0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cihan Bey;Sizin yaşadığınız sorunu iki yıl önce ben de yaşadım. Parça Türkiye'de bulunmuyor demişlerdi banada. Ben hurdacıları dolaştım, 80 liraya buldum, iki yıldır sorunsuz kullanıyorum.
Aynı sorunu daha önce bende yazmıştım. Ama benimki ustanın birisi gaz ayarı yaparken karbüratörün altındaki mikseri falan sökmüştü kontrol amaçlı o zamandan sonra oldu ne olduysa. Sanki önceleri otomatik jikle adı üstünde araç soğukken otomatik giriyordu devreye öyle hatırlıyorum. Ama buradaki bazı arkladaşlarında dediği üzere çalıştırmadan önce bir defa gazı sonuna kadar basıp bırakır ondan sonra çalıştırırsam devreye giriyor. Yani şimdi hangisinin normalde olması gerektiğini tam bilemiyorum. Acaba havalar soğuk olduğunda siz herhangi bir müdahalede bulunmadan devreye girmeli mi, yoksa çalıştırmadan önce gaz pedalını sonuna kadar bir defa basmalı mı ?Ama yanlış hatırlamıyorsam bu gaz pedalına basma olayı kullanım kitapçığında da yazıyordu sanki. Belki sizinkide öyledir. Mehmet Bey, manuel yapmaktan kasıt aracı çalıştırdıktan sonra ayağınızı hafif gaza basarak ısıtma mı, yoksa benim gibi çalıştırmadan önce bir defa gaza basıp bırakıp ondan sonra çalıştırma mı?
Yani diyorsun ki soğuk havalarda çalıştırmadan önce gaza bir kere dokun .. Teşekkür ederim Mustafa. Benim yaptığım normal o zaman.
sorun çözüldü..ustanın bana saydıkları hikayeymiş..bujilerden bitanesi tamamen ölmüş..elektriği iletmediğin ilk çalıştığında rölanti düşük çalışıyomuş..jikle kesici sağlammış..4 buji taktık olay tamamdır...araba eski formuna döndü.....