Gönderen Konu: Araç Dvd Player için Ipod Bağlantı Sorununun Çözümü  (Okunma sayısı 3058 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Herkese merhabalar.Corollama aldığım dvd playerda meydana gelen sorunu ve çözümünü sizlere aktaracağım. Daha öncede Corolla dvd konusunda belirttiğim gibi  Apple orjinal kablolarının içine çip koymuş ve ipoda bağlayınca kabloyu tanımakta .Aldığım dvd player çin malı olduğundan ,  haliyle kablosu da orjinal değildi. Cihaz Ipod bağlantısı olmasına rağmen ipod u bağladığım zaman 30 sn sonra ipod "bu aksesuar bu ipod tarafından desteklenmemektedir" hatasını vermekteydi bu olay çok moralimi bozmuştu. Bende internette uzun bir araştırmanın ardından bu mevzunun da çözümünü buldum ve  araçlarında çin malı dvd player kullananlara genel olarak bu konuyu paylaşıyım istedim.

İşe başlamadan şunu belirtmekte fayda var ; Benim ipodum Touch 1.gen ve  firmware olarak 3.0.0 yüklü  ayrıca  jailbreak li. Eğer firmware iniz düşükse  torrent sitelerinden firmware 3.0.0 ı indirerek restore etmelisiniz.Jailbreak içinse nette çok fazla bilgi mevcut ben 3.0.0 ın jailbreak i en stabil olduğu için ben onu kullanıyorum.Firmware i yüksek olanlar ise downgrade yaparak  işlerini halledebilirler.

Diğer ipod çeşitleriyle denemedim ama aynı  çözümün onlarda da çalışacağını sanıyorum.

1-İlk olarak Winscp isimli programı indirin http://sourceforge.net/projects/winscp/files/WinSCP/4.1.6/winscp416setup.exe/download

2-http://www.dosyaupload.net/download.php?file=477iapd  Bu dosyayı indirin bu dosya bize ipodun çip kontrol sistemini iptal  edecek.

3-İpod ile pc yi winscp kullanarak birbirine bağlayın.
   Winscp nin Kullanımı :

4-Indirdiğiniz "iapd" isimli dosyayı ipod da  /system/Library/PrivateFrameworks/IAP.framework/support dosyasına kopyalayın ve değiştirin.
   Dosyanın yeri :

5-Jailbreakten sonra cydia dan screensplitr isimli uygulamayı indirerek dvd playera ipodun ekran görüntüsünü getirebilirsiniz.

İşlem Tamamdır Artık ipodunuzla hiçbir yerde  90 liraya satılan orjinal kablolardan kullanmak zorunda değilsiniz

Not: Yazılanlar birkaç siteden aldığım bilgilerin birleştirilmesinden oluşmuştur.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç Dvd Player için Ipod Bağlantı Sorununun Çözümü
« Yanıtla #1 : Aralık 31, 2009, 01:55:49 »
Teşekkürler Naim.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Araç Dvd Player için Ipod Bağlantı Sorununun Çözümü
« Yanıtla #2 : Ocak 01, 2010, 18:53:52 »
Teşekkürler Naim.
Rica ederim Ali bey diğer  arkadaşların da dvdleri  kazasız belasız ellerine geçerse baya işlerine yarayacaktır.