Gönderen Konu: Meyve Çekirdekleri  (Okunma sayısı 670 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
Meyve Çekirdekleri
« : Aralık 30, 2009, 01:19:09 »
ne derece doğru bilmiyorum ama kulağa hoş geliyor umarım doğrudur ve herkez uygulayabilir...

Dünyaya  10 yılda  bir  çok yağmur  yağıyormuş.

> Bu yıl  10 yıllık periyotdaymışız.

> Bu nedenle  yediğiniz ; kaysı ,şeftali , kiraz, vişne, erik vb. çekirdeklerini lütfen  çöpe   atmayın  ve  herhangi  bir  yerde  toprağın 10  cm altına  gömün  ve üzerine  bir  bardak  su  dökün. dikilen   bu meyvaların  en az  yarısı  yeşerip ağaç  olurmuş.

> Ekonomik yoldan  ülkemizi  yeşillendirmek  için  dikebildiğimiz   kadar meyva çekirdeği   gömelim.

> LÜTFEN  BU   YAZIYI TÜM  DOSTLARIMIZA   İLETELİM...
>
> Bencede en büyük israflardan birisi meyve çekirdeklerinin çöpe atılması, ülkemiz adına küçümsenemeyecek büyük bir servet...
> Bu uygulamayı TEMA da yaptı,teşvik ediyor.Doğaya yardım etmek, gelecekte etrafımızı saracak beton ve gökdelenlerden alamayacağımız oksijeni karşılamak için bile bu çekirdeklerden çıkacak ağaçlara ihtiyacımız olacak

Toyota Club Türkiye

Meyve Çekirdekleri
« : Aralık 30, 2009, 01:19:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Meyve Çekirdekleri
« Yanıtla #1 : Aralık 30, 2009, 08:40:58 »
Maalesef saydıklarınızın hepsi yaz meyvesi Seydi Bey ama ben sitenin bahçesine portakal ve mandalina çekirdekleri ekeceğim, bakalım tutacak mı...
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
Ynt: Meyve Çekirdekleri
« Yanıtla #2 : Aralık 31, 2009, 00:41:54 »
Maalesef saydıklarınızın hepsi yaz meyvesi Seydi Bey ama ben sitenin bahçesine portakal ve mandalina çekirdekleri ekeceğim, bakalım tutacak mı...

:):):): güzel olur:) çekirdekde bir oynama olmadıysa ve doğal gübre kullanımıyla organik meyveler elde edilmiş olur:)