Gönderen Konu: yeni kasa corollaya ampul  (Okunma sayısı 2032 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
yeni kasa corollaya ampul
« : Aralık 31, 2009, 18:05:52 »
arkadaşlar yeni kasa corollamın stock ampullerini değiştirmek istiyorum ancak xenon kiti olmasını istemiyorum çünkü sadece xenon karşıdan geleni çok rahatsız ediyomuş merceksiz taktırmam xenon. internette geziyodum osram nightbreaker h4 iyi gibi geldi, sizce nasıl kullanan varsa yorumlarını bekliyorum ya da başka bi model de olabilir..

Toyota Club Türkiye

yeni kasa corollaya ampul
« : Aralık 31, 2009, 18:05:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
Ynt: yeni kasa corollaya ampul
« Yanıtla #1 : Ocak 02, 2010, 02:02:40 »
Bir yılı geçkindir kullanıyorum herhalde.
Sorunsuz bir şekilde 9 ay dayandı,ısıgı  çok iyi karsıdan geleni rahatsız etmiyor ve beyaza yakın ısıgı var.
Stoplar bariz sarı kalıyor yanında üşengeçlikten değiştirmedim :D
9 ay sonra teki patlamasına rağmen ışık farkı olmasın diye çiftini değiştirdim.
Ömrünün kısa oldugunu söyluyorlar,dogrudur adam zaten kutusunun üzerine yazmış normalin yarısı kadar dayanır diye.
Bizim araçta far arkası çok sıkısık oldugu için ilk takışta biraz ugrastım mekanızmanın nasıl açıldıgını bilmediğim için sonra alısınca çocuk oyuncagı.
Demen o ki ne kadar sık değiştirsenizde sizin ve karsıdan gelen sürücünün(xenona alternatif oldugu için) sürüş güvenliği için iyi bir ürün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ocak 02, 2010, 10:10:41 »
uzunlarda ve sislerde ne kullanıyosunuz? bizim orjinal ampuller bunların yanında çok sarı kalıyor öyle değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #3 : Ocak 04, 2010, 03:35:45 »
benim ampul H4 yani uzun kısa aynı gövde üzerinde.Aynı gövde üzerinde olmasına rağmen uzunlar daha beyaz gibi.Sisler ise malesef HB4 bunun normalini bile bulmakta zorlandım bir ara.Sislede sarı kalıyor normal farların yanında varsa yada bulursam nightbreaker alırım (tabi sis görüşünü bozmayacaksa) [önemli olan boyu değil işleti :D :-[ (aydınlatma boyu) ]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #4 : Ocak 04, 2010, 15:17:12 »
bence aldıgın yerden xenon taktırmalısın.. o ampul hiç bi işe yaramaz.. ayrıca xenonun gözü alıyor denmesinin sebebi far ayarını biraz yukarı kaldırıyorlar.. daha uzagı aydınlatsın dıye..

sen normal ayarına xenon taktır.. karşıdan gelenin gözünü alıyor diyosan biraz aşşagı indirt.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ocak 04, 2010, 20:03:17 »
philips diamond blue vision öneririm zamanında kullandım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ocak 04, 2010, 20:32:26 »
peki yağmurlu havalarda görüş nasıl oluyo o konuda pek iyi değil diye okumuştum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ocak 04, 2010, 21:56:59 »
pek iyi değil senin de duyduğun gibi malum ışık beyaz yol siyah. yağmurda sadece önündeki arabanın plakasını görebiliosun. ama bide şu açıdan bak ampul de en iyisi philips ya yağmurda kaybolmasını göze alacaksın yada xenon karar senin ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ocak 04, 2010, 22:50:18 »
yok abi xenon u ilerde angel eye farlara saklıyorum beyazımsı halojen alıcam büyük ihtimal. bu arada parklar içinde led lamba aldım tamamen beyaz inş güzel durur diğerleriyle birlikte :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Ocak 05, 2010, 01:12:13 »
güzel durur beyaz herzaman iyidir. ozaman dediğim gibi yapıp yağmurlu havada birazdaha dikkat li olacaksın ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 05, 2010, 02:02:04 »
Beyaz ampulleri kesinlikle önermem.
1.Aydınlatması xenon a göre zayıf.
2.ömrü normal halojen ampule gore bile cok daha az.
3.yağmurlu sisli havalarda göstermiyor.(sisli havalarda da dedim.Çünkü; sisli havalarda göstermiyor diye far yükseklik ayarlarınızı aşağıya indirseniz bile sisin etkisiyle yine de cok az görürsünüz.)
4.Farların içinde is yaparak kararmasına sebebiyet verir.
5.Bence beyaz ampul far aynasını beyaz gösteren bir ampulden başka bir şey değil.Yani beyaz ampul takacağıma halojen ampullerimle dolaşmayı tercih ederim.

Xenon göz alıyor demişsiniz.Xenon nasıl göz alır sizin aracınız da? Far yükseklik ayarını ayarlamadığınız zaman.Kendi aracımda da xenon var.Ki bizim far aynaları sizin aracınızdan daha byük ve ışığı baya bir yayıyor.Bir iki kez karşı dan selektor aldım nedeni ise uzun yola çıktığımda aracın dolu olmasından dolayı farların yukarı kalkmasından dolayı far yükseklik ayarını düşürmeyi unutmam.Tabi karar sizin.Ben tamamiyle kendi fikirlerimi sundum. ;)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #11 : Mart 21, 2010, 12:17:42 »
ben bisey sorucam yeni kasa corollanın sisleri ve kısa farları h kaç oluyor?ve buna uygun hangi markayı önerirsiniz fiyatlarıyla birlikte söylerseniz sevnirim..