Gönderen Konu: anahtar...  (Okunma sayısı 1187 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
anahtar...
« : Aralık 31, 2009, 13:55:40 »
merhaba  .arkadaşlar .. kendimce önemli gördüğüm bir konuyu ve uyarımı yapmak istiyorum.. geçenlerde avensisime uzaktan kumanda ile kapıyı açıp bindim çalıştırmak istedim ancak akü ışığı yanmıyordu .. akü eski olduğundan ara kablo ile takviye yapıp çaıştırdım ve normal işlerimi yaptım..ancak bi ara kafama bi soru takıldı.. ya kapıyı kumanda ile açmayacak kadar akü bitseydi ne yapardımm... çünkü hep kumandayı kullanmaktan şoför kapısındaki kilitin içindeki ismi neyse tam bilmiyorum ama sanırım şifreler oksitlenmiş ve anahtar manuel açmıyordu.. neyse servise götürüp temizleteyim dedim anacak servis sadece değiştiriyormuş o nedenle bi anahtarcı söylediler gittim orda 30 tl karşılığı söküp temizlediler... .sebebini sordum oksitin .. normaldir arada manuel açın ve yağlatın dediler...  uyarıma gelince sizde böyle bir durumda kalmamak için anahtar kısmını yağlatın ve kullanın.. yoksa çekici çağırmak zorunda kalabilirsiniz..

Toyota Club Türkiye

anahtar...
« : Aralık 31, 2009, 13:55:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: anahtar...
« Yanıtla #1 : Aralık 31, 2009, 13:59:37 »
uyarınız için teşekkürler ben bugune kadar hiç anahtarla açmayı denemedim bile kapıları
hemen kontrol edicem
2007 Corolla 1.4 D-4D Comfort MMT
Yeni Kasa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 31, 2009, 14:03:11 »
Paylaşımınız için teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 31, 2009, 14:05:21 »
 Tabi ki de tedbiren temizletmek gerek. Ara sıra da anahtarı kapı üzerindeki yuvaya takıp açmak gerek.
 Ama ben olsam heralde bagajdan girerim genede kurtarıcı çağırmam. Zaten bagaj kolay kolay oksitlenmez. Ara sıra kilitlemek için anahtarı kullandığımız için...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ocak 01, 2010, 19:01:12 »
arkadaslar guzel bı konu... sıze basımdan gecen bır olayı anlatayım daha evelkı bmw marka aracımın akusu bıttı anahtarlada acılmadı. uzman bır arkadasım geldı.bagajı anahtarla actı .bagaj lambasını yerınden sokup oradan yanında getırdıgı akunun kablolarıyla araca elektrık verdı.sonra kumandaya basıp kapıları actı.sonrası malum ...cok sasırmıstım ve tebrık ettım..herkeze bılgı olsun..........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 01, 2010, 19:07:07 »
Geçmiş olsun
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem