Gönderen Konu: Jikle kesici (jikle kelebek valfi) AE101 KARBÜRATÖRLÜ..  (Okunma sayısı 7935 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
               Jikle kesici (jikle kelebek valfi) AE101 KARBÜRATÖRLÜ..ismi tam olarak nedirbu parçanın.. bilen varsa yardımcı olabilir mi?
                sorun şu..sabahları otomatik jikle devreye girmediği için arabayı birkaç dakka ısıtmam gerekiyo..araba stop edecek hale geliyo..ısındıktan sonra normale dönüyo.ısındıktan sonra azda olsa rölantide düşük gazda iken dalgalanma oluyo..ustanın  arıza tespiti bu jikle kesicin arızalı dedi.değişecek dedi....tespit doğru ise bu parçanın piyasada bilinen adı nedir.iki usta baktı.. aynı parçaya  biri jikle kesici dedi diğeri jikle kelebek valfi dedi.  birde rölanti valfi var..bendeki arızalı parçanın ismi ne acaba ..buna kafam takıldı..
                   teşekkürler şimdiden....

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Jikle kesici (jikle kelebek valfi) AE101 KARBÜRATÖRLÜ..
« Yanıtla #1 : Aralık 29, 2009, 19:28:56 »
Otomatik jikle vakumu sol.Ya da jikle vakumu.Bir arkadaşın da aynı arızayı vermişti.Denizli toyota servisinde yok.Oradan İstanbul merkeze sordular yok.Japonya dan falan gelmesi gerek falan demişlerdi.Arkadaş aynı şekilde biniyor.Sabahları otomatik jikle yerine manuel jikleyi (ayağını ) kullanıyor.Isındıktan sonra problem yok.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Aralık 29, 2009, 19:44:21 »
   bende ayağı kullanır oldum bu aralar..buradaki sonkar servisi aradım.ellerinde varmış 160 tl satış fiyatı..tuzlu geldi bana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Aralık 29, 2009, 21:50:51 »
Cihan Bey;
Sizin yaşadığınız sorunu iki yıl önce ben de yaşadım. Parça Türkiye'de bulunmuyor demişlerdi banada. Ben hurdacıları dolaştım, 80 liraya buldum, iki yıldır sorunsuz kullanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 30, 2009, 08:34:10 »
Cihan Bey;
Sizin yaşadığınız sorunu iki yıl önce ben de yaşadım. Parça Türkiye'de bulunmuyor demişlerdi banada. Ben hurdacıları dolaştım, 80 liraya buldum, iki yıldır sorunsuz kullanıyorum.

Sizi Tanışma bölümümüzde biraz tanıyabilir miyiz Kerim Bey?
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 30, 2009, 14:37:50 »
Aynı sorunu daha önce bende yazmıştım. Ama  benimki ustanın birisi gaz  ayarı  yaparken karbüratörün altındaki mikseri  falan sökmüştü kontrol amaçlı o zamandan sonra oldu  ne olduysa. Sanki önceleri otomatik jikle  adı üstünde  araç soğukken otomatik giriyordu  devreye  öyle  hatırlıyorum. Ama buradaki bazı  arkladaşlarında dediği  üzere çalıştırmadan önce bir defa  gazı sonuna  kadar basıp bırakır ondan sonra çalıştırırsam  devreye giriyor. Yani şimdi  hangisinin  normalde  olması gerektiğini tam bilemiyorum. Acaba havalar soğuk olduğunda siz herhangi bir müdahalede bulunmadan devreye girmeli mi, yoksa çalıştırmadan önce gaz pedalını sonuna  kadar bir defa  basmalı mı ?

Ama yanlış hatırlamıyorsam bu gaz pedalına  basma olayı kullanım kitapçığında da yazıyordu sanki. Belki sizinkide öyledir. Mehmet Bey, manuel yapmaktan kasıt  aracı çalıştırdıktan sonra  ayağınızı  hafif gaza  basarak ısıtma mı, yoksa benim gibi çalıştırmadan önce bir defa gaza basıp bırakıp ondan sonra çalıştırma mı?
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Aralık 30, 2009, 15:11:01 »
    benim  jikle şu anda devre dışı..arızalı diye iptal ettik..değişmesi gerekiyomuş...çıkma bakıyorum ..birkaç yere sordum yok dediler...antep tarafından bir çıkma işi yapan birini aradım..eleman komple çıkma karbüratör satıyoz dedi..200tl istedi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 30, 2009, 16:15:58 »
Aynı sorunu daha önce bende yazmıştım. Ama  benimki ustanın birisi gaz  ayarı  yaparken karbüratörün altındaki mikseri  falan sökmüştü kontrol amaçlı o zamandan sonra oldu  ne olduysa. Sanki önceleri otomatik jikle  adı üstünde  araç soğukken otomatik giriyordu  devreye  öyle  hatırlıyorum. Ama buradaki bazı  arkladaşlarında dediği  üzere çalıştırmadan önce bir defa  gazı sonuna  kadar basıp bırakır ondan sonra çalıştırırsam  devreye giriyor. Yani şimdi  hangisinin  normalde  olması gerektiğini tam bilemiyorum. Acaba havalar soğuk olduğunda siz herhangi bir müdahalede bulunmadan devreye girmeli mi, yoksa çalıştırmadan önce gaz pedalını sonuna  kadar bir defa  basmalı mı ?

Ama yanlış hatırlamıyorsam bu gaz pedalına  basma olayı kullanım kitapçığında da yazıyordu sanki. Belki sizinkide öyledir. Mehmet Bey, manuel yapmaktan kasıt  aracı çalıştırdıktan sonra  ayağınızı  hafif gaza  basarak ısıtma mı, yoksa benim gibi çalıştırmadan önce bir defa gaza basıp bırakıp ondan sonra çalıştırma mı?
abi gaza basman gerekiyor yoksa devreye girmez.Çünki gaz kelebeğine yaslı duran bir metal parça var 8 sayısına benzer.Termostatı soğuyunca tel gerilir ve boğazı açmak için hareket bekler gaza yaslı durduğu için kelebek açılmaz ve zengin karışım vermez o yuzden gaza basınca o 8 e benzeyen metal dönüyor ve boğazı açıyor :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Aralık 30, 2009, 16:27:01 »

Evet gaza basarak ısıtma.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 30, 2009, 16:32:23 »
Yani diyorsun ki soğuk havalarda çalıştırmadan önce  gaza  bir kere dokun .. Teşekkür ederim  Mustafa. Benim yaptığım normal o zaman.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 30, 2009, 16:37:13 »
Yani diyorsun ki soğuk havalarda çalıştırmadan önce  gaza  bir kere dokun .. Teşekkür ederim  Mustafa. Benim yaptığım normal o zaman.
evet abicim 1 kere basman yeterli :). ama mesela kışın 2-3 hafta araç yattığında 3-4 sefer pompaladığım oldu.çünki karbüratörde depoya biraz benzin kaçırma olabiliyor :).
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Ocak 02, 2010, 22:06:23 »
    sorun çözüldü..ustanın bana saydıkları hikayeymiş..bujilerden bitanesi tamamen ölmüş..elektriği iletmediğin ilk çalıştığında  rölanti düşük çalışıyomuş..jikle kesici sağlammış..4 buji taktık olay tamamdır...araba eski formuna döndü.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gülerek kaybettiklerini ağlayarak kazanamazsın..
« Yanıtla #12 : Ocak 02, 2010, 22:27:52 »
Geçmiş olsun...
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 03, 2010, 01:34:21 »
    sorun çözüldü..ustanın bana saydıkları hikayeymiş..bujilerden bitanesi tamamen ölmüş..elektriği iletmediğin ilk çalıştığında  rölanti düşük çalışıyomuş..jikle kesici sağlammış..4 buji taktık olay tamamdır...araba eski formuna döndü.....
Önüne gelen usta oluyor malesef geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 151234
  • Model Yılı: '04
  • 189 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 04, 2012, 00:26:15 »
Benim araçta soğukta tekleme yapıyor. Gaza basmazsam stop ediyor ve motor boğuluyor.Otomatik jikle ile çalışıyor standart 2000 d/d.
sadece soğukta kaldığı zaman motor sıcakken kusursuz oluyor. neden olabilir ?
Kalite + Konfor + Güven + Yakıt = AVENSİS ;)

Safkan BEYAZZ..