Gönderen Konu: Audi A5 Jant... (resim)  (Okunma sayısı 8945 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
Audi A5 Jant... (resim)
« : Ocak 02, 2010, 12:57:52 »

Arkadaşlar bu jantı beğendim fakat benim aracımın saplama aralığı 5x114 iken bu tür jantların 5x112 bu sorunu çözmek için ne yapmak gerekiyor.Aynı jantın bu ölçülü olanı varmıdır acaba.!!  :-\ :-\ :-\
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html

Toyota Club Türkiye

Audi A5 Jant... (resim)
« : Ocak 02, 2010, 12:57:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: Audi A5 Jant... (resim)
« Yanıtla #1 : Ocak 02, 2010, 13:29:44 »
Adaşım adını hatırlayamadım araya takılan bir şey var onu alman lazım ondan sonra bu jantı takabilirsin ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Ocak 02, 2010, 13:51:55 »
spacer mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 02, 2010, 13:54:25 »
Spacer. Tek problemi yaklaşık 15-20mm dışa çıkartır lastikleri ve bu yüzden yüksek ofsetli jant gerektirir. Ayrıca rotlara ve bilyelere de zarar verir zamanla.

Bir opsiyon da şu şekilde bijon bulman, ama bulara Türkiyede pek rastlamadım şimdiye kadar:
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Ocak 02, 2010, 14:26:41 »
sadece jantları dışarı çıkartmak için kullanılmıyor,4 bijon bir arabaya 5 bijon jant takmak içinde kullanılır ayrıca bu problem içinde spacer kullanılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 02, 2010, 14:44:27 »
Spacer. Tek problemi yaklaşım 15-20mm dışa çıkartır lastikleri ve bu yüzden yüksek ofsetli jant gerektirir. Ayrıca rotlara ve bilyelere de zarar verir zamanla.

Bir opsiyon da şu şekilde bijon bulman, ama bulara Türkiyede pek rastlamadım şimdiye kadar:

o lastikleri dışarı çıkaran olayı biliyorum çok zarar verir diyorlar hatta arkadaş civic ine yaptırdı çamurluklara bile sürtüyordu illa o ölçülerde bulmak şartmı onumerak etmiştim yoksa bakıcaz artık başka model.Birde jant nasıl arkadaşlar zevk konusunda iyi bir seçim yapmışmıyım sizce.Gider mi bu benim modele ??
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 02, 2010, 15:04:40 »
spacer zarar verir mi sizce??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 02, 2010, 15:08:37 »
   Aydın senin bu beğendin jantın aynısını Toyan Toyota Plaza,genel müdürünün makam arabası yeni Avensis'e takmışlar.İlk gördüğümde ağzım açıkta kaldı.Araçta süper duruyordu.Corolla'yada böyle bir değişim yaşatacağına eminim...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 02, 2010, 15:17:28 »
ben çok beğendim ama şu saplama olayını bir çözsek 800 lira jant lastik seçmedim ama michelin olacak büyük ihtimalle !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 02, 2010, 15:59:54 »
Ben olsam ya 114 boyutlarında replika bakarım ya da başka jantlara yönelirdim. Ben de şu anda 5x110 bakıyorum, emin olun bulunması en zor bijon boyu :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ocak 02, 2010, 18:46:36 »
Bu jantın aynısını gecen hafta sonu izmir üçüncü sanayi sitesinde özmenler prolasta aracıma taktırdım 2008 yeni corolla sağ ön ve arkaya uyguladılar mükemmel bir görüntü cıktı ortaya gercekten cok güzel oldu aydın kardeşim hiç düşünme derim uygulama sorununa gelince 5x112 ile 5x114 arasındaki fark bijon delikleriyle alakalı yani bijonların gectiği deliklerde tornacıda 1 mm gibi bir genişletme yapıldıktan sonra bu jantı aracında sorunsuz kullanabilirsin. Ben jantı alamadım fiyatta anlaşamadık 1250 den aşağıya inmediler replika bir jantada 0 kadar para verilmez diye düşündüm 800 liraya bulsam hiç düşünmeden alırım. Senin baktığınla yerle internet üzerinden bağlantı kurmaya calışıcam çünkü ben izmirde oturuyorum bu konuda sende bana yardımca olurmusun firmayla bağlantı kurmam anlamında şimdiden teşekürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 02, 2010, 21:11:23 »
Bu jantın aynısını gecen hafta sonu izmir üçüncü sanayi sitesinde özmenler prolasta aracıma taktırdım 2008 yeni corolla sağ ön ve arkaya uyguladılar mükemmel bir görüntü cıktı ortaya gercekten cok güzel oldu aydın kardeşim hiç düşünme derim uygulama sorununa gelince 5x112 ile 5x114 arasındaki fark bijon delikleriyle alakalı yani bijonların gectiği deliklerde tornacıda 1 mm gibi bir genişletme yapıldıktan sonra bu jantı aracında sorunsuz kullanabilirsin. Ben jantı alamadım fiyatta anlaşamadık 1250 den aşağıya inmediler replika bir jantada 0 kadar para verilmez diye düşündüm 800 liraya bulsam hiç düşünmeden alırım. Senin baktığınla yerle internet üzerinden bağlantı kurmaya calışıcam çünkü ben izmirde oturuyorum bu konuda sende bana yardımca olurmusun firmayla bağlantı kurmam anlamında şimdiden teşekürler
baktığım yerin kartını aldım hatta fiyat ve ölçülerinide kartının arkasına yazdı arabada şu an bakamıyorum ama yarın ilk işim o olacak.Yanlız çin mallarından uzak durun diye kulağıma bir haber geldi sadece onu sormadım satıcıya eğer öyleyse birde onu aklıma yatırmam lazım pek sağlıklı olmuyormuş çin malları (haliyle)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Ocak 03, 2010, 00:31:08 »
Erkan Bey replikaya o kadar para vermem demişsiniz replika jant ucuz malzemeden yapılmıyor ki sadece tanesi yaklaşık 2 milyar olan audi jantının birebir aynısını birçoğumuzun arabasına taktıgı jantlar gibi taywanda üretiliyor.Kaç jant gösterebilirsiniz ki taywanda üretilmeyen(momo,enkei,advan,spoon vs... harıç).Yada normal yolda giderken kırılan bir uzakdogu üretimi janta mı rastladınız.Bahsettiğiniz fiyata kaç tane 16'' 17'' jant alınabilır.ya markasız jantlardan alınabılır yada replika alınır yani gidip audinin orjinal jantını almayıp replikasınada o kadar para verilmez dedikten sonra piyasadak1000-1500jantlardan birini almak abes kaçar.çünkü onlarda o dandik görünen replikalarla aynı fabrikadan çıkıyor.Birçok insan jantın replikasını ipod un iphone nin replikası olarak görüyor 2 gün sonra bozulur nasıl olsa diyor ama jantta durum farklı kullanırken janta hiç birşey olmaz,he çukura girilir yamulur kırılır o ayrı hepsi oluyor orjinaller bile.Kısaca özetlemek istersem piyasadaki jantların %90ı uzakdogu üretimi ve birçoğumuz bu jantları kullanıyoruz vede replikalarda bu fabrikalarda üretiliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Ocak 04, 2010, 13:58:19 »
Onur bey siz beni yanlış anlamışsınız ben replika janta bu para verilmez derken replikalar kalitesizdir kötü malzemeden uzak doğuda yapılmıştır anlamında söylemedim. Ben piyasayı çok iyi takip eden biriyim sürekli araştırıyorum ve bir replika jantın fiyatınında 1250 tl olmuycağını biliyorum ben konuştuğum satıcıyada aynen şöyle söyledim bu jantın değeri 1000 tl civarında olmalı dedim teklif ettiğim rakamda buydu satıcının düşüncesi şu kalite bir markanın takliti fyatıda ona göre olmalı diye düşünüyor. Ama beni aydın kardeşimiz haklı cıkardı söylediği fiyat 800 lira benim bile verdiğimden aşağıda bir fiyat bu  fiyattan bu jantlar alınır derim SAYGILARIMLA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 04, 2010, 14:27:46 »
Ben olsam ya 114 boyutlarında replika bakarım ya da başka jantlara yönelirdim. Ben de şu anda 5x110 bakıyorum, emin olun bulunması en zor bijon boyu :)

Sen öyle san.
En zor bulunanlardan birisi 5x130. BBS'de tek LM diye bir modelde var ve OZ Racing'de 2 model var. Baska yok sanirim.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Ocak 04, 2010, 21:20:59 »
Onur bey siz beni yanlış anlamışsınız ben replika janta bu para verilmez derken replikalar kalitesizdir kötü malzemeden uzak doğuda yapılmıştır anlamında söylemedim. Ben piyasayı çok iyi takip eden biriyim sürekli araştırıyorum ve bir replika jantın fiyatınında 1250 tl olmuycağını biliyorum ben konuştuğum satıcıyada aynen şöyle söyledim bu jantın değeri 1000 tl civarında olmalı dedim teklif ettiğim rakamda buydu satıcının düşüncesi şu kalite bir markanın takliti fyatıda ona göre olmalı diye düşünüyor. Ama beni aydın kardeşimiz haklı cıkardı söylediği fiyat 800 lira benim bile verdiğimden aşağıda bir fiyat bu  fiyattan bu jantlar alınır derim SAYGILARIMLA
Erkan bey sizi yanlış anlamışım malesef kusura bakmayınız,ama belki bir ek bilgi olarak durması zararlı olmaz sanırım konuda.Jant konusunda bir kaç yer biliyorum istanbulda sizin bahsettigini janta 800-900 tl isteyen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 06, 2010, 09:49:27 »
Baktığım yer Atatürk Oto Sanayi Maslak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Ocak 06, 2010, 14:15:32 »
Arkadaşlar internetten araştırdım ama bulamadım bahsettiğimiz jantı satan bir yerin telefonunu alabilirseniz cok sevinirim. İzmirdeki fiyatlar istanbula göre cok yüksek iizmirdeki fiyattan istanbulda jant artı spor yay alabiliyorsunuz yardımlarınız için şimdiden teşekürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 15, 2010, 18:29:01 »
en kısa zamanda haber vericem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Ocak 16, 2010, 00:41:45 »
bekliyorum aydın kardeşim..