 01:48:40 »
Arabama boya koruma yaptırmam sizce sağlıklı mı? Hakikaten boyayı koruyor mu?
Aracın renginde değişiklik yaratır mı? Kararsız kaldım. Bu kullandığım beşinci arabam.
Daha yeni aldım. Bir ay bile olmadı. Diğerlerine hiç yaptırmadım o zamanlarda boya koruma
diye bir şeyde duymamıştım. Ne dersiniz?

Toyota Club Türkiye

« : Ocak 21, 2007, 01:48:40 »

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Ocak 21, 2007, 01:51:31 »
vallahi hi bek tavsıye etmem benım arabam 97 model herhangı bı koruma felan yaptırmadım su ana kadar

sadece jıla kullanuyorum okadar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #2 : Ocak 21, 2007, 01:56:53 »
Alıntı yapılan: Coşkun Demiratlı
vallahi hi bek tavsıye etmem benım arabam 97 model herhangı bı koruma felan yaptırmadım su ana kadar

sadece jıla kullanuyorum okadar
[/quote]

Soruma cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim? Resimdeki arabaysa maaşallah pırıl pırıl duruyor.Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin. Cila derken pasta cila mı? markası ne?

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Ocak 21, 2007, 02:27:42 »

cıla deıl de sprey olarak yıkamalardan sora kullanıyorum.bır dıgerıde henkelın var  bı cılası yarın tam olarak adını yazarım

yardımccı olabılydım sem ne mutlu bana

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #4 : Ocak 21, 2007, 02:35:00 »
Çoşkun Bey çok teşekkür ederim bilgileriniz için. Ben poronto'yu evde
cam,tv,ayna vs için kullanıyordum. Arabalar için kullanılacağı hiç aklıma gelmemişti. Deneyeceğim teşekkürler...Bir de cilanın adınıda alısam sevinirim. Arabanızıda satmayın çok güzel maşallah! Yeniden farkı yok.
Zaten ikinci elde fiyatlar çok düştü. arabanın değerini bulmadıkça satmanızı tavsiye etmem.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Ocak 21, 2007, 02:37:43 »
yoksatmaya nıyetım hıç yoq tu.daha yasım 16 ama arabam var  die bide araba bosta dıe satacaklardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #6 : Ocak 21, 2007, 11:42:54 »
Ben aracı aldığım gün boya koruma yaptırdım. Bunda gerek servisin tavsiyesi ve gerekse araç klavuzunda bu konuda yaptıkları uyarı etkili oldu. Sonuçta cam filmi ile birlikte ziebart'a boya koruma yaptırdım.

Tatile giderken dikkat etsemde araca zift bulaştı. Benzinlikte süngere az bir su sürerek bütün zifti temizledim. Koruma yüzünden zift araca yapışamamıştı.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 24, 2007, 06:26:03 »
Daha önce 2 kez Ziebart'a yaptırdım. Biri 2.eldi. Pırıl pırıl oldu. FArkı ziftler, kuş pislikleri daha kolay çıkıyor, güneşte arabanız çok kalıyorsa birkaç sene sonra boyanın yanıp, dalga dalga olma ihtimali olabilir. Onu önlüyor. Tabi her sene gel yenileyelim diyorlar   2 yılda bir götürüyorum

Sonax'ta opet karta %35 indirim var, bir de onu denemeyi düşünüyorum.
2012 Corolla D-4D Comfort Extra MMT 36.000 km

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Ocak 25, 2007, 14:47:38 »
yasemın abla kutusunu bulamıyorum ama onu aldıgım yerden ogrenecegım en kısa zamanda.k.bakma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #9 : Ocak 25, 2007, 14:53:03 »
Alıntı yapılan: Coşkun Demiratlı
yasemın abla kutusunu bulamıyorum ama onu aldıgım yerden ogrenecegım en kısa zamanda.k.bakma
[/quote]

Bende gene unuttun sanmıştım. Demek unutmamışsın teşekkürler!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ocak 25, 2007, 17:16:30 »
Yasemin Hanım Ben 27.01.2007 de Ziebart Yenibosna'da Yeni aldığım 2.El arabama Boya Koruma ve Antibakteriyel iç temizlik yaptırtcam.. özellikle ikinci elde antibakteriyel iç temizlik şart...
Always TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ocak 26, 2007, 03:25:33 »
Alıntı yapılan: Serkan Ercan
Yasemin Hanım Ben 27.01.2007 de Ziebart Yenibosna'da Yeni aldığım 2.El arabama Boya Koruma ve Antibakteriyel iç temizlik yaptırtcam.. özellikle ikinci elde antibakteriyel iç temizlik şart...
[/quote]

Aracım sıfır. Her gören boya koruma yaptır diyor. Bende kullanan, yaptıran varmı diye bir sorayım dedim sağolsun herkese ve size olumlu, olumsuz fikirler yanıtlar aldım. Kendi çapımda değerlendireceğim. Bir de boya korumayı ne kadara yaptıracaksınız öğrenebilirsem sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #12 : Ocak 26, 2007, 18:30:48 »
Alıntı yapılan: Yasemin Güven

Aracım sıfır. Her gören boya koruma yaptır diyor. Bende kullanan, yaptıran varmı diye bir sorayım dedim sağolsun herkese ve size olumlu, olumsuz fikirler yanıtlar aldım. Kendi çapımda değerlendireceğim. Bir de boya korumayı ne kadara yaptıracaksınız öğrenebilirsem sevinirim. [/quote]

Ben toplamda 350 YTL'ye anlaştım Yenibosna Ziebart ile...

1. Boya Parlatma ve Tam Koruma

2. Antibakteriyel iç Temizlik ve Koruma

Toplamına 350 YTL vericem..

İnşallah Yarın Yağmur yağmaz hemen çıkışta götürüp kapalı garaja koyacam 2 gün kapalı garajda beklemesi boya için iyi olacak sanırım...

Always TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #13 : Ocak 26, 2007, 18:57:46 »
Ben toplamda 350 YTL'ye anlaştım Yenibosna Ziebart ile...

1. Boya Parlatma ve Tam Koruma

2. Antibakteriyel iç Temizlik ve Koruma

Toplamına 350 YTL vericem..

İnşallah Yarın Yağmur yağmaz hemen çıkışta götürüp kapalı garaja koyacam 2 gün kapalı garajda beklemesi boya için iyi olacak sanırım...
[/quote]

Cevap için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Ocak 26, 2007, 19:26:39 »
Yasemin Hanım; Zeibart Yenibosna şubesinin müdürü benim çok sevdiğim bir abim. Boya koruma yaptırmayı düşünürseniz size fiyat konusunda yardımcı olabilirim. Ayrıca boya koruma oldukça yararlı bir uygulama. Kesinlikle yaptırmanızı öneririm. Zeibart'ta iki türlü boya koruma var. Birisi normal boya koruma diğeri ise Diamon Gloss. Diamond Gloss en iyisidir. Saygılarımla...
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #15 : Ocak 29, 2007, 13:43:03 »
Alıntı yapılan: demir_mert
Yasemin Hanım; Zeibart Yenibosna şubesinin müdürü benim çok sevdiğim bir abim. Boya koruma yaptırmayı düşünürseniz size fiyat konusunda yardımcı olabilirim. Ayrıca boya koruma oldukça yararlı bir uygulama. Kesinlikle yaptırmanızı öneririm. Zeibart'ta iki türlü boya koruma var. Birisi normal boya koruma diğeri ise Diamon Gloss. Diamond Gloss en iyisidir. Saygılarımla...
[/quote]

Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 29, 2007, 14:40:54 »
ALINTI
Diamond Gloss en iyisidir.[/quote]

Bu konu hakkında biraz daha bilgi verebilirmisiniz? Normalinden farkı özellik ve fiyat olarak nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Ocak 29, 2007, 14:55:54 »
Yasemin Hanım;
Rica ederim, benim için bir zevkti.
Günal Bey;
Normal boya korumaların amacı boyayı canlı tutmak, boyanın ömrünü uzatmak, güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korumak, üzerindeki kir ve tozları belli etmemektir. Daimond Gloss'un amacı ise bu görevlerin dışında ağaçtan düşen reçinelerin ve kuş pisliklerinin neden olduğu zararları önlemektir. Fiyatı normal boya korumalara göre biraz daha pahalıdır. Ayrıca Zeibart tarafından uygulanan boya koruma işlemleri 1 yıl garantilidir.  Saygılarımla...
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #18 : Ocak 30, 2007, 00:26:27 »
Ayrıca Dimond Gloss Yeni araçlara uygulanıyor İkinci el yada kullanılmış araçlara kullanılmıyor... Aracın Yüzeyinde çizik filan olmayacak çünkü Diamond Gloss daha ince bir kalkan ve böle çizikler varsa işe yaramıyor...
Always TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #19 : Ocak 30, 2007, 01:15:41 »
Ayrıca Dimond Gloss Yeni araçlara uygulanıyor İkinci el yada kullanılmış araçlara kullanılmıyor... Aracın Yüzeyinde çizik filan olmayacak çünkü Diamond Gloss daha ince bir kalkan ve böle çizikler varsa işe yaramıyor...
[/quote]

Görüşlerin  için teşekkürler!